Μάθετε τον ορισμό και τη χρήση για τις σημειώσεις του ηχείου του PowerPoint

Οι σημειώσεις ομιλητών διατηρούν έναν παρουσιαστή στην πίστα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης

Οι σημειώσεις ομιλητών είναι σημειώσεις που προστέθηκαν στις διαφάνειες παρουσίασης του PowerPoint ως αναφορά για τον παρουσιαστή . Μια περιοχή μιας διαφάνειας PowerPoint που είναι κρυμμένη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προορίζεται για σημειώσεις για το ηχείο. Εδώ ο παρουσιαστής σημειώνει σημαντικά βασικά σημεία που θέλει να καλύψει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μόνο ο ομιλητής μπορεί να δει τις σημειώσεις.

Ο ομιλητής μπορεί να εκτυπώσει αυτές τις σημειώσεις, συνοδευόμενο από μια μικρογραφία της κατάλληλης διαφάνειας, για να διατηρήσει μια εύχρηστη αναφορά για να το χρησιμοποιήσει όταν κάνει την προφορική του παρουσίαση.

Προσθήκη σημειώσεων ηχείου στο PowerPoint 2016

Οι σημειώσεις του ηχείου μπορεί να σας εμποδίσουν να παρακάμψετε ένα σημαντικό σημείο που θέλετε να κάνετε. Προσθέστε τις στις διαφάνειες ως προτροπή για να διατηρήσετε την εμφάνισή σας ομαλά. Για να προσθέσετε σημειώσεις ομιλητών:

  1. Με το αρχείο PowerPoint ανοιχτό, μεταβείτε στο μενού Προβολή και επιλέξτε Κανονικό .
  2. Επιλέξτε τη μικρογραφία της διαφάνειας στην οποία θέλετε να προσθέσετε μια σημείωση στο αριστερό πλαίσιο για να ανοίξετε ένα πεδίο σημείωσης ακριβώς κάτω από τη διαφάνεια πλήρους μεγέθους.
  3. Κάντε κλικ στο σημείο που λέει Κάντε κλικ για να προσθέσετε σημειώσεις και να γράψετε το σχόλιό σας.

Χρήση της προβολής του παρουσιαστή κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης

Για να δείτε τις σημειώσεις σας ενώ πραγματοποιείτε την παρουσίασή σας και αποτρέψτε το κοινό σας από το να τις δει, χρησιμοποιήστε την Προβολή παρουσίασης. Δείτε πώς:

  1. Με το αρχείο PowerPoint ανοιχτό, μεταβείτε στο μενού Προβολή .
  2. Επιλέξτε View Viewer .

Ενώ στην προβολή Προβολέα, θα δείτε την τρέχουσα διαφάνεια, την επερχόμενη διαφάνεια και τις σημειώσεις σας στο φορητό σας υπολογιστή. Το κοινό σας βλέπει μόνο την τρέχουσα διαφάνεια. Η προβολή του παρουσιαστή περιλαμβάνει ένα χρονοδιακόπτη και ένα ρολόι, ώστε να μπορείτε να διαπιστώσετε εάν εκτελείτε σύντομα ή μακροσκελή την παρουσίασή σας. Ένα εργαλείο πένας σας επιτρέπει να σχεδιάζετε απευθείας τη διαφάνεια κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας για έμφαση. Ωστόσο, οτιδήποτε σχεδιάζετε σε αυτό το σημείο δεν αποθηκεύεται στο αρχείο παρουσίασης.

Για έξοδο από τον Προβολέα Προβολής, κάντε κλικ στο Τέλος Εμφάνιση στο επάνω μέρος της οθόνης του PowerPoint.