Συμβουλές λίστας αναπαραγωγής YouTube

Δημιουργήστε, οργανώστε, βελτιστοποιήστε και μοιραστείτε τις λίστες αναπαραγωγής YouTube

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικειώνονται με την έννοια των playlist μουσικής από τώρα, αλλά πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι μπορείτε επίσης να κάνετε playlist βίντεο - είτε ιδιωτικά είτε να μοιράζονται. Με το YouTube, η δημιουργία λιστών αναπαραγωγής είναι ένας ευέλικτος τρόπος για να ομαδοποιήσετε τα αγαπημένα σας βίντεο. Οι λίστες αναπαραγωγής είναι εύκολο να γίνουν και μπορούν να βελτιστοποιηθούν για τις μηχανές αναζήτησης, όπως και μεμονωμένα βίντεο.

01 του 06

Πώς να προσθέσετε βίντεο σε μια λίστα αναπαραγωγής

Η προσθήκη βίντεο σε μια λίστα αναπαραγωγής του YouTube είναι απλή. Κάτω από κάθε βίντεο υπάρχει ένα εικονίδιο Προσθήκη στο ... με ένα πτυσώμενο μενού. Αν έχετε ήδη δημιουργήσει λίστες αναπαραγωγής, εμφανίζονται στο αναπτυσσόμενο μενού, μαζί με την επιλογή Παρακολούθηση αργότερα και την επιλογή Δημιουργία νέας λίστας αναπαραγωγής .

Εάν επιλέξετε Δημιουργία νέας λίστας αναπαραγωγής , σας ζητείται να εισαγάγετε ένα όνομα για τη λίστα αναπαραγωγής και να επιλέξετε μια ρύθμιση απορρήτου . Οι ρυθμίσεις απορρήτου είναι:

02 του 06

Οργανώστε τις λίστες αναπαραγωγής σας στο YouTube

Διαχειριστείτε και επεξεργαστείτε τις υπάρχουσες λίστες αναπαραγωγής από το παράθυρο μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης του YouTube. Αν δεν το δείτε, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού οριζόντιας γραμμής στην επάνω αριστερή γωνία για να αναπτύξετε το παράθυρο.

Η ενότητα Βιβλιοθήκη περιέχει τη λίστα Παρακολουθήστε αργότερα και κάθε λίστα αναπαραγωγής που έχετε δημιουργήσει. Κάντε κλικ σε ένα όνομα λίστας αναπαραγωγής για να δείτε πληροφορίες σχετικά με τη λίστα αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας με κάθε βίντεο που έχετε προσθέσει σε αυτήν. Μπορείτε να καταργήσετε βίντεο από τη λίστα αναπαραγωγής, να επιλέξετε μια επιλογή αναπαραγωγής με τυχαία σειρά και να επιλέξετε μια μικρογραφία για τη λίστα αναπαραγωγής.

03 του 06

Βελτιστοποιήστε τις λίστες αναπαραγωγής YouTube για αναζήτηση

Προσθέστε τίτλους, ετικέτες και περιγραφές στις λίστες αναπαραγωγής του YouTube, όπως και σε μεμονωμένα βίντεο. Η προσθήκη αυτών των πληροφοριών καθιστά ευκολότερο για τους ανθρώπους να βρίσκουν τις λίστες αναπαραγωγής σας όταν πραγματοποιούν αναζήτηση στο Web και καθιστά πιο πιθανό το YouTube να συστήνει τη λίστα αναπαραγωγής σας σε άτομα που παρακολουθούν παρόμοια βίντεο.

Απλά κάντε κλικ σε μια λίστα αναπαραγωγής στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Επεξεργασία όταν ανοίγει η οθόνη πληροφοριών playlist. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη περιγραφής και εισαγάγετε τίτλους, ετικέτες και περιγραφές στο πλαίσιο που παρέχεται για το σκοπό αυτό.

Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε επίσης να αναδιατάξετε τα βίντεο στη λίστα αναπαραγωγής και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου.

04 του 06

Διατηρήστε Ιδιωτικά λίστες αναπαραγωγής YouTube

Δεν χρειάζεται να εισάγετε τίτλους, ετικέτες ή περιγραφές για τις λίστες αναπαραγωγής που έχετε κατηγοριοποιήσει ως Ιδιωτικές, επειδή δεν θα εμφανίζονται σε καμία αναζήτηση ιστού.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να διατηρήσετε ορισμένα από τα βίντεο και τα playlist σας στο YouTube ιδιωτικά ή μη. Μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου σε μια λίστα αναπαραγωγής ανά πάσα στιγμή.

05 του 06

Μοιραστείτε τις λίστες αναπαραγωγής YouTube

Κάθε λίστα αναπαραγωγής του YouTube έχει τη δική του διεύθυνση URL, ώστε να μπορεί να μοιραστεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων ή ιστολογίων ακριβώς όπως ένα αυτόνομο βίντεο YouTube. Από προεπιλογή, οι λίστες αναπαραγωγής εμφανίζονται στη σελίδα του καναλιού σας στο YouTube , γι 'αυτό είναι εύκολο για τους επισκέπτες να βρίσκουν και να παρακολουθούν.

06 του 06

Cure βίντεο με μια λίστα αναπαραγωγής YouTube

Οι λίστες αναπαραγωγής του YouTube μπορούν να περιέχουν οποιεσδήποτε βίντεο από τον ιστότοπο - δεν χρειάζεται να είναι βίντεο που μεταφορτώσατε. Κάνετε μια επιλεγμένη λίστα αναπαραγωγής παρακολουθώντας πολλά βίντεο του YouTube σε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και επιλέγοντας μόνο τα καλύτερα για μια λίστα αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, μοιράζεστε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής με άτομα που μοιράζονται το ενδιαφέρον σας.