Μάθετε περισσότερα για τις προβολές της βάσης δεδομένων - Έλεγχος πρόσβασης δεδομένων

Μάθετε περισσότερα για τις προβολές της βάσης δεδομένων

Οι προβολές βάσης δεδομένων σάς επιτρέπουν να μειώσετε εύκολα την πολυπλοκότητα της εμπειρίας τελικού χρήστη και να περιορίσετε την ικανότητά τους να αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα που περιέχονται σε πίνακες βάσης δεδομένων περιορίζοντας τα δεδομένα που παρουσιάζονται στον τελικό χρήστη. Ουσιαστικά, μια προβολή χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα ενός ερωτήματος βάσης δεδομένων για να γεμίσει δυναμικά το περιεχόμενο ενός τεχνητού πίνακα δεδομένων.

Γιατί να χρησιμοποιείτε τις προβολές;

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για να παρέχετε στους χρήστες πρόσβαση στα δεδομένα μέσω προβολών και όχι να τους παρέχετε άμεση πρόσβαση σε πίνακες βάσης δεδομένων:

Δημιουργία προβολής

Η δημιουργία μιας προβολής είναι αρκετά απλή: πρέπει απλά να δημιουργήσετε ένα ερώτημα που περιέχει τους περιορισμούς που θέλετε να επιβάλλετε και να το τοποθετήσετε μέσα στην εντολή CREATE VIEW. Εδώ είναι η σύνταξη:

CREATE VIEW viewname AS

Για παράδειγμα, αν θέλετε να δημιουργήσετε την προβολή πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων που συζητήσαμε στην προηγούμενη ενότητα, θα εκδώσατε την ακόλουθη εντολή:

CREATE VIEW fulltime AS
SELECT first_name, last_name, employee_id
ΑΠΟ τους εργαζομένους
WHERE status = 'FT'

Τροποποίηση προβολής

Η αλλαγή του περιεχομένου μιας προβολής χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς σύνταξη με τη δημιουργία μιας προβολής, αλλά χρησιμοποιείτε την εντολή ALTER VIEW αντί της εντολής CREATE VIEW. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε έναν περιορισμό στην προβολή πλήρους ωραρίου που προσθέτει τον αριθμό τηλεφώνου του υπαλλήλου στα αποτελέσματα, θα εκδώσετε την ακόλουθη εντολή:

ALTER VIEW fulltime AS
SELECT first_name, last_name, employee_id, τηλέφωνο
ΑΠΟ τους εργαζομένους
WHERE status = 'FT'

Διαγραφή προβολής

Είναι απλό να αφαιρέσετε μια προβολή από μια βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας την εντολή DROP VIEW. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαγράψετε την προβολή πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων, θα χρησιμοποιήσατε την ακόλουθη εντολή:

DROP VIEW