Πώς Spammers πάρει τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το spam συχνά αισθάνεται σαν μια ατέρμονη πανούκλα για την οποία δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία. Το μόνο που χρειάζεται για να πάρετε τις λίστες αλληλογραφίας που χρησιμοποιούνται από spammers είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για τίποτα ή να ζητήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αρχίζει να έρχεται. Αυτό που είναι πραγματικά απογοητευτικό είναι ότι οι spammers βρίσκουν το γραμματοκιβώτιό σας όταν δεν είναι καλοί φίλοι.

Λεξικό επίθεση

Μεγάλοι δωρεάν πάροχοι email όπως το Windows Live Hotmail ή το Yahoo! Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ο παράδεισος ενός spammer, τουλάχιστον όταν πρόκειται για την εύρεση μηνυμάτων με δυνατότητα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Εκατομμύρια χρήστες μοιράζονται ένα κοινό όνομα τομέα, οπότε γνωρίζετε ήδη ότι ("hotmail.com" στην περίπτωση του Hotmail). Προσπαθήστε να εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό και θα ανακαλύψετε ότι η μαντέψουν ένα υπάρχον όνομα χρήστη δεν είναι δύσκολο. Τα περισσότερα σύντομα και καλά ονόματα λαμβάνονται.

Έτσι, για να βρείτε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα μεγάλο ISP, αρκεί να συνδυάσετε το όνομα τομέα με ένα τυχαίο όνομα χρήστη. Οι πιθανότητες είναι τόσο "asdf1 @ hotmailcom" όσο και "asdf2@hotmail.com".

Για να νικήσουμε αυτό το είδος της επίθεσης spammer χρησιμοποιούν μακροχρόνιες και δύσκολες διευθύνσεις.

Brute Searching Force

Μια άλλη τακτική που χρησιμοποιούν οι αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων για την εύρεση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η αναζήτηση κοινών πηγών για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Έχουν ρομπότ που σαρώνουν ιστοσελίδες και ακολουθούν τους συνδέσμους.

Αυτές οι bots συλλογής διευθύνσεων λειτουργούν πολύ σαν τα ρομπότ των μηχανών αναζήτησης, μόνο που δεν είναι μετά το περιεχόμενο της σελίδας καθόλου. Οι χορδές με '@' κάπου στη μέση και ένας τομέας ανώτατου επιπέδου στο τέλος είναι όλοι οι spammers που ενδιαφέρονται.

Παρόλο που δεν είναι επιλεκτικοί, οι σελίδες που οι spammers επιθυμούν ιδιαίτερα να επισκεφθούν είναι φόρουμ στο διαδίκτυο, αίθουσες συνομιλίας και διαδικτυακές διεπαφές με το Usenet, επειδή είναι πιθανό να βρεθούν πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν τη χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης . Εάν δημοσιεύσετε τη διεύθυνσή σας στη δική σας ιστοσελίδα ή στο blog σας, μπορείτε να την κωδικοποιήσετε έτσι ώστε οι επισκέπτες που θέλουν να σας στείλουν ένα email μπορούν να το δουν και να το χρησιμοποιήσουν, αλλά οι spambots δεν μπορούν. Και πάλι, η χρήση μιας διεύθυνσης μίας χρήσης παρέχει μια πολύ αποτελεσματική και ταυτόχρονα βολική εναλλακτική λύση.

Worms στρέφοντας μολυσμένους υπολογιστές σε spam zombies

Για να αποφευχθεί η ανίχνευση και η διήθηση, οι spammers προσπαθούν να στείλουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους από ένα κατανεμημένο δίκτυο υπολογιστών. Στην ιδανική περίπτωση, αυτοί οι υπολογιστές δεν είναι καν δικοί τους, αλλά αυτοί των ανυποψίαστων χρηστών.

Για να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο κατανεμημένο δίκτυο ζόμπι spam, οι spammers συνεργάζονται με δημιουργούς ιών που εξοπλίζουν τα σκουλήκια τους με μικρά προγράμματα που μπορούν να στείλουν μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Επιπλέον, αυτές οι μηχανές αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων θα σαρώνουν συχνά το βιβλίο διευθύνσεων του χρήστη, την προσωρινή μνήμη του ιστού και τα αρχεία για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτή είναι μια ακόμη ευκαιρία για τους αντιφρονούντες να προσελκύσουν τη διεύθυνσή σας και αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφευχθεί.

Ο καλύτερος μπορεί να κάνει κανείς