Δημιουργήστε ένα οικογενειακό δέντρο στο PowerPoint 2003 Χρησιμοποιώντας το οργανόγραμμα

01 από 10

Επιλέξτε μια διαφάνεια διάταξης περιεχομένου για το οικογενειακό δέντρο σας

Διαφάνειες διάταξης περιεχομένου στο Microsoft PowerPoint. © Wendy Russell

Ένα απλό οικογενειακό δέντρο

Αυτή η άσκηση είναι μεγάλη για τα μικρά παιδιά να δημιουργήσουν ένα απλό οικογενειακό δέντρο της άμεσης οικογένειάς τους. Ο Οργανωτικός Χάρτης του PowerPoint χρησιμοποιείται με τρόπο διασκεδαστικό για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην τάξη.

Σημείωση - Για ένα λεπτομερέστερο γράφημα οικογενειακού δέντρου, χρησιμοποιήστε ένα από αυτά τα δύο μαθήματα.

Ανοίξτε ένα νέο αρχείο παρουσίασης του PowerPoint. Από το κύριο μενού, επιλέξτε Αρχείο> Αποθήκευση και αποθηκεύστε την παρουσίαση ως Οικογένεια .

Στο πλαίσιο κειμένου Τίτλου της πρώτης διαφάνειας, εισάγετε το οικογενειακό δέντρο [Your Last Name] και πληκτρολογήστε με το [Το όνομά σας] στο πλαίσιο κειμένου Υποτίτλων .

Προσθέστε μια νέα διαφάνεια στην παρουσίαση.

Επιλέξτε Διαφάνεια διάταξης περιεχομένου

  1. Στο παράθυρο εργασιών διάταξης διαφάνειας που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μεταβείτε στην ενότητα που ονομάζεται Διάταξη περιεχομένου, αν δεν είναι ήδη σε προβολή. Αποφασίστε εάν θέλετε τίτλο σε αυτήν τη σελίδα ή όχι.
  2. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο διάταξης διαφανειών από τη λίστα. (Μπορείτε να αλλάξετε πάντα το μυαλό σας αργότερα).

02 από 10

Χρησιμοποιήστε το οργανόγραμμα του PowerPoint για το οικογενειακό δένδρο

Κάντε διπλό κλικ για να ξεκινήσετε τη συλλογή διαγραμμάτων. © Wendy Russell
Ξεκινήστε τη συλλογή διαγραμμάτων ή οργανισμού

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τα εικονίδια για να βρείτε το εικονίδιο Διάγραμμα ή Οργανόγραμμα . Κάντε διπλό κλικ για να ξεκινήσετε το Diagram Gallery στο PowerPoint, το οποίο περιέχει 6 διαφορετικές επιλογές τύπου χάρτη. Θα επιλέξουμε μία από αυτές τις επιλογές για το Οικογενειακό Δέντρο.

03 από 10

Επιλέξτε το διάγραμμα οργανισμού στη συλλογή διαγραμμάτων

Επιλέξτε την προεπιλεγμένη διάταξη του οργανογράμματος για το οικογενειακό δέντρο. © Wendy Russell
Διάγραμμα διάλογου διαγραμμάτων

Το παράθυρο διαλόγου Συλλογή διαγραμμάτων προσφέρει 6 διαφορετικούς τύπους γραφημάτων. Από προεπιλογή, το οργανόγραμμα είναι αυτό που επιλέξατε. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το διάγραμμα κύκλων, το διάγραμμα ακτινών, το διάγραμμα πυραμίδων, το διάγραμμα Venn και το διάγραμμα προορισμού.

Αφήστε την προεπιλεγμένη επιλογή που έχετε επιλέξει και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ξεκινήσετε τη δημιουργία του οικογενειακού δέντρου.

04 από 10

Διαγραφή επιπλέον πλαισίων κειμένου στο οργανόγραμμα

Διαγράψτε πλαίσια κειμένου εκτός από το κύριο πλαίσιο κειμένου. © Wendy Russell
Πραγματοποίηση αλλαγών στο οργανόγραμμα

Διαγράψτε όλα τα έγχρωμα πλαίσια κειμένου εκτός από το κύριο πλαίσιο στην κορυφή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στα σύνορα αυτών των πλαισίων κειμένου, ακολουθούμενο από το πλήκτρο Delete . Εάν κάνετε κλικ στο ποντίκι μέσα στο πλαίσιο κειμένου και όχι στο περίγραμμα, το PowerPoint υποθέτει ότι θέλετε να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε το κείμενο στο πλαίσιο κειμένου.

Θα παρατηρήσετε ότι το μέγεθος κειμένου αυξάνεται στα πλαίσια κάθε φορά που διαγράφετε ένα πλαίσιο κειμένου. Αυτό είναι φυσιολογικό.

05 από 10

Προσθέστε κουτιά επιπλέον κειμένου και το όνομα της οικογένειάς σας

Προσθέστε ένα πλαίσιο κειμένου Βοηθού στο οργανόγραμμα. © Wendy Russell
Προσθέστε τον τύπο βοηθητικού πλαισίου κειμένου

Κάντε κλικ στο υπόλοιπο πλαίσιο κειμένου και πληκτρολογήστε το οικογενειακό δέντρο [Your Last Name] . Παρατηρήστε ότι όταν είναι επιλεγμένο ένα πλαίσιο κειμένου, εμφανίζεται η γραμμή εργαλείων του Οργανογράμματος . Αυτή η γραμμή εργαλείων περιέχει επιλογές που αφορούν τα πλαίσια κειμένου.

Ενώ το πλαίσιο κειμένου Family Tree εξακολουθεί να είναι επιλεγμένο, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος της επιλογής Εισαγωγή σχήματος . Επιλέξτε Βοηθό και ένα νέο πλαίσιο κειμένου θα εμφανιστεί στην οθόνη. Επαναλάβετε αυτό για να προσθέσετε έναν δεύτερο Βοηθό. Αυτά τα πλαίσια κειμένου θα χρησιμοποιηθούν για να προσθέσετε τα ονόματα των γονέων σας.

Σημείωση - Καθώς ο Οργανισμός χρησιμοποιείται κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο, οι λέξεις Βοηθός και Υποκείμενος δεν αντικατοπτρίζουν πραγματικά τη χρήση τους σε αυτό το έργο. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους τύπους κουτιών κειμένου για να επιτύχουμε το βλέμμα που θέλουμε σε αυτό το Οικογενειακό Δέντρο.

06 από 10

Προσθέστε τα ονόματα των γονέων σας στο οικογενειακό δέντρο

Προσθέστε ονόματα γονέων στα πλαίσια κειμένου οικογενειακού δέντρου στο οργανόγραμμα. © Wendy Russell
Προσθέστε γονείς στο οικογενειακό δέντρο

Προσθέστε το όνομα και το όνομα της Μητέρας σας σε ένα πλαίσιο κειμένου. Προσθέστε το επώνυμο και το επώνυμο του μπαμπά σας στο άλλο πλαίσιο κειμένου του οικογενειακού δέντρου.

Εάν κάποιο από τα πλαίσια κειμένου είναι υπερβολικά μεγάλο για το πλαίσιο, κάντε κλικ στο κουμπί " Προσαρμογή κειμένου " στη γραμμή εργαλείων "Οργανόγραμμα".

07 από 10

Υποκατάστατα πλαίσια κειμένου για τα αδέλφια στο οικογενειακό δέντρο

Χρησιμοποιήστε πλαίσια δευτερεύοντος για να προσθέσετε ονόματα αδελφών στο οικογενειακό δέντρο. © Wendy Russell
Προσθέστε τα αδέλφια στο οικογενειακό δέντρο

Επιλέξτε το κύριο πλαίσιο κειμένου Οικογενειακό Δέντρο κάνοντας κλικ στο περίγραμμα.

Χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργαλείων του Οργανογράμματος, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στην επιλογή Εισαγωγή σχήματος . Επιλέξτε Υποκείμενο . Επαναλάβετε αυτό για κάθε αδελφό στην οικογένεια. Προσθέστε τα ονόματα των αδελφών σας σε αυτά τα πλαίσια κειμένου.

Σημείωση - Εάν δεν έχετε αδέλφια, ίσως να θέλετε να προσθέσετε ένα όνομα κατοικίδιου ζώου στο οικογενειακό δέντρο.

08 από 10

Χρησιμοποιήστε την επιλογή αυτόματης μορφοποίησης για να ντύσετε το οικογενειακό δέντρο

Αυτόματη διαμόρφωση του οικογενειακού δέντρου. © Wendy Russell
Επιλογές αυτομορφίας για το οικογενειακό δέντρο

Κάντε κλικ οπουδήποτε στο γράφημά σας για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων του Οργανογράμματος.

Το κουμπί Αυτόματης μορφοποίησης στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργαλείων θα ανοίξει τη συλλογή στυλ πίνακα οργανισμού .

Κάντε κλικ στις διάφορες επιλογές και η προεπισκόπηση θα σας δείξει πώς θα εμφανιστεί το οικογενειακό σας δέντρο.

Επιλέξτε μια επιλογή και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εφαρμόσετε αυτό το σχέδιο στο οικογενειακό σας δέντρο.

09 από 10

Δημιουργήστε το δικό σας χρωματικό σχήμα για το οικογενειακό δέντρο

Διαμόρφωση πλαισίου διαλόγου Αυτόματη διαμόρφωση. Κάντε εδώ τις αλλαγές χρώματος και γραμμής για το οικογενειακό δέντρο. © Wendy Russell
Αλλαγή χρωμάτων πλαισίου κειμένου και τύπων γραμμών

Το Autoformat είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διαμορφώσετε γρήγορα το οργανόγραμμα σας. Ωστόσο, αν τα χρώματα και οι τύποι γραμμών δεν σας αρέσουν, μπορείτε γρήγορα να τα αλλάξετε.

Σημείωση - Αν έχετε ήδη εφαρμόσει ένα χρωματικό σχήμα Autoformat, θα χρειαστεί να επιστρέψετε το χρωματικό σχέδιο στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Εφαρμόστε τις δικές σας επιλογές χρωμάτων

Κάντε διπλό κλικ σε οποιοδήποτε πλαίσιο κειμένου που θέλετε να αλλάξετε. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Format Format AutoShape . Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου, μπορείτε να κάνετε πολλές αλλαγές ταυτόχρονα - όπως το χρώμα γραμμής και το είδος γραμμής.

Συμβουλή - Για να εφαρμόσετε αλλαγές σε περισσότερα από ένα πλαίσια κειμένου τη φορά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιο ενώ κάνετε κλικ στο περίγραμμα κάθε πλαισίου κειμένου που θέλετε να αλλάξετε. Εφαρμόστε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Οποιεσδήποτε νέες αλλαγές θα επιλέξετε θα εφαρμοστούν σε όλα αυτά τα πλαίσια κειμένου.

10 από 10

Δείγματα χρωμάτων για το οικογενειακό δέντρο του PowerPoint

Σχέδια χρωμάτων για το οικογενειακό δέντρο του PowerPoint. © Wendy Russell
Δύο διαφορετικές εμφανίσεις

Εδώ είναι δύο διαφορετικά παραδείγματα των εμφάνισης που μπορείτε να επιτύχετε για το οικογενειακό σας δέντρο, δημιουργώντας το δικό σας χρωματικό σχήμα ή χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Autoformat στο οργανόγραμμα του PowerPoint.

Αποθηκεύστε το οικογενειακό σας δέντρο.

Βίντεο - Κάντε ένα οικογενειακό δέντρο χρησιμοποιώντας το PowerPoint