Ορισμός ενός προεπιλεγμένου θέματος σε συνδέσμους αλληλογραφίας

Η ετικέτα mailto: HTML σάς επιτρέπει να παρέχετε στους επισκέπτες σας στον ιστότοπό σας έναν εύκολο τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί σας: μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μάθετε πώς μπορείτε να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο θέμα: γραμμή που θα εμφανίζεται αυτόματα όταν κάποιος κάνει κλικ στη σύνδεση mailto:.

Ανατροφοδότηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Έχετε έναν ιστοχώρο, όχι; Είτε πρόκειται για μια προσωπική σελίδα, μια περιοχή σχετικά με το χόμπι σας ή μια εμπορική, θέλετε οι επισκέπτες σας να έχουν έναν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί σας-δεν το κάνετε;

Ευτυχώς, το HTML περιλαμβάνει την ετικέτα mailto: που διευκολύνει τους επισκέπτες του ιστότοπου να σας στέλνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάνοντας απλώς κλικ σε ένα σύνδεσμο.

Μαθήματα…

Ας υποθέσουμε τώρα ότι παίρνουμε αρκετά κομμάτι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μια ασφαλής υπόθεση, μαζεύω). Μερικά από αυτά φαίνεται να σχετίζονται με τον ιστότοπό μας, κάποιος προφανώς το έστειλε χρησιμοποιώντας το πνευματικό mailto: link.

Δυστυχώς, αυτά τα μηνύματα έρχονται συχνά χωρίς κάποια γραμμή θέματος - απλώς αποστέλλονται σε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο, ούτως ή άλλως- ή έχουν σκοτεινά θέματα - "Link", "φωτογραφία" ή, έτσι ώστε να μην μπορείτε να αντισταθείτε "Μπορείτε να βοηθήσετε ; ". Ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι σχετικά με αυτήν την κατάσταση σύγχυσης;

Προτείνει ένα θέμα

Μπορούμε.

Ευτυχώς, όσοι δημιούργησαν την ετικέτα mailto: σκέφτηκαν επίσης έναν τρόπο να καθορίσουν ένα προεπιλεγμένο θέμα για το μήνυμα που δημιουργήθηκε. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει.

Θυμάστε ακόμα το παράδειγμα από το πρώτο μέρος;

Ας υποθέσουμε ότι απλά θέλουμε να γνωρίζουμε ότι ένα μήνυμα στάλθηκε μέσω της ετικέτας mailto: προσπαθούμε να ξέρουμε ότι σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με την τοποθεσία μας στο Web. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια προεπιλεγμένη γραμμή θέματος του "Site Extraordinaire".

Η γραμμή 9 του παραδείγματος μας διαβάστηκε:

... non-licet bos@example.com

Μέχρι αυτό το σημείο όλα παραμένουν τα ίδια. Αλλά τώρα εισάγουμε έναν κώδικα που θα κάνει το θέλημα μας να γίνει πραγματικότητα:

Θέμα = Web Site Extraordinaire

Το ερωτηματικό δείχνει ότι ακολουθεί ένα ή περισσότερα επιχειρήματα για τον "στόχο" του συνδέσμου. Σε αυτή την περίπτωση ο στόχος είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλουμε να ακολουθήσει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το επιχείρημα είναι το προτεινόμενο θέμα του μηνύματος.

Δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα όρια (περισσότερα για αυτό αργότερα), πρέπει πρώτα να καθορίσουμε τι θέλουμε να καθορίσουμε. Αυτό γίνεται από το θέμα. Μετά από ένα σημάδι της ισότητας έρχεται το κείμενο του θέματος μας: "= Web Extraordinaire.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό, μπορείτε να πληκτρολογήσετε σχεδόν οτιδήποτε ως θέμα. Δοκιμάστε, παίξτε λίγο με αυτό το χαρακτηριστικό ενώ προσπαθώ να συνοψίσω όσα έχουμε μάθει ...

Mailto: Προεπιλεγμένα θέματα: Περίληψη

Για να ορίσετε μια προεπιλεγμένη γραμμή θέματος για έναν σύνδεσμο mailto:, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακολουθείται από "? Subject =" και στη συνέχεια το κείμενο του αντικειμένου σας. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια και στη θέση τους.

(Ενημερωμένη έκδοση Νοεμβρίου 2015)