Πώς να επιδιορθώσετε την εγγραφή Master Boot στα Windows XP

Χρησιμοποιήστε την εντολή fixmbr στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) για να διορθώσετε τις ζημιές

Η επιδιόρθωση της κύριας εγγραφής εκκίνησης στο σύστημα των Windows XP γίνεται με την εντολή fixmbr , η οποία είναι διαθέσιμη στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) . Αυτό είναι απαραίτητο όταν η κύρια εγγραφή εκκίνησης έχει καταστραφεί λόγω ιού ή βλάβης.

Η επισκευή της κύριας εγγραφής εκκίνησης σε ένα σύστημα των Windows XP είναι εύκολη και θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από 15 λεπτά.

Πώς να επιδιορθώσετε την εγγραφή Master Boot στα Windows XP

Πρέπει να εισαγάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP . Η Κονσόλα αποκατάστασης είναι μια προηγμένη λειτουργία διαγνωστικών των Windows XP με εργαλεία που σας επιτρέπουν να επιδιορθώσετε την κύρια εγγραφή εκκίνησης του συστήματός σας των Windows XP.

Δείτε πώς μπορείτε να εισάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης και να επιδιορθώσετε την κύρια εγγραφή εκκίνησης:

  1. Για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από το CD των Windows XP, εισαγάγετε το CD και πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο όταν βλέπετε Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το CD .
  2. Περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης τα Windows XP. Μην πιέζετε ένα πλήκτρο λειτουργίας ακόμα και αν σας ζητηθεί να το κάνετε.
  3. Πατήστε το πλήκτρο R όταν βλέπετε την οθόνη ρύθμισης των Windows XP Professional για είσοδο στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
  4. Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows . Μπορεί να έχετε μόνο ένα.
  5. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.
  6. Όταν φτάσετε στη γραμμή εντολών , πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και στη συνέχεια πατήστε Enter .
    1. fixmbr
  7. Το βοηθητικό πρόγραμμα fixmbr θα γράψει μια κύρια εγγραφή εκκίνησης στη μονάδα σκληρού δίσκου που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή για εκκίνηση στα Windows XP. Αυτό θα επιδιορθώσει οποιαδήποτε διαφθορά ή ζημιά που μπορεί να έχει το κύριο αρχείο εκκίνησης.
  8. Καταργήστε το CD των Windows XP, πληκτρολογήστε exit και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή σας.

Υποθέτοντας ότι ένα κατεστραμμένο κύριο αρχείο εκκίνησης ήταν το μοναδικό σας ζήτημα, τα Windows XP πρέπει τώρα να ξεκινούν κανονικά.