Μάθετε τον τρόπο να βρείτε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ανθρώπων

Τι πρέπει να ξέρετε για την εύρεση μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μήπως χάσατε ένα email που χρειάζεστε απελπισμένα; Είτε πρόκειται για μια επαγγελματική επαφή είτε για έναν παλιό φίλο του γυμνασίου, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εντοπίσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποιου. Δοκιμάστε αυτές τις πέντε στρατηγικές για να βρείτε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναζητάτε.

01 από 05

Χρησιμοποιήστε τα Social Media

Google / cc

Η αναζήτηση στο Facebook , στο Twitter , στο Instagram ή στο LinkedIn θα μπορούσε να σας οδηγήσει γρήγορα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ψάχνετε.

Αναζητήστε κάθε έναν από τους ιστότοπους κοινωνικών μέσων ενημέρωσης απευθείας για να βρείτε χρήστες. Λεπτομέρειες όπως η ηλικία, το γυμνάσιο και η πατρίδα - αν τα γνωρίζετε - είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμη και αν η σελίδα ενός ατόμου δεν είναι δημόσια στο Facebook, οι χρήστες επιτρέπουν μερικές φορές τη διεύθυνσή τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να παραμείνει δημόσια. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος που δεν είναι "φίλος" μπορεί ακόμα να επικοινωνήσει μαζί του.

02 του 05

Χρησιμοποιήστε Μηχανές Αναζήτησης Ιστού

Andrew Brookes / Getty Images

Μερικές φορές μια καλή παλιομοδίτικη αναζήτηση ιστού μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποιου. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη και εκτεταμένη μηχανή αναζήτησης, όπως η Google, για να αποκτήσετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η τοποθέτηση του ονόματος του ατόμου σε εισαγωγικά περιορίζει συχνά την αναζήτηση. Ωστόσο, εάν το άτομο που ψάχνετε έχει ένα κοινό όνομα, όπως "John Smith", θα χρειαστείτε μερικές πρόσθετες πληροφορίες.

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια αναζήτηση, όπως αυτή: "John Smith" + "Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη". Όσες περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο το καλύτερο. Εάν γνωρίζετε πού εργάζεται το άτομο, η πατρίδα ή ο τόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει αυτές τις πληροφορίες στους όρους αναζήτησης.

03 του 05

Αναζήτηση στο σκοτεινό ιστό

Thomas Barwick / Getty Images

Μπορεί να έχει ένα τρομακτικό όνομα - Κρυφό Ιστό, Αόρατο Web, Dark Web - αλλά περιέχει ένα θησαυρό πληροφοριών, αν γνωρίζετε ακριβώς πού να κοιτάξετε. Υπάρχουν πολλές λιγότερο γνωστές μηχανές αναζήτησης που έχουν σχεδιαστεί για να ψάξουν στο Dark Web, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής αναζήτησης αρχείων Internet Archive, Pipl, Zabasearch και άλλων. Κάποιοι απαιτούν εγγραφή και κάποιοι μπορεί να προσφέρουν μόνο περιορισμένες πληροφορίες χωρίς χρέωση. Θυμηθείτε που βρίσκεστε και μην είστε πρόθυμοι να καταχωρίσετε τα στοιχεία πληρωμής σας.

04 του 05

Ελέγξτε τους κατάλογους Web ή τις λευκές σελίδες

Phil Ashley / Getty Images

Από δημόσιες εγγραφές στις λευκές σελίδες, υπάρχουν κατάλογοι διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Μόλις σε αυτούς τους ιστότοπους, όπως τα Whitepages, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανές αναζήτησης που σας βοηθούν να βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός ατόμου. Οι κατάλογοι Ιστού έχουν αποδειχθεί πολύ αποδοτικοί στις αναζητήσεις.

Είναι χρήσιμο εάν γνωρίζετε την πόλη και το κράτος όπου ζει ή εργάζεται ένα άτομο.

05 του 05

Μαντέψτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποιου

Peter Dazeley / Getty Images

Οι περισσότερες οργανώσεις δεν επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν ελεύθερα διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά να τις αναθέτουν με το όνομα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό υποθέτοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας κάποια εικασία σύνταξης. Φυσικά, πρέπει να ξέρετε πού λειτουργεί το άτομο.

Δοκιμάστε να διαχωρίσετε το όνομα και το επώνυμο του ατόμου με μια περίοδο. Αν κοιτάξετε τον κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας εταιρείας και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του καθενός ξεκινά με το πρώτο τους και τα πρώτα έξι γράμματα του επώνυμου τους, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτόν τον συνδυασμό.

Για παράδειγμα, αν οι διευθύνσεις στον ιστότοπο της εταιρείας είναι όλες στη μορφή firstinitial.lastname@company.com , ο John Smith θα είναι j.smith@business.com . Ωστόσο, αν δείτε στην ιστοσελίδα ότι το john.smith@company.com ανήκει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, είναι πολύ πιθανό ένας υπάλληλος με την επωνυμία Emma Osner να είναι ema.osner@company.com .