Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το Google Maps

Μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους και συναδέλφους ώρες ή ημέρες

Για μένα, αυτό συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Προσπαθώ να βρω έναν φίλο σε ένα τοπικό πάρκο, ένα γεμάτο φεστιβάλ μουσικής ή σε ένα μπαρ που περιπλανήθηκε, αλλά τώρα για κάποιο λόγο δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομα του (ή υπάρχουν λίγοι στην πόλη και δεν είναι σίγουροι ποιο από αυτά το έκαναν) ... και ξοδεύουμε ένα σωρό χρόνο ανταλλάσσοντας κείμενα, φωτογραφίες και άλλες αμήχανες περιγραφές της τοποθεσίας του άλλου έως ότου τελικά μπορέσουμε να συναντηθούμε. Είναι ενοχλητικό και τεράστιο χρονικό άγγιγμα, αλλά είναι για το μεγαλύτερο μέρος το πώς είναι. Αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι.

Με τους Χάρτες Google, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους, ώστε να εντοπίζουν την τοποθεσία σας και να χρησιμοποιείτε τις αστρικές ικανότητες πλοήγησης της Google για να τις φτάσετε γρήγορα σε εσάς. Οι τοποθεσίες μπορούν να μοιραστούν για μόλις τώρα όταν πρέπει να συναντήσετε κάποιον σε ένα τοπικό πάρκο ή να μοιραστείτε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, εάν τυχαίνει να κάνετε διακοπές με μερικούς φίλους στο Βέγκας, ίσως όλοι να μοιραστείτε την τοποθεσία σας μεταξύ τους για το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε με λίγα λόγια ότι δύο φίλοι στο τζόγο στο MGM, άλλος στο Planet Hollywood , και ένα είναι ακόμα στο κρεβάτι στο ξενοδοχείο.

Ενώ πιθανότατα δεν θέλετε οι φίλοι σας να είναι σε θέση να κρατούν καρτέλες σε σας συνεχώς, υπάρχουν σίγουρα μερικές περιπτώσεις όπου η κατοχή μιας ιδέας για το πού είναι όλοι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε, εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να συμβεί αυτό. Θα ήθελα να προτείνω τα πράγματα πριν από ένα μεγάλο ταξίδι με όλους, οπότε όταν χρειαστείτε το χαρακτηριστικό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς κακώσεις.

Πάω να ξεκλειδώσω τα πράγματα με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με άτομα που έχουν λογαριασμούς Google. Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ πιθανό ότι αυτό είναι όλοι οι φίλοι σας. Ακόμα κι αν δεν είναι τεράστιοι χρήστες του Gmail, πιθανόν να έχουν έναν Λογαριασμό Google (ή θα πρέπει να τους πείτε να το κάνουν). Αν έχετε έναν κακό φίλο που δεν έχει λογαριασμό (υπάρχει πάντα ένας τύπος), η δυνατότητα δεν θα είναι τόσο ισχυρή, αλλά υπάρχει μια επιλογή για αυτό κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας.

Έτσι, για τους φίλους του Λογαριασμού σας Google, μπορείτε να κάνετε τη μαγεία:

01 από 05

Προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του καθένα στο βιβλίο διευθύνσεών σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τη διεύθυνση Gmail του καθενός στις Επαφές σας Google. Εάν έχετε στείλει ποτέ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αυτούς τους ανθρώπους, τότε οι πιθανότητες είναι καλές θα έχετε αποθηκεύσει τις πληροφορίες τους. Στο τηλέφωνό σας Android, αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε στην κάρτα επαφής τους και βεβαιωθείτε ότι το πεδίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμπληρώνεται με έναν λογαριασμό που χρησιμοποιούν. Στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην Επαφή Google, συνδεθείτε στο Gmail και κάντε κλικ στο "Gmail" στην επάνω αριστερή γωνία. Από εκεί, επιλέξτε "Επαφές" από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη σελίδα "Επαφές", μπορείτε να προσθέσετε νέα άτομα κάνοντας κλικ στο μεγάλο ροζ + στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας και να προσθέσετε στις καταχωρήσεις κάποιου ατόμου κάνοντας κλικ στο όνομά τους.

02 του 05

Εκκινήστε τους Χάρτες Google

Εκκινήστε τους Χάρτες Google στη συσκευή σας Android ή iOS. Πατήστε το κουμπί μενού (μοιάζει με τρεις γραμμές και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της γραμμής αναζήτησης). Περίπου στα μισά βήματα των επιλογών του μενού, θα δείτε "Κοινή χρήση τοποθεσίας" πατήστε σε αυτό για να εμφανιστεί το παράθυρο της τοποθεσίας κοινής χρήσης.

03 του 05

Επιλέξτε πόσο θέλετε να μοιραστείτε

Αποφασίστε πόσο θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Υπάρχει μια επιλογή για "Μέχρι να το απενεργοποιήσω", αν θέλετε να είναι απεριόριστη για τώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την πρώτη επιλογή για να ορίσετε μια ώρα. Είναι προεπιλεγμένη σε μια ώρα (για τα σύντομα μηνύματα "Πού είσαι;;;") Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί + ή - δίπλα σε αυτό για να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που μοιράζεστε. ακριβώς όταν θα τελειώσει ο χρόνος.

04 του 05

Επιλέξτε άτομα με τα οποία θέλετε να μοιραστείτε

Αφού καθορίσετε πόσο χρόνο θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, μπορείτε να ορίσετε ποιον θέλετε να την μοιραστείτε. Αγγίξτε το κουμπί "Επιλογή ατόμων" στο κάτω μέρος της σελίδας σας για να επιλέξετε ποιον θέλετε να μοιραστείτε. Μόλις επιλέξετε ένα άτομο και στείλετε, θα λάβουν μια ειδοποίηση που θα τους ενημερώσει ότι έχετε μοιραστεί την τοποθεσία σας μαζί τους και θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας μέσω των Χαρτών Google στη συσκευή τους.

05 του 05

Για άτομα χωρίς Λογαριασμούς Google

Για άτομα χωρίς Λογαριασμούς Google, μπορείτε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας, αλλά αυτό το άτομο δεν μπορεί να μοιραστεί τις δικές του. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο μενού "Περισσότερα" και επιλέξτε "Αντιγραφή σε Πρόχειρο". Αυτό θα σας δώσει έναν σύνδεσμο που μπορείτε να περάσετε στους φίλους σας μέσω κειμένου, email, Facebook Messenger και άλλα παρόμοια, ώστε να σας βρουν. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν προσπαθείτε να συναντήσετε έναν τόνο ανθρώπων που δεν γνωρίζετε πολύ καλά. Για παράδειγμα, αν είστε ο ηγέτης μιας ομάδας περιοδικών, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σας συναντήσουν για την περιοδεία ή / και να φτάσουν στην ομάδα αν βρίσκονται πίσω.