Τι κάνει μια μορφή ήχου χωρίς απώλειες;

Οι καλύτερες μορφές ήχου για τη βιβλιοθήκη μουσικής σας

Ίσως πιστεύετε ότι η λέξη "lossless" χρησιμοποιείται για μορφές ήχου που δεν χρησιμοποιούν καθόλου συμπίεση. Ωστόσο, ακόμη και οι μορφές ήχου χωρίς απώλειες χρησιμοποιούν τη συμπίεση για να διατηρήσουν τα μεγέθη των αρχείων σε ένα λογικό επίπεδο.

Οι μορφές χωρίς απώλειες χρησιμοποιούν αλγόριθμους συμπίεσης που διατηρούν ακουστικά δεδομένα, οπότε ο ήχος είναι ακριβώς ο ίδιος με την αρχική πηγή. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις απώλειες μορφές ήχου όπως τα AAC, MP3 και WMA, τα οποία συμπιέζουν ήχο χρησιμοποιώντας αλγορίθμους που απορρίπτουν δεδομένα. Τα αρχεία ήχου αποτελούνται από ήχο και σιωπή. Οι μορφές χωρίς απώλειες είναι σε θέση να συμπιέζουν τις σιωπές σε σχεδόν μηδενικό χώρο διατηρώντας παράλληλα όλα τα δεδομένα ήχου, τα οποία τα καθιστούν μικρότερα από τα ασυμπίεστα αρχεία.

Ποιες απώλειες μορφές χρησιμοποιούνται συνήθως για ψηφιακή μουσική;

Παραδείγματα δημοφιλών τύπων χωρίς απώλειες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση μουσικής περιλαμβάνουν:

Απώλειες μορφές Εφέ στην ποιότητα της μουσικής

Αν κατεβάσετε ένα μουσικό κομμάτι σε μορφή χωρίς απώλειες από μια υπηρεσία μουσικής HD, τότε αναμένετε ότι ο ήχος θα είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας. Από την άλλη πλευρά, εάν μετατρέπετε μουσικές κασέτες χαμηλής ποιότητας ψηφιοποιώντας τους χρησιμοποιώντας μια μορφή χωρίς απώλειες ήχου, η ποιότητα του ήχου δεν θα βελτιωθεί.

Είναι εντάξει να μετατρέψετε ένα χαμένο τραγούδι σε ένα χωρίς απώλειες;

Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να μετατρέψετε από lossy σε lossless. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα τραγούδι που έχει ήδη συμπιεστεί χρησιμοποιώντας μια μορφή απώλειας θα είναι πάντα έτσι. Αν το μετατρέψετε σε μορφή χωρίς απώλειες, τότε το μόνο που επιτυγχάνετε είναι ο χαμένος χώρος αποθήκευσης στον σκληρό δίσκο ή την κινητή συσκευή σας. Δεν μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα ενός χαμένου τραγουδιού χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Πλεονεκτήματα της χρήσης μιας μορφής ήχου χωρίς απώλειες για τη μουσική βιβλιοθήκη σας

Χρησιμοποιώντας μια μορφή απώλειας όπως το MP3 εξακολουθεί να είναι η πιο κοινή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για την αποθήκευση της μουσικής συλλογής τους. Ωστόσο, υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα στην οικοδόμηση μιας μουσικής βιβλιοθήκης χωρίς απώλειες.

Μειονεκτήματα της αποθήκευσης της μουσικής σας σε μορφή χωρίς απώλειες