Καλύτερο από το CES 2005

01 από 10

Η Samsung παρουσιάζει την τηλεόραση πλάσματος 102 ιντσών

Τηλεόραση Plasma 102 ιντσών Samsung. Robert Silva
Λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις και η Samsung φαίνεται να παίρνει αυτό το παλιό ρητό κυριολεκτικά, καθώς αξιώνει και πάλι τη μεγαλύτερη τηλεόραση Plasma στον κόσμο με μέγεθος οθόνης 102 ιντσών, φτάνοντας στο προηγούμενο μέγεθος της οθόνης πλάσματος παγκοσμίως πέρυσι; που ήταν 80-ίντσες.

Μην κρατάτε όμως την αναπνοή σας. Θα περάσει αρκετός χρόνος πριν αρχίσει να ξετυλίγεται η γραμμή συναρμολόγησης. Προς το παρόν, αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, θα πρέπει απλώς να εγκαταστήσετε την έκδοση των 80 ιντσών, η οποία θα αρχίσει να κυκλοφορεί αργότερα φέτος. σε τιμή premium.

02 από 10

Προβολείς βίντεο DLP μεγέθους Palm προσελκύουν προσοχή

Προβολέας βίντεο Mitsubishi Mini DLP. Robert Silva
Σε ό, τι μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα κατηγορία προϊόντων ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, τόσο οι τερματικοί σταθμοί Texas Instruments και InFocus στο CES παρουσίασαν πρωτότυπα εργασίας μικρών προβολέων DLP μικρού μεγέθους φοινικών. Οι προβολείς που προβάλλονται τροφοδοτούνται από τσιπ TI DLP με φωτεινή πηγή LED αντί για λαμπτήρα υψηλής ισχύος, για τη μείωση της παραγωγής θερμότητας και της κατανάλωσης ενέργειας. Αν και δεν είναι τόσο φωτεινά όσο τα μεγαλύτερα ξαδέλφια τους, και οι δύο μονάδες στην οθόνη ήταν σε θέση να προβάλλουν μια στερεά εικόνα 27 ιντσών σε μια σκοτεινή ρύθμιση δωματίου. Παρόλο που οι προδιαγραφές έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, οι προβολείς Mitsubishi και InFocus αναμένεται να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2005, με αναμενόμενη τιμή περίπου $ 600.

Παραμένει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί η αγορά, αλλά αναμένεται ότι αυτοί οι νέοι μίνι προβολείς θα έχουν τόσο επιχειρηματικές όσο και ψυχαγωγικές εφαρμογές. Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τον μίνι βιντεοπροβολέα Mitsubishi σε μέγεθος σχέσης με ένα πραγματικό τσιπ DLP.

03 από 10

Το LiteON παρουσιάζει το μοναδικό σύστημα εγγραφής DVD

Εγγραφή DVD LiteON Cam-Duet. Robert Silva
Το LiteON είναι γνωστό για τις φθηνές, αλλά πολύ ευέλικτες συσκευές εγγραφής DVD. Ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που διαθέτει εγγραφή πολλαπλών μορφών DVD + R / + RW / -R / -RW στις συσκευές εγγραφής DVD. Επιπλέον, η LiteON εξακολουθεί να είναι η μόνη εταιρεία που ενσωματώνει επίσης εγγραφή ήχου και βίντεο CD-R / CD-RW στις συσκευές εγγραφής DVD. Φέτος, όμως, η LiteON παρουσίασε μια νέα νέα συστροφή σε DVD εγγραφή με τη συσκευή εγγραφής DVD Cam-Duet LVW-5008.

Το LVW-5008 διαθέτει μια θύρα USB στο μπροστινό μέρος που επιτρέπει στον καταναλωτή να καταγράφει ακίνητες εικόνες από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σε DVD ή CD. Η μονάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2005.

04 από 10

Η Philips προσφέρει τηλεόραση Mirror

Τηλεόραση LCD Mirror LCD της Philips. Robert Silva
Σχεδιασμένο αρχικά για τον ξενοδοχειακό κλάδο, οι έρευνες για τη μοναδική ιδέα της Philips που συνδυάζει έναν παραδοσιακό καθρέφτη με μια τηλεόραση LCD αποδείχθηκαν τόσο πολυάριθμες, ότι είναι το πώς προσφέρεται στο ευρύ κοινό. Το παρακάτω κείμενο είναι ένα από τα τρέχοντα διαθέσιμα σχέδια που παρουσιάστηκαν στο φετινό CES. Μπορείτε ακόμη να δείτε την αντανάκλαση του ατρόμητου οδηγού home theatre για την λήψη της φωτογραφίας.

05 από 10

Εδώ έρχεται ο βιντεοπροβολέας DVD ...

Cinego DVD βίντεο προβολέα. Robert Silva
Σε ό, τι μπορεί να αποδειχθεί μια από τις πιο καυτές έννοιες του προϊόντος για το έτος, αρκετοί κατασκευαστές θα προωθούν τις μονάδες συνδυασμού DVD Player / DLP Video Projector. Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα φιλοσοφία προϊόντων θα φέρει τα οφέλη της μπροστινής προβολής βίντεο σε περισσότερους καταναλωτές mainstream. Οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί με ευκολία στη ρύθμιση και χρήση στο μυαλό τόσο για το γραφείο όσο και για το σπίτι.

Παρακάτω φαίνεται το Cinego D-100, που εμφανίζεται στο CES, το οποίο διαθέτει ανάλυση EDTV των 852x480 pixels, αναλογία αντίθεσης 1500: 1 και διάρκεια ζωής λαμπτήρα 2.000 ωρών. Επιπλέον, η ενότητα DVD player διαθέτει τόσο ενσωματωμένο σύστημα ηχείων, όσο και όλες τις έξοδοι που απαιτούνται για τη σύνδεση σε εξωτερικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Υπάρχουν επίσης πρόσθετες επιλογές εισόδου για τη σύνδεση ενός βίντεο, μιας βιντεοκάμερας ή ενός βιντεοπαιχνιδιού. Η μονάδα θα πωληθεί μέσω καταστημάτων Radio Shack, ξεκινώντας από τα τέλη της άνοιξης, με ένα MSRP ύψους $ 1.250 χωρίς οθόνη ή $ 1.300 συσκευασμένο με οθόνη 55 ιντσών. Άλλοι συνδυασμοί DVD Player / DLP Video Projector είναι επίσης προερχόμενοι από την Optoma και την HP.

06 από 10

Βιντεοκάμερα DVD Sony με ήχο 5.1 καναλιών

Βιντεοκάμερα DCR-DVD403 της Sony με εγγραφή ήχου 5.1 Dolby Digital. Robert Silva
Η Sony ήταν στο χέρι στο CES με τη συνηθισμένη παραγωγική της σειρά, αλλά ένα στοιχείο που έριξε το βλέμμα μου ήταν η νέα βιντεοκάμερα DCR-DVD403. Αυτή η μικρή μονάδα συσκευάζεται πραγματικά σε μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως εγγραφή βίντεο DVD-R / -RW / + RW σε δίσκους DVD 3 ιντσών, φωτογραφική μηχανή 3 megapixel, καθώς και η πρώτη βιντεοκάμερα με απευθείας εγγραφή ήχου Dolby Digital 5.1 σε DVD. Ίσως η καταγραφή Dolby Digital 5.1 θα προστεθεί τελικά και σε αυτόνομες συσκευές εγγραφής DVD. Εδώ ελπίζουμε ...

07 από 10

Η LG προβάλλει την τηλεόραση Thin CRT

Μια τυποποιημένη τηλεόραση CRT 30 ιντσών δίπλα σε μια νέα έκδοση λεπτότερου σωλήνα εικόνας. Robert Silva
Αν και η τηλεόραση επίπεδης οθόνης είναι όλη η οργή, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι τηλεοράσεις με βάση το CRT εξακολουθούν να παρέχουν τις καλύτερες εικόνες. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας 50 ετών και άνω είναι ότι τα CRTs είναι μεγάλα, ογκώδη και βαριά. Αρκετοί κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της LG, έχουν αναλάβει την πρόκληση να αναπτύξουν σωλήνες εικόνων που είναι λεπτότεροι και ελαφρύτεροι, χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται μια τυπική τηλεόραση CRT 30 ιντσών δίπλα σε μια νέα έκδοση λεπτότερου σωλήνα εικόνας με το ίδιο μέγεθος οθόνης. Παρόλο που είναι ακόμα πιο βαθιά από ό, τι από ένα σύνολο επίπεδων στοιχείων, αυτή η τεχνολογία μπορεί να επιμηκύνει την θέση της CRT στην αγορά της τηλεόρασης.

08 από 10

Η Yamaha παρουσιάζει το νέο Surround Sound Solution

Yamaha YSP-1 Προβολέας ψηφιακού ήχου. Robert Silva
Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να βιώσετε ήχο surround 5.1 καναλιών χωρίς χώρο γεμάτο μεγάφωνα και καλώδια, τότε ίσως θελήσετε να ελέγξετε τον YSP-1 Digital Sound Projector της Yamaha. Χρησιμοποιώντας μια σειρά από 42 μικρούς οδηγούς ηχείων που στεγάζονται σε μια κεντρική μονάδα, το YSP-1 προβάλλει κυριολεκτικά ήχο με κατευθυντική ακρίβεια γύρω από τον χώρο ακρόασης για να δημιουργήσει ένα ρεαλιστικό ήχο surround 5.1 καναλιών. Όχι μόνο είναι το YSP-1 καινοτόμο, αλλά είναι επίσης προσιτό, με μια αναμενόμενη τιμή μικρότερη από $ 1.500. Η διαθεσιμότητα αναμένεται να γίνει αργότερα αυτή την άνοιξη.

09 από 10

Κέντρο ψηφιακής ψυχαγωγίας της HP

Κέντρο ψηφιακής ψυχαγωγίας της HP. Robert Silva
Σε μια εμφάνιση της σύγκλισης της τεχνολογίας, η HP παρουσίασε ένα προϊόν στο CES που είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει ορισμένους πελάτες. Το Ψηφιακό Κέντρο Ψυχαγωγίας έχει όλη τη λειτουργία τόσο του υπολογιστή όσο και του κέντρου ελέγχου για το σπίτι θέατρο, και στη συνέχεια μερικά. Χαρακτηριστικά όπως εγγραφή DVD πολλαπλών μορφών, έξοδοι ψηφιακού ήχου για ήχο surround και διπλούς δέκτες NTSC ή δέκτη ATSC-HD. Μια πρόσθετη δυνατότητα είναι μια αφαιρούμενη υποδοχή σκληρού δίσκου για την υποστήριξη επιπλέον αποθηκευτικού χώρου για περιεχόμενο βίντεο και ήχου.

10 από 10

Η Toshiba δείχνει απενεργοποίηση του HD-DVD

Toshiba HD-DVD Player. Robert Silva
Η μάχη μεταξύ του Blu-RAY και του HD-DVD ήταν το επίκεντρο του φετινού CES και ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές εμφάνιζαν πρωτότυπα και προπαρασκευαστικά παιχνίδια και συσκευές εγγραφής Blu-RAY, η Toshiba ήταν έτοιμη με τα DVD recorders HD-DVD και Παίκτες. Παρόλο που με τον αριθμό των οθονών φαίνεται ότι το Blu-RAY έχει όλα τα σπαρμένα, αλλά με μεγαλύτερη υποστήριξη στο κινηματογραφικό στούντιο, δεν θα υπολογίζω αρκετά τη μορφή HD-DVD της Toshiba. Στην εικόνα που βλέπετε πιο πάνω είναι ένας προπαρασκευαστής HD-DVD Player.