Εισαγωγή φωτογραφικών μηχανών Fujifilm

Η Fujifilm μπορεί να ξεκίνησε ως κατασκευαστής φωτογραφικών ταινιών, αλλά η απόφαση της εταιρείας να υποκαταστήσει σε πολλούς τομείς των επιχειρήσεων - συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε έναν κατασκευαστή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών τα τελευταία χρόνια - ήταν επιτυχημένη. Το 2007, οι κάμερες Fujifilm κατέκτησαν την όγδοη θέση παγκοσμίως στον αριθμό των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που κατασκευάστηκαν, με περίπου 8,3 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με μια έκθεση της Techno Systems Research. Οι κάμερες Fujifilm, μερικές φορές μικρότερες από τις κάμερες Fuji, κατέχουν μερίδιο αγοράς περίπου 6,3%.

Η Fujifilm προσφέρει πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κάτω από το εμπορικό σήμα Finepix, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων σημείων και λήψεων και ψηφιακών μοντέλων SLR .

Ιστορία του Fujifilm

Ιδρύθηκε το 1934 ως Fuji Photo Film Co., η εταιρεία πλήρωσε μια επιθυμία από την ιαπωνική κυβέρνηση για μια εγχώρια βιομηχανία παραγωγής φωτογραφικών ταινιών. Η Fuji Photo επεκτάθηκε γρήγορα, ανοίγοντας διάφορα εργοστάσια και ιδρύοντας θυγατρικές εταιρείες.

Μέχρι το 1965, η εταιρεία ίδρυσε αμερικανική θυγατρική εταιρεία στη Βαλχάλα της Νέας Υόρκης, που ονομάζεται Fuji Photo Film USA. Τα ευρωπαϊκά παραρτήματα σύντομα ακολούθησαν. Ορισμένες θυγατρικές άρχισαν να χρησιμοποιούν το όνομα Fujifilm στα μέσα της δεκαετίας του '90 καθώς η εταιρεία άρχισε να μετατρέπει τις επιχειρηματικές της προσφορές μακριά από τη μεγάλη εξάρτηση από τη φωτογραφική ταινία και ολόκληρη η εταιρεία έγινε επίσημα Fujifilm το 2006.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της εταιρείας, η Fujifilm έχει προσφέρει φωτογραφική ταινία, κινηματογραφική ταινία, ταινία ακτίνων Χ, φιλμ αναστροφής χρώματος (διαφάνειες), μικροφίλμ, αρνητικά χρώματος, κινηματογραφική ταινία 8 mm και βιντεοκασέτα. Πέρα από την ταινία, η εταιρεία έχει επίσης προσφέρει ταινία αποθήκευσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, δισκέτες υπολογιστών, πλάκες εκτύπωσης όφσετ, ψηφιακή απεικόνιση ακτίνων Χ και ιατρικά συστήματα απεικόνισης.

Η Fujifilm έκανε την πρώτη της ψηφιακή φωτογραφική μηχανή το 1988, το DS-1P, και ήταν η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με αφαιρούμενα μέσα. Η εταιρεία δημιούργησε επίσης το πρώτο ανακυκλώσιμο φωτογραφικό μηχανισμό μιας χρήσης, το QuickSnap, το 1986.

Οι σημερινές προσφορές Fujifilm και Finepix

Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές της Fujifilm έχουν ως στόχο να ξεκινήσουν φωτογράφους, αλλά η εταιρεία προσφέρει επίσης κάποιες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές τύπου SLR που προορίζονται για ενδιάμεσους φωτογράφους και μερικές πλήρεις φωτογραφικές μηχανές SLR που απευθύνονται σε επαγγελματίες.