Πώς είναι διαφορετικά τα Οπτικά Εφέ και τα Ειδικά Εφέ;

Η βιομηχανία οπτικών εφέ είναι υπεύθυνη για να σας κάνει να πείτε "Πω!" ή να αναρωτηθούμε "Πώς το έκαναν αυτό ;!" ή "θέλω να περπατήσω με δεινόσαυρους!" Είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ταινίες μιλάνε τόσο πολύ για να κάνουν και να κοστίζουν όσο κάνουν (απαιτεί πολλούς ανθρώπους να κάνουν τους ηθοποιούς να περπατούν με τους δεινόσαυρους).

Με απλά λόγια, τα οπτικά εφέ (VFX) είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε οποιαδήποτε μέθοδο που καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας σκηνής ή ενός αποτελέσματος που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να παραχθεί με κανονικές φωτογραφικές τεχνικές.

Ενώ αυτός ο ιστότοπος (και συγκεκριμένα αυτή η σελίδα) αναφέρεται συνήθως σε τρισδιάστατα ηλεκτρονικά γραφικά για ταινίες, παιχνίδια και διαφήμιση, μικρογραφία και κτίριο μοντέλων πραγματικού κόσμου, όπως μετράνε ως τεχνικές οπτικού εφέ. Ωστόσο, δεν απαιτούν ψηφιακή βοήθεια, αλλά εξακολουθούν να υπολογίζονται.

Πώς είναι τα Οπτικά Εφέ διαφορετικά από τα Ειδικά Εφέ;

Σκεφτείτε τα ειδικά εφέ ως γονέα όλων των αποτελεσμάτων. δηλαδή ηχητικά και οπτικά εφέ. Είναι σημαντικό να διευκρινίσετε τα αποτελέσματα για τα οποία μιλάτε, καθώς τα ειδικά εφέ μπορούν επίσης να σημαίνουν τεχνικές ηχογράφησης ή επεξεργασίας ήχου.

Επίσης γνωστό ως: Ειδικά εφέ

Εναλλακτικά ορθογραφικά: VFX, FX