Οι καλύτεροι και χειρότεροι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Linux

Υπάρχει μια λέξη που ορίζει πραγματικά το Linux, και αυτή η λέξη είναι επιλογή .

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, ειδικά όταν πρόκειται για τον αριθμό των διανομών, αλλά στην πραγματικότητα η επιλογή της διανομής που επιλέξατε είναι μόνο η αρχή.

Επιλέξτε ένα διανομέα , επιλέξτε έναν διαχειριστή πακέτων, επιλέξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης, επιλέξτε ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιλέξτε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου, ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, ένα πακέτο γραφείου, έναν πελάτη συνομιλίας, έναν επεξεργαστή βίντεο, έναν επεξεργαστή εικόνας, ένα πάνελ, επιλέξτε gadgets, widgets, επιλέξτε ένα μενού. Επιλέξτε μια παύλα, ένα bash, επιλέξτε ένα φόρουμ για να συντρίψετε. Επιλέξτε το μέλλον σας, επιλέξτε το Linux, επιλέξτε τη ζωή.

Αυτός ο οδηγός παραθέτει 4 πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πρέπει να συνιστώνται ιδιαίτερα και κάποιος που χρειάζεται λίγη δουλειά για να το κάνει αξίζει τον κόπο.

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν δωρεάν μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον πάροχο υπηρεσιών τους στο διαδίκτυο. Η διασύνδεση για αυτήν την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν συνήθως αρκετά φτωχή, οπότε υπήρξε μεγάλη ανάγκη για έναν αξιοπρεπή πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι κατέληξαν με το Outlook Express αντ 'αυτού.

Οι άνθρωποι σύντομα άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι ο περιορισμός της ύπαρξης ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου ήταν ότι θα χάνατε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όταν άλλαξατε τον ISP.

Με εταιρείες όπως η Microsoft και η Google που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλα γραμματοκιβώτια και αξιοπρεπή διαδικτυακή διασύνδεση, η ανάγκη για μεγάλα μεγάλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σπίτι έχει μειωθεί και με τη γέννηση των smartphones η απαίτηση αυτή έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Οι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνεπώς, πρέπει να είναι πολύ καλοί για να τους κάνουν πιο χρήσιμο από τη χρήση της διασύνδεσης web.

Οι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω λίστα έχουν κριθεί με βάση τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

01 από 05

Εξέλιξη

Εξυπηρετητής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Evolution.

Η εξέλιξη είναι η κεφαλή και οι ώμοι πάνω από κάθε άλλο πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται στο Linux. Εάν θέλετε εμφάνιση στυλ Microsoft Outlook για το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, τότε αυτή είναι η εφαρμογή που πρέπει να επιλέξετε.

Η εγκατάσταση του Evolution για να συνεργαστείτε με υπηρεσίες όπως το Gmail είναι τόσο εύκολη όσο ακολουθείτε έναν απλό οδηγό. Βασικά, εάν μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της διεπαφής ιστού, μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Evolution.

Λειτουργικότητα σοφό εσείς προφανώς έχετε τη δυνατότητα να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά μέσα σε αυτήν την κατηγορία, μπορείτε να δημιουργήσετε υπογραφές, να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML ή απλού κειμένου, να εισάγετε υπερσυνδέσμους, πίνακες και άλλα χαρακτηριστικά στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Ο τρόπος προβολής των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε ο πίνακας προεπισκόπησης να μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί και να τοποθετηθεί εκεί που θέλετε να είναι. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον στήλες για να ταξινομήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και οι ετικέτες στο Gmail να εμφανίζονται ως φάκελοι.

Ωστόσο, το Evolution δεν είναι απλώς πρόγραμμα-πελάτης αλληλογραφίας και περιλαμβάνει άλλες επιλογές, όπως μια λίστα επαφών, σημειώματα, λίστα εργασιών και ημερολόγιο.

Η έξυπνη απόδοση του Evolution λειτουργεί καλά αλλά είναι γενικά μέρος του επιφάνειας εργασίας του GNOME, οπότε είναι πιθανότατα καλύτερα σε πιο σύγχρονες μηχανές.

02 του 05

Thunderbird

Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird.

Ο Thunderbird είναι ίσως ο πιο γνωστός πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τρέχει σε Linux επειδή είναι επίσης διαθέσιμος για Windows και όποιος δεν θέλει να ξοδέψει τα σκληρά κερδισμένα χρήματά του στο Outlook και ο οποίος έχει έναν ειδικό πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σε αντίθεση με τη χρήση του web interface ) πιθανώς χρησιμοποιεί το Thunderbird.

Το Thunderbird σας φέρνει από τους ίδιους ανθρώπους που σας έφεραν Firefox και όπως με τον Firefox έχει ένα ωραίο περιβάλλον εργασίας και έχει πολλές λειτουργίες.

Σε αντίθεση με το Evolution, είναι απλώς ένα πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας και δεν διαθέτει το χαρακτηριστικό ημερολογίου και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης εργασιών ή δημιουργίας ραντεβού.

Η σύνδεση στο Gmail είναι εξίσου εύκολη με το Thunderbird όπως συμβαίνει με το Evolution και είναι απλά μια περίπτωση να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και αφήνοντας το Thunderbird να κάνει τα υπόλοιπα.

Η διεπαφή μπορεί να προσαρμοστεί σε μια ίντσα της ύπαρξής της, είτε αλλάζετε την εμφάνιση του παραθύρου προεπισκόπησης είτε στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με υπερσυνδέσεις και εικόνες.

Η απόδοση είναι πολύ καλή, αλλά αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν διαγράφει ποτέ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τότε μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φορτωθεί η αλληλογραφία την πρώτη φορά που την έχετε ρυθμίσει.

Συνολικά, ο Thunderbird είναι ένας αξιόπιστος πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

03 του 05

KMail

KMail Email Client.

Εάν χρησιμοποιείτε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του KDE, είναι πολύ πιθανό ο προεπιλεγμένος πελάτης αλληλογραφίας να είναι KMail.

Το KMail είναι ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα αλληλογραφίας που συμπληρώνει τις υπόλοιπες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο KDE.

Βασικά, εάν έχετε εγκαταστήσει το KMail, τότε δεν υπάρχει λόγος να εγκαταστήσετε το Evolution ή το Thunderbird ακόμα κι αν εμφανίζονται υψηλότερα σε αυτόν τον κατάλογο.

Η σύνδεση στο Gmail είναι και πάλι τόσο εύκολη όσο η εισαγωγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του κωδικού πρόσβασης και το KMail θα κάνει τα υπόλοιπα.

Η βασική διάταξη είναι παρόμοια με εκείνη του Microsoft Outlook, αλλά όπως και με τα πάντα στον κόσμο του KDE, μπορεί να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό για να φανεί ακριβώς όπως θέλετε.

Όλες οι δυνατότητες που μπορείτε να περιμένετε από ένα πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας περιλαμβάνονται ως με Thunderbird και Evolution. Ωστόσο, δεν υπάρχει ένα ημερολόγιο, σημειώσεις ή διαχειριστής εργασιών.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα πολύ αξιοπρεπές χαρακτηριστικό αναζήτησης. Είναι γενικά δύσκολο να χτυπάτε τον ίδιο τον πελάτη ιστού της Google όταν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά το KMail διαθέτει ένα πολύ περίπλοκο και πλήρως εξοπλισμένο εργαλείο για την αναζήτηση της αλληλογραφίας σας. Και πάλι, αυτό είναι χρήσιμο αν δεν διαγράψετε ποτέ το email σας.

Όταν πρόκειται για την απόδοση, αλλά και για την επιφάνεια εργασίας του KDE που κάθεται σε αυτό, αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσει εξαιρετικά σε ένα ημι-αξιοπρεπές φορητό υπολογιστή, αλλά πιθανώς δεν είναι πολύ χρήσιμο σε ένα 1GB netbook.

04 του 05

Geary

Geary.

Κάθε πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρθηκε μέχρι τώρα έχει δηλώσει ότι η απόδοση είναι καλή αλλά δεν είναι αρκετά καλή για το netbook 1 GB.

Τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο μηχάνημα; Εκεί μπαίνει ο Geary.

Το συμβιβασμό, ωστόσο, είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά και δεν είναι πολύ προσαρμόσιμη.

Προφανώς, μπορείτε να συνθέσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ απλού κειμένου και πλούσιου κειμένου, αλλά δεν έχει σχεδόν τόσες δυνατότητες όπως οι άλλοι πελάτες που αναφέρονται.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θα έχετε ένα παράθυρο προεπισκόπησης κατά την ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι ετικέτες από το Gmail θα εμφανίζονται ως φάκελοι.

Η σύνδεση του Geary με το Gmail ήταν τόσο απλή όσο και για τους άλλους πελάτες αλληλογραφίας που αναφέρονται και απλά απαιτεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης.

Εάν χρειάζεστε ένα πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή ιστού και δεν έχετε ενοχλήσει για τα μεγάλα χαρακτηριστικά, τότε το Geary είναι ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εσάς.

05 του 05

Ο όχι τόσο καλός πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - Claws

Αρχείο Email Client.

Οι Claws είναι ο λιγότερο εντυπωσιακός πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε με το Gmail είναι ένας απόλυτος εφιάλτης.

Πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Gmail και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να επιτρέψετε στους Claws να συνδεθούν με αυτήν και ακόμα και τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα συνδεθεί.

Το κύριο πρόβλημα είναι το εξής: για να είναι χρήσιμο ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όπως σε κάθε άλλη εφαρμογή), πρέπει να εξυπηρετεί ένα σκοπό που άλλες εφαρμογές δεν εξυπηρετούν ή δεν είναι καλύτερες από άλλες εφαρμογές που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Για παράδειγμα, είναι θέμα απόψεων εάν το Evolution είναι καλύτερο από το Thunderbird ή αν ο Thunderbird είναι καλύτερο από το KMail. Το Evolution διαθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά και μια πιο καλλυντική διασύνδεση. Το Thunderbird και το KMail έχουν περισσότερες ρυθμίσεις και είναι πιο προσαρμόσιμες.

Το Geary εξυπηρετεί ένα σκοπό επειδή είναι ελαφρύ και μπορεί να λειτουργήσει σε παλαιότερο υλικό. Ο Claws υποτίθεται ότι γεμίζει τον ίδιο χώρο με τον Geary. Το πρόβλημα είναι ότι αν είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί, τότε δεν αξίζει τον κόπο να επενδύσουμε για να το εγκαταστήσουμε στην πρώτη θέση επειδή δεν υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά για να το κάνουν αξίζει τον κόπο.