Προτού υποβάλετε την εφαρμογή σας στο Google Play Store

Η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά είναι λαβύρινθος πολλών πολύπλοκων διαδικασιών. Μόλις αναπτύξετε μια εφαρμογή, όμως, η υποβολή της σε κατάστημα εφαρμογών της επιλογής σας είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Υπάρχουν ορισμένες πτυχές στις οποίες πρέπει να φροντίσετε, προτού μπορέσετε να εγκρίνετε την εφαρμογή σας από καταστήματα εφαρμογών. Αυτό το συγκεκριμένο άρθρο ασχολείται με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν υποβάλλετε την εφαρμογή για κινητά στο Android Market, που τώρα αναφέρεται ως το κατάστημα Google Play .

Καταρχάς, εγγραφείτε ως προγραμματιστής για το Android Market. Μπορείτε να διανείμετε τα προϊόντα σας σε αυτήν την αγορά μόνο και μόνο αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα.

Δοκιμάστε και επανεξετάστε την εφαρμογή σας πριν την υποβάλετε

Η δοκιμή της εφαρμογής σας είναι πάντα το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν την υποβάλετε στην αγορά. Το Android σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δοκιμή, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε πλήρως.

Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξομοιωτές για να δοκιμάσετε την εφαρμογή σας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πραγματική συσκευή με Android, καθώς αυτό θα σας δώσει μια πλήρη αίσθηση της εφαρμογής σας σε μια φυσική συσκευή. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να επαληθεύσετε όλα τα στοιχεία UI της εφαρμογής σας και να διαπιστώσετε την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες δοκιμής.

Άδεια Android Market

Ίσως θελήσετε να σκεφτείτε τη χρήση της εγκατάστασης αδειοδότησης Android Market διαθέσιμη στους προγραμματιστές. Αν και προαιρετικό, αυτό θα είναι επωφελές για εσάς, ειδικά εάν σκοπεύετε να αναπτύξετε μια πληρωμένη εφαρμογή για το Android Market. Η άδεια χρήσης της εφαρμογής Android σας επιτρέπει να αποκτήσετε τον πλήρη νομικό έλεγχο της εφαρμογής σας.

Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε στην εφαρμογή σας μια Άδεια Χρήσης Άδειας Χρήσης (EULA) ή Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη, αν το επιθυμείτε. Αυτό θα σας δώσει πλήρη έλεγχο της πνευματικής ιδιοκτησίας σας.

Προετοιμασία ενός φακέλου εφαρμογής

Η προετοιμασία ενός δηλωτικού εφαρμογής είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα. Εδώ μπορείτε να καθορίσετε το εικονίδιο και την ετικέτα της εφαρμογής σας, τα οποία στην πραγματικότητα θα εμφανίζονται στον χρήστη σας στην Αρχική οθόνη, στο μενού, στις λήψεις μου και παντού όπου απαιτείται. Ακόμη και οι υπηρεσίες δημοσίευσης ενδέχεται να εμφανίσουν αυτές τις πληροφορίες.

Μια χρήσιμη συμβουλή για τη δημιουργία εικονιδίων είναι να τα κάνετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ενσωματωμένες εφαρμογές Android . Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης θα εντοπίζεται πιο εύκολα με την εφαρμογή σας.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία MapView;

Σε περίπτωση που η εφαρμογή σας χρησιμοποιεί στοιχεία MapView, θα πρέπει να εγγραφείτε εκ των προτέρων για ένα κλειδί API Χαρτών. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να καταχωρίσετε την εφαρμογή σας στην υπηρεσία Google Maps, έτσι ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από τους Χάρτες Google.

Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης εφαρμογών, θα λάβετε ένα προσωρινό κλειδί, αλλά πριν από την πραγματική δημοσίευση της εφαρμογής, θα πρέπει να εγγραφείτε για ένα μόνιμο κλειδί.

Καθαρίστε την Πράξη σας

Είναι πολύ σημαντικό να καταργήσετε όλα τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας, τα αρχεία καταγραφής και άλλα περιττά δεδομένα από την εφαρμογή σας πριν την υποβάλετε στο Android Market. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τη δυνατότητα εντοπισμού σφαλμάτων.

Ορίστε έναν αριθμό έκδοσης

Ορίστε έναν αριθμό έκδοσης για την εφαρμογή σας. Προγραμματίστε αυτόν τον αριθμό μπροστά από το χρόνο, ώστε να μπορείτε να αριθμήσετε κατάλληλα κάθε επόμενη ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής σας στο μέλλον.

Μετά τη σύνταξη της εφαρμογής

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία σύνταξης, μπορείτε να προχωρήσετε και να υπογράψετε την εφαρμογή σας με το ιδιωτικό κλειδί σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν προβαίνετε σε σφάλματα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας υπογραφής.

Για άλλη μια φορά, δοκιμάστε τη σύνταξή σας εφαρμογή σε μια πραγματική, φυσική συσκευή Android της επιλογής σας. Ελέγξτε προσεκτικά όλα τα στοιχεία UI και MapView πριν από την τελική έκδοση. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας λειτουργεί με όλες τις διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας και διακομιστή, όπως σας έχει ορίσει.

Καλή τύχη με την κυκλοφορία της εφαρμογής Android σας!