Μια λίστα με φόρουμ και κοινότητες 3D

Πού να εμφανίσετε το τρισδιάστατο σας έργο τέχνης

Είναι κρίσιμο για έναν καλλιτέχνη τρισδιάστατου καλλιτέχνη - ή για οποιονδήποτε καλλιτέχνη, πραγματικά - να δείχνει τακτικά τη δουλειά του. Γιατί να απομονώσετε τον εαυτό σας περισσότερο από ό, τι πρέπει όταν η βιομηχανία γραφικών ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει μια τόσο ζωντανή διαδικτυακή κοινότητα που την περιβάλλει και την υποστηρίζει;

Η εμπλοκή στην ηλεκτρονική κοινότητα γραφικών ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για έναν καλλιτέχνη αρχαρίων να μεγαλώνει και να βελτιώνεται. Τίποτα δεν μπορεί να πάρει τη θέση της σκληρής δουλειάς και της πρακτικής ειλικρινής προς καλοσύνη, αλλά μια καλή στερεά κριτική (ή φιλοφρόνηση) από έναν ομότιμο μπορεί πραγματικά να πάει πολύ μακριά.

Η ψηφιακή τέχνη μπορεί συχνά να αισθάνεται σαν μια μοναχική επιδίωξη, ειδικά αν δεν ζείτε σε ένα κόμβο μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως LA, Vancouver ή New York. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη στον ιστό για να βγάλουν τα έργα τέχνης σας εκεί έξω και να κάνουν κάποιες συνδέσεις στο 3D σύμπαν.

Δημοφιλή 3D φόρουμ & κοινότητες:

Τα φόρουμ είναι η καρδιά και η ψυχή του κόσμου των γραφικών υπολογιστών, και υπάρχουν αρκετά από αυτά. Τα περισσότερα από τα σημεία αυτής της λίστας έχουν μεγάλες, ενεργές συμμετοχές που καταφέρνουν να επιτύχουν μια καλή ισορροπία ανάμεσα σε επίδοξους αρχάριους και έμπειρους επαγγελματίες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σχεδόν όλα τα φόρουμ που αναφέρονται εδώ έχουν μια ενότητα ειδικά αφιερωμένη στο "show and tell", όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να δημοσιεύουν τόσο έργα σε εξέλιξη και τελειωμένα έργα τέχνης, όσο και να λαμβάνουν εποικοδομητική κριτική από τους συνομηλίκους τους:

CGSsociety

CGSocity (ή CGTalk) είναι πιθανώς το αγαπημένο μου προσωπικά στον κατάλογο. Είναι τεράστιο, το οποίο μπορεί να είναι καλό ή κακό-κακό επειδή μπορεί να είναι εύκολο να χάσετε τον εαυτό σας με το τυχαίο, αλλά καλό γιατί είστε ουσιαστικά εγγυημένο να βρείτε μια απάντηση στις ερωτήσεις σας εδώ. Πέρα από τα ίδια τα φόρουμ, η CGSociety διοργανώνει επίσης διαγωνισμούς, εργαστήρια, εκδίδει τακτικά προβολείς παραγωγής και διαθέτει μια επιλογή premium που επιτρέπει στους συνδρομητές να δημιουργήσουν μια σελίδα χαρτοφυλακίου μέσω του ιστότοπου.

3DTotal

Δεν θα ήταν ένα τέντωμα για να καλέσετε το 3DTotal το Ηνωμένο Βασίλειο ισοδύναμο με το CGSociety. Έχουν ένα εκτεταμένο φόρουμ, ένα ζωντανό τμήμα πρόκλησης και ένα καλά αποθηκευμένο κατάστημα με eBooks, εκπαιδευτικά βίντεο και ένα μηνιαίο web-zine που ονομάζεται 3DCreative. Το 3DTotal έχει επίσης λιγότερα μέλη από το CGTalk, γεγονός που καθιστά ευκολότερο να προσγειωθεί η δουλειά σας στην πρώτη σελίδα με μια πολυπόθητη επιλογή "top-row" (πρέπει ακόμα να είσαι αρκετά καλός).

Πολύγλωσσο

Ενώ το CGSociety και το 3DTotal καλύπτουν πιθανότατα περισσότερο τη βιομηχανία ταινιών & οπτικών εφέ, η Polycount προσδίδει έμφαση στην επιστήμη του παιχνιδιού. Εάν έχετε τα βλέμματά σας σε μια δουλειά στο EA ή το Bioware, αυτό είναι που πρέπει να ριζώσετε.

GameArtisans

Η GameArtisans είναι η άλλη σημαντική επιλογή για καλλιτέχνες που ελπίζουν να βρουν δουλειά στη βιομηχανία παιχνιδιών. Είναι επίσης αξιοσημείωτες για το να φιλοξενήσουν τον μαζικά δημοφιλή διαγωνισμό Dominance War, αν και μια σειρά αντιπαραθέσεων που περιβάλλουν τον διαγωνισμό αυτού του έτους έχει αφήσει το μέλλον του εν λόγω ανταγωνισμού.

ZbrushCentral

Αυτός είναι ο επίσημος δικτυακός τόπος της Pixologic, και όπως το όνομα υποδηλώνει ότι η κύρια εστίαση εδώ είναι η ψηφιακή γλυπτική στο Zbrush. Πολλά από τα έργα που δημοσιεύονται στο ZBrushCentral καταλήγουν επίσης σε ένα ή περισσότερα από τα άλλα φόρουμ, αλλά εάν προσπαθείτε να μάθετε τα ψηφιακά σχολαστικά σχοινιά (και θα πρέπει να είστε!), Αυτό είναι το σημείο όπου θέλετε να συμμετάσχετε .

Conceptart.org

Εντάξει, η CA δεν είναι ακριβώς ένα φόρουμ 3D, αλλά πού θα ήταν η βιομηχανία γραφικών ηλεκτρονικών υπολογιστών χωρίς τέχνη; Αυτό είναι ένα από τα κορυφαία φόρουμ στον ιστό για καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να μάθουν το χαρακτήρα, το πλάσμα και το περιβάλλον. Αξίζει να δούμε αν θέλετε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας σε ψηφιακή ζωγραφική παράλληλα με το 3D ρεπερτόριό σας.

DeviantArt

Το DA είναι μια μαζική (απολύτως τεράστια) κοινότητα καλλιτεχνών κάθε ποικιλίας. Εκατοντάδες χιλιάδες έργα τέχνης φορτώνονται καθημερινά στο DeviantArt, γι 'αυτό είναι σχετικά δύσκολο να παρατηρήσετε εδώ αν δεν προωθείτε ενεργά τον εαυτό σας και τη δικτύωση. Τούτου λεχθέντος, το τρισδιάστατο τμήμα του ιστότοπου λαμβάνει λιγότερες υποβολές από ό, τι πολλά από τα άλλα τμήματα (όπως το σχέδιο ή η ζωγραφική, για παράδειγμα), οπότε υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα να μπορέσετε να πάρετε κάποια ματιά στο έργο σας. Ως τρισδιάστατος καλλιτέχνης, δεν θα έβαζα υπερβολικό απόθεμα στο DeviantArt, αλλά κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει τουλάχιστον να διατηρεί εκεί μια παρουσία.

Περιοχή

Η περιοχή είναι αποκλειστική κοινότητα της Autodesk. Δεν θα έλεγα ακριβώς ότι τα φόρουμ είναι γεμάτα ζωή, αλλά αν χρησιμοποιείτε το λογισμικό της Autodesk και έχετε μια τεχνική ερώτηση, εδώ θα βρείτε την απάντησή σας.

3D PARTcommunity.com/PARTcloud.net

Περισσότερα από 370.000 μέλη ανήκουν σε αυτήν την κοινότητα. Δημιουργούν εκατομμύρια λήψεις μηνιαίως και δημιουργούν ενδιαφέρον μέσω νέων λειτουργιών, προκλήσεων 3D και συνεντεύξεων με ενεργά μέλη.

Οι υπολοιποι

Και εδώ είναι μερικά ακόμη για να ολοκληρώσετε τη λίστα. Τα περισσότερα από αυτά είναι κάπως μικρότερα, αλλά θα βρείτε ταλαντούχους καλλιτέχνες σε κάθε μία από αυτές:

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Εκτός από την περιστασιακή δημοσίευση της εργασίας σας σε ένα ή περισσότερα από τα φόρουμ που αναφέρονται παραπάνω, είναι υπέροχο να έχετε τη συνήθεια να διατηρείτε κάποιο είδος διαδοχικών καταγραφών της προόδου σας. Τα blogs, φυσικά, λειτουργούν καλά για τέτοιου είδους πράγματα.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες blogging, η άποψή μου είναι ότι το Tumblr είναι τόσο γρήγορο και εύκολο όσο παίρνει. Έχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι σημαντικά πιο κοινωνικό από το WordPress ή το Blogger, διευκολύνοντας έτσι τη σύνδεση με άλλους καλλιτέχνες.

Αντί ενός ιστολογίου, δημιουργήστε μια U αρμ

Επιλέξτε ένα φόρουμ που σας αρέσει και ξεκινήστε ένα νήμα "art dump". Δημιουργήστε ένα νήμα, ονομάστε το κάτι εκπληκτικό όπως η "Τρισδιάστατη Τέχνη του Justin" (μπορείτε να το κάνετε καλύτερα από αυτό, όμως) και δημοσιεύστε όλη την εργασία σας εκεί.

Όχι μόνο τα τελειωμένα κομμάτια σου, όλη σου η δουλειά . Σκίτσα, εικόνες WIP, χαλαρές έννοιες, επιδόσεις δοκιμών και ναι, τελικές εικόνες επίσης. Όσο περισσότερο δημοσιεύετε, τόσο περισσότερα σχόλια και προτάσεις θα λάβετε - οι άνθρωποι τείνουν να συνδέονται περισσότερο με μια τελική απόδοση, αν έχουν παρακολουθήσει την πρόοδο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τα θέματα του φόρουμ μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία για να περιηγηθείτε μόλις αρχίσουν να μεγαλώνουν, αλλά η απλή και απλή αλήθεια είναι ότι η δουλειά σας είναι πολύ πιο πιθανό να δει κανείς από ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε αν το τοποθετήσετε σε ένα φόρουμ αντί για κάποιο WordPress blog σε μια ξεχασμένη γωνία του διαδικτύου.