Πώς να ενεργοποιήσετε τα προηγμένα εργαλεία του iMovie

Τόσο το iMovie '11 όσο και το iMovie 10.x διαθέτουν προηγμένα εργαλεία

Οι πρόσφατες εκδόσεις του iMovie διαθέτουν μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες που μπορεί να βρείτε ασυνήθιστο να συμπεριληφθούν σε επεξεργαστή βίντεο αρχικού επιπέδου. Μπορεί να είστε ακόμα πιο έκπληκτος όταν πηγαίνετε να τους αναζητήσετε, αφού πολλά από τα προηγμένα εργαλεία είναι κρυμμένα μακριά για να τους κρατήσουν από την ακαταστασία του περιβάλλοντος χρήστη.

Ιστορικό iMovie

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το iMovie το 1999. Πριν κυκλοφορήσει το OS X , η πρώτη έκδοση του iMovie σχεδιάστηκε για το παλιό Mac OS 9. Ξεκινώντας με το iMovie 3, ο επεξεργαστής βίντεο ήταν αποκλειστικά μια εφαρμογή OS X και ξεκίνησε που συνοδεύεται με Mac αντί να είναι ένα ξεχωριστό add-on.

Δύο από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, το iMovie '11 και το iMovie 10.x, αντιπροσωπεύουν μια επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο το iMovie πρέπει να λειτουργήσει, με γνώμονα την απλοποίηση της δημιουργικής διαδικασίας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό συναντήθηκε με κραυγές αγωνίας και εξοργισμού, καθώς πολλοί άνθρωποι βρήκαν τα αγαπημένα τους εργαλεία επεξεργασίας λείπουν και η ροή εργασίας που χρησιμοποιούνταν για να μην υποστηρίζονται πλέον.

Ως επί το πλείστον, η διαδικασία απλούστευσης ήταν μια ψευδαίσθηση, με τα περισσότερα από τα εργαλεία που ήταν ακόμα διαθέσιμα, απλά κρυμμένα, επειδή η Apple πίστευε ότι τα περισσότερα άτομα δεν τα χρησιμοποίησαν ποτέ.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα αγαπημένα σας εργαλεία επεξεργασίας τόσο στο iMovie '11 όσο και στο iMovie 10.x. Πριν ξεκινήσουμε, μια γρήγορη σημείωση σχετικά με τους αριθμούς ονόματος και έκδοσης του iMovie. Το iMovie '11 είναι το παλαιότερο από τα δύο iMovies που θα καλύψουμε εδώ. Το iMovie '11 είναι το όνομα του προϊόντος και δηλώνει ότι συμπεριλήφθηκε στη δημοφιλή σουίτα εργαλείων του iLife '11 . Ο πραγματικός αριθμός έκδοσης ήταν 9.x. Με το iMovie 10.x, η Apple έριξε τη συσχέτιση προϊόντων με το iLife και επέστρεψε στη χρήση του αριθμού έκδοσης. Έτσι, το iMovie 10.x είναι μια νεότερη έκδοση από το iMovie '11.

iMovie 11

Το iMovie '11 είναι ένας επεξεργαστής βίντεο με γνώμονα τον καταναλωτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ελαφρύ. Προσφέρει μια σειρά από ισχυρά αλλά εύχρηστα εργαλεία στην επιφάνεια. Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι διαθέτει επίσης κάποια προηγμένα εργαλεία κάτω από την κουκούλα.

Το πιο ευρέως χρήσιμο προηγμένο εργαλείο είναι οι λέξεις-κλειδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά για να οργανώσετε τα βίντεό σας, καθώς και να κάνετε ευκολότερη την εύρεση βίντεο και βίντεο κλιπ.

Μεταξύ άλλων, τα εργαλεία για προχωρημένους σας επιτρέπουν επίσης να προσθέσετε σχόλια και δείκτες κεφαλαίων σε έργα, να χρησιμοποιήσετε πράσινες οθόνες και μπλε οθόνες για να τοποθετήσετε βίντεο κλιπ, να αντικαταστήσετε εύκολα ένα βίντεο κλιπ με ένα άλλο βίντεο κλιπ του ίδιου μήκους και να προσθέσετε κλιπ εικόνας σε εικόνα σε ένα βίντεο.

Πώς να ενεργοποιήσετε τα προηγμένα εργαλεία του iMovie 11

Για να ενεργοποιήσετε τα Εργαλεία για προχωρημένους, μεταβείτε στο μενού iMovie και επιλέξτε "Προτιμήσεις". Όταν ανοίξει το παράθυρο "Προτιμήσεις iMovie", τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Εμφάνιση προηγμένων εργαλείων" και, στη συνέχεια, κλείστε το παράθυρο "Προτιμήσεις iMovie". Θα δείτε τώρα μερικά κουμπιά στο iMovie που δεν υπήρχαν πριν.

Υπάρχουν δύο νέα κουμπιά στα δεξιά του κουμπιού οριζόντιας προβολής στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου προγράμματος περιήγησης του έργου. Ένα αριστερό κουμπί είναι ένα εργαλείο Σχολιασμού. Μπορείτε να σύρετε το κουμπί Σχόλιο σε ένα βίντεο κλιπ για να προσθέσετε ένα σχόλιο, όχι σε αντίθεση με την προσθήκη μιας κολλώδους σημείωσης σε ένα έγγραφο. Το δεξί κουμπί είναι ένας δείκτης κεφαλαίου. Μπορείτε να σύρετε το κουμπί Marker Marker σε κάθε θέση σε ένα βίντεο που θέλετε να επισημάνετε ως κεφάλαιο.

Τα άλλα νέα κουμπιά προστίθενται στην οριζόντια γραμμή μενού που χωρίζει το παράθυρο iMovie στο μισό. Το κουμπί δείκτη (βέλος) κλείνει οποιοδήποτε εργαλείο έχετε ανοίξει. Το κουμπί Λέξη-κλειδί (πλήκτρο) σας επιτρέπει να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά σε βίντεο και βίντεο κλιπ, για να διευκολυνθεί η οργάνωσή τους.

iMovie 10.x

Το iMovie 10.x παραδόθηκε στα τέλη του 2013 και αντιπροσωπεύει έναν πλήρη επανασχεδιασμό της εφαρμογής. Η Apple προσπάθησε και πάλι να καταστήσει έναν επεξεργαστή βίντεο πιο εύκολο στη χρήση και ενσωμάτωσε περισσότερες επιλογές για την κοινή χρήση ενός iMovie μέσω των κοινωνικών μέσων . Η νέα έκδοση ενσωμάτωσε επίσης πολλά από τα θέματα από την έκδοση iOS. Το iMovie 10 περιλάμβανε επίσης εικόνα στην εικόνα, σκάλες, καλύτερα εφέ πράσινης οθόνης και μια καλύτερη μέθοδο δημιουργίας ρυμουλκουμένων ταινιών.

Ωστόσο, όπως και στο προηγούμενο iMovie '11, πολλά από τα εργαλεία είναι κρυμμένα για να διευκολύνουν την πλοήγηση της διεπαφής χρήστη.

Πρόσβαση στο iMovie 10.x Εργαλεία για προχωρημένους

Εάν ανοίξετε τις προτιμήσεις του iMovie 10.x, όπως σας ενημέρωσα να κάνετε στο iMovie '11 (βλ. Παραπάνω), δεν θα βρείτε την επιλογή Εμφάνιση προηγμένων εργαλείων. Ο λόγος είναι απλός. τα προηγμένα εργαλεία είναι, ως επί το πλείστον, ήδη παρόντα. Θα τα βρείτε σε μια γραμμή εργαλείων πάνω από τη μεγάλη μικρογραφία του επεξεργαστή.

Θα βρείτε μια μαγική ραβδί που θα εκτελέσει αυτόματη διόρθωση βίντεο και ήχου, ρυθμίσεις τίτλου, ισορροπία χρωμάτων, διόρθωση χρώματος, περικοπή, σταθεροποίηση, όγκο, μείωση θορύβου και εξίσωση, ταχύτητα, φίλτρο κλιπ και ηχητικά εφέ και πληροφορίες κλιπ. Ενδέχεται να μην βλέπετε όλα αυτά τα εργαλεία ταυτόχρονα. εξαρτάται από τον τύπο του κλιπ που έχει φορτωθεί στον επεξεργαστή.

Μπορεί να φαίνεται ότι μερικά από τα παλιά προηγμένα εργαλεία, όπως η πράσινη οθόνη, εξακολουθούν να λείπουν, αλλά είναι παρόντα. είναι απλά κρυμμένα μέχρι να χρειαστούν. Αυτή η πρακτική της απόκρυψης κάποιων εργαλείων εκτός αν είναι απαραίτητα βοηθά να διατηρηθεί η διασύνδεση λιγότερο γεμάτη. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα κρυφό εργαλείο, εκτελέστε απλώς μια ενέργεια, όπως να σύρετε ένα κλιπ πάνω στο χρονικό σας πλαίσιο και να το τοποθετήσετε πάνω από ένα υπάρχον κλιπ.

Αυτό θα προκαλέσει την εμφάνιση ενός αναπτυσσόμενου μενού, παρέχοντας τις επιλογές για τον τρόπο επεξεργασίας δύο επικαλυπτόμενων κλιπ: cutout, πράσινη / μπλε οθόνη, split screen ή picture-in-picture. Ανάλογα με τις επιλογές που επιλέγετε, θα εμφανιστούν πρόσθετα χειριστήρια, όπως η τοποθέτηση, η απαλότητα, τα περιγράμματα, οι σκιές και άλλα.

Το iMovie 10.x πράγματι σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλα τα ίδια εργαλεία όπως το προηγούμενο iMovie '11; ως επί το πλείστον, θα πρέπει να κοιτάξετε λίγο και να εξερευνήσετε. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε να μετακινείτε κλιπ, να ρίχνετε κλιπ πάνω από άλλα κλιπ ή να σκάβετε τα εργαλεία στη γραμμή εργαλείων.