Εισαγωγή στον Ελεύθερο Επεξεργαστή Φωτογραφιών Pixlr

Το Pixlr Editor είναι ένα σχετικά προηγμένο και ισχυρό δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων στο διαδίκτυο. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά διαθέσιμα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνων σε απευθείας σύνδεση και αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους χρήστες να αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό για αυτούς. Σε κάποιο βαθμό, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές ιστού εμπίπτουν σε δύο ευρείες ομάδες.

Η πρώτη ομάδα απευθύνεται σε casual χρήστες που αναζητούν έναν απλό τρόπο βελτίωσης των ψηφιακών φωτογραφιών τους προτού τους μοιραστούν και το Pixlr Express είναι ένα παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής. Ο επεξεργαστής Pixlr, ωστόσο, εμπίπτει στη δεύτερη ομάδα και αυτά μοιάζουν με επεξεργαστές εικόνας που βασίζονται σε εικονοστοιχεία που εκτελούνται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Adobe Photoshop θα αισθάνεται πολύ άνετα χρησιμοποιώντας το Pixlr Editor, αν και υπάρχουν μερικές ιδιαιτερότητες που μπορεί να διαταράξουν λίγο τη ροή.

Χαρακτηριστικά του επεξεργαστή Pixlr

Ο επεξεργαστής Pixlr είναι ένας καλός δωρεάν επεξεργαστής εικόνων σε απευθείας σύνδεση με μια σειρά από ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή Pixlr

Ο επεξεργαστής Pixlr θα ήταν πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή για τους έμπειρους χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση σε έναν υπολογιστή με ήδη εγκατεστημένο επεξεργαστή εικονοστοιχείων εικόνας. Αντί να κατεβάζετε λογισμικό, το Pixlr Editor επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πλήθος ισχυρών λειτουργιών επεξεργασίας εικόνας από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Ενώ ένας επαγγελματίας δεν θα ήθελε να βασιστεί σε μια τέτοια υπηρεσία με πλήρη απασχόληση, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι ένα ανεκτίμητο fallback.

Ενώ οι λιγότερο έμπειροι χρήστες μπορεί να είναι καλύτεροι με το Pixlr Express ή το Picnik, αυτό θα προσφέρει μια φυσική εξέλιξη για τους χρήστες αυτών των λιγότερο ισχυρών δωρεάν online εκδότες εικόνων που επιθυμούν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Έχει επίσης ένα πλεονέκτημα έναντι του Pixlr Express, καθώς μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία στο διαδίκτυο, γεγονός που το καθιστά πολύ πιο ευέλικτο εργαλείο όταν εργάζεται σε υπολογιστές άλλων ανθρώπων. Όταν αποθηκεύονται στο διαδίκτυο, στους χρήστες δίνεται μια διεύθυνση URL για την εικόνα στην ιστοσελίδα im.io, την οποία μπορούν να μοιραστούν με φίλους ή ακόμα και πελάτες.

Μερικοί περιορισμοί του επεξεργαστή Pixlr

Προφανώς, δεδομένου ότι είστε μια εφαρμογή στο διαδίκτυο, χρειάζεστε μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον δωρεάν ηλεκτρονικό επεξεργαστή εικόνων και αργές συνδέσεις μπορεί να είναι προβληματικές εάν πρέπει να εργαστείτε σε σχετικά μεγάλες φωτογραφίες.

Παρόλο που ο επεξεργαστής Pixlr αποθηκεύει τις εικόνες στο διαδίκτυο, δεν επιτρέπει την αποθήκευση εικόνων απευθείας σε οποιαδήποτε από τις δημοφιλείς ιστότοπους κοινής χρήσης φωτογραφιών και κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλο που δεν είναι πολύπλοκη δουλειά για να αντιγράψετε το αρχείο από το imm.io και να το προσθέσετε με το χέρι σε όποιο ιστότοπο θέλει ένας χρήστης, απλώς θα διευκόλυνε τη ζωή αν αυτό θα μπορούσε να γίνει από το Pixlr Editor.

Ανακάλυψα επίσης ότι οι Μάσκες Layer δεν δούλεψαν αρκετά όπως περίμενα. Αντί να ζωγραφίζετε με μαύρο και άσπρο για να επεξεργαστείτε μια μάσκα, ζωγραφίζετε και διαγράφετε. Είναι ένα δευτερεύον σημείο, αλλά θα πρέπει ίσως να περιμένετε να συναντάτε περιστασιακά χαρακτηριστικά που λειτουργούν ελαφρώς διαφορετικά από τον κανόνα σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τακτικά αυτόν τον δωρεάν επεξεργαστή εικόνων σε απευθείας σύνδεση, θα εξοικειωθείτε με τέτοιες πτυχές και θα εκτιμήσετε τη συνολική ισχύ της εφαρμογής.

Βοήθεια και υποστήριξη

Ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς σε επεξεργαστή εικόνας βασισμένο σε εικονοστοιχεία, στη γραμμή μενού του Pixlr Editor είναι ένα μενού Βοήθειας το οποίο δίνει ένα κλικ πρόσβαση στην πλήρη τεκμηρίωση βοήθειας και συχνές ερωτήσεις.