Άγνωστες Όροι για το Google Jargon

Όροι και φράσεις Google Jargon

Το Google είναι γνωστό για τη μοναδική εταιρική του κουλτούρα και, μαζί με αυτό, έχουν εισαγάγει ή διαφήμισε μερικές ενδιαφέρουσες φράσεις. Όλοι οι όροι αυτοί δεν έχουν εγκριθεί από την Google, αλλά όλες έχουν χρησιμοποιηθεί από την Google. Δείτε πόσα από αυτά έχετε ακούσει πριν.

01 από 10

Googleplex

Μάρτσια Καρχ
Το Googleplex είναι η έδρα της εταιρείας στο Mountain View της Καλιφόρνια. Το όνομα είναι ένα παιχνίδι τόσο στο "σύνθετο Google" όσο και στο "googolplex", τον αριθμό που παίρνετε όταν παίρνετε ένα και προσθέτετε ένα μηδέν googol σε αυτό.

Το Googleplex παρέχει στους υπαλλήλους ασυνήθιστα προνόμια, όπως περικοπές μαλλιών, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και γκουρμέ γεύματα. Ενώ η Google αποκαθιστά κάποιες από τις προνόμιές τους κατά τη διάρκεια οικονομικών δυσκολιών, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν κάποια φανταστικά οφέλη.

02 από 10

Googlers

Οι εργαζόμενοι της Google είναι υπάλληλοι της Google. Υπάρχουν επίσης διάφορες παραλλαγές του όρου, όπως " Gayglers " για τους ομοφυλόφιλους και λεσβιακούς υπαλλήλους, Bikeglers για υπαλλήλους που εργάζονται με ποδήλατο και Newglers για νέους υπαλλήλους. Οι πρώην υπάλληλοι μερικές φορές μάλιστα αναφέρονται ως ίδιοι ως Xooglers.

03 από 10

Χρόνος 20%

Οι μηχανικοί της Google επιτρέπεται να ξοδεύουν το είκοσι τοις εκατό του χρόνου εργασίας τους σε προγράμματα κατοικίδιων ζώων. Η φιλοσοφία είναι ότι αυτή η έξοδος βοηθά τους πελάτες της Google να παραμείνουν δημιουργικοί και ενεργοποιημένοι.

Μερικές φορές αυτά τα "20% έργα" είναι αδιέξοδα, αλλά συχνά εξελίσσονται σε ολοκληρωμένες προσφορές της Google. Ορισμένα παραδείγματα έργων που επωφελήθηκαν από το χρονικό διάστημα είκοσι τοις εκατό περιλαμβάνουν το Orkut , το AdSense και το Google Spreadsheets

04 από 10

Μην είσαι κακός

"Μην είσαι κακός" είναι ένα ανεπίσημο σύνθημα της Google. Η σελίδα εταιρικής πολιτικής της Google φράζει τη φράση "Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό".

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό πρότυπο και μια λάμψη για τις κριτικές της Google. Οι ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα, την κυριαρχία στην αγορά ή την κινεζική λογοκρισία έχουν αναπόφευκτα κριτικούς που ρωτούν αν το Google «είναι κακό».

Σημειώστε ότι το να είσαι κακό είναι διαφορετικό από το να κάνεις κακό.

05 από 10

PageRank

PageRank είναι ο αλγόριθμος που έκανε το Google αυτό που είναι. Το PageRank δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της Google Larry Page και τον Sergey Brin στο Stanford. Αντί να υπολογίζουμε μόνο την πυκνότητα λέξεων-κλειδιών, οι παράγοντες PageRank στον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι συνδέουν μια συγκεκριμένη σελίδα.

Παρόλο που το PageRank δεν είναι ο μόνος παράγοντας για τον καθορισμό του βαθμού στον οποίο μια ιστοσελίδα θα κατατάσσεται στα αποτελέσματα της Google, είναι σίγουρα σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το PageRank αν είστε δημιουργός ιστότοπου. Περισσότερο "

06 από 10

Τρώγοντας το δικό σας φαγητό σκυλιών

Αυτή δεν ήταν μια φράση που προήλθε από την Google, αλλά σίγουρα ακούστηκε εκεί. Η φράση προέρχεται από την ιδέα ότι εάν το προϊόν σας είναι καταπληκτικό, θα έπρεπε να είναι προϊόν που χρησιμοποιείτε μόνοι σας.

Η Google το κάνει αυτό με τα περισσότερα από τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας τα εσωτερικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι πιο εύκολο να εντοπίζετε σφάλματα και να διορθώνετε ενοχλήσεις εάν είναι προϊόν που χρησιμοποιείτε μόνοι σας.

Το Google σίγουρα δεν είναι η μόνη εταιρία τεχνολογίας για να τρώει τα δικά τους τρόφιμα για σκύλους. Είναι επίσης μια φράση που χρησιμοποιείται στη Microsoft.

07 από 10

Η μεγάλη ουρά

Το Long Tail ήταν ένα άρθρο του Chris Anderson στο Wired που από τότε έχει επεκταθεί σε ένα βιβλίο. Βασικά η θεωρία είναι ότι οι αγορές του Διαδικτύου είναι αγχωτικές με εξειδίκευση και τροφοδοσία σε πολλές εξειδικευμένες αγορές αντί να επικεντρώνεται στους κορυφαίους πωλητές όπως τα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Google βασίζεται στο The Long Tail. Η Google επιτρέπει σε μικρούς διαφημιζόμενους να τοποθετούν φθηνές, εξαιρετικά εξειδικευμένες διαφημίσεις σε μέρη που στοχεύουν σε ένα δεκτικό κοινό. Περισσότερο "

08 από 10

Κακές γειτονιές

Η Google αναφέρεται σε κακόβουλους ιστότοπους και ανεπιθύμητα μηνύματα ως "κακές γειτονιές". Αν βρεθείτε σε κακές γειτονιές, πιθανόν να κάνετε λάθος για έναν χούλιγκαν. Το ίδιο ισχύει και για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Εάν συνδέσετε περιεχόμενο με γνωστούς αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, η Google ενδέχεται να σφάλει τον ιστότοπό σας για ανεπιθύμητο περιεχόμενο και να μειώσει την κατάταξή της στα αποτελέσματα αναζήτησης Περισσότερο "

09 από 10

Googlebots

Για την ευρετηρίαση ιστότοπων στη μαζική μηχανή αναζήτησης Google, η Google χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα προγράμματα για ανίχνευση από σύνδεση σε σύνδεσμο και αρχειοθέτηση ολόκληρου του περιεχομένου της σελίδας. Ορισμένες μηχανές αναζήτησης αναφέρονται σε αυτό ως spidering ή αράχνες στο Web, αλλά η Google τους αποκαλεί 'bots και αναφέρεται στο δικό τους ως Googlebot. Μπορείτε να ζητήσετε σελίδες που δεν θα έχουν ευρετηρίαση από την Google και άλλα ρομπότ και αράχνες χρησιμοποιώντας ένα αρχείο robots.txt.

10 από 10

Αισθάνομαι τυχερός

Η μηχανή αναζήτησης της Google είχε ένα κουμπί "Αισθάνομαι τυχερός" σε αυτό σχεδόν από την αρχή. Παρόλο που οι περισσότεροι χρήστες δεν φαίνεται να αισθάνονται τυχεροί, το κουμπί έχει παραμείνει. Ακόμη μετακινήθηκε σε άλλα εργαλεία, όπως το Picasa . Υποθέτω ότι η Google αισθάνεται τυχερός για το κουμπί. Περισσότερο "