Πώς να ρυθμίσετε ένα πικάπ

01 του 06

Συνδέστε το Phono Cartridge σε Tonearm ή Headshell

Phono Cartridge τοποθετημένο σε Headshell.

Σημείωση: Σε αυτό το σεμινάριο θα χρησιμοποιήσω το πικάπ Dual 1215 (περίπου το 1970) ως παράδειγμα, κάτι που είναι χαρακτηριστικό για πολλά πικάπ, αν και ο πικάπ μπορεί να διαφέρει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη για το συγκεκριμένο σας μοντέλο. Ανατρέξτε στο στερεοσκοπικό γλωσσάρι μας για βοήθεια σχετικά με την ορολογία.

Συνδέστε την κασέτα phono στο φυσίγγιο χρησιμοποιώντας δύο βίδες και παξιμάδια που παρέχονται μαζί με την κασέτα. Η κασέτα phono είναι συνδεδεμένη με τη βάση κασετών (επίσης γνωστή ως κεφαλίδα), η οποία είναι συνδεδεμένη με το ακουστικό. Απελευθερώστε τη θήκη της κασέτας από το ακραξόνιο, σύροντας τη ράβδο ανύψωσης του ακροδέκτη στο πίσω μέρος του περιστρεφόμενου δίσκου Πριν σφίξετε τις βίδες βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή είναι κεντραρισμένη και ευθυγραμμισμένη στο στήριγμα της κασέτας. ( Σημείωση: Για να αποφύγετε βλάβη στη γραφίδα, κρατήστε το κάλυμμα της γραφίδας στη θέση του κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος).

02 του 06

Συνδέστε τέσσερα καλώδια στο Phono Cartridge

Συνδέστε τα τέσσερα καλώδια στο ακροδέκτη των κασετών στα σωστά τερματικά στο πίσω μέρος της κασέτας χρησιμοποιώντας πένσες με βελόνα. Τα τέσσερα καλώδια είναι χρωματικά κωδικοποιημένα και γενικά επισημαίνονται ως εξής (Σημείωση: η κεφαλίδα του πικάπ μπορεί να έχει διαφορετικά έγχρωμα καλώδια, ελέγξτε το εγχειρίδιο του κατόχου για λεπτομέρειες):

03 του 06

Ισορροπίστε το Tonearm

Ισορροπίστε το ακροδέκτη για το βάρος της κασέτας ώστε να επιπλέει. Ξεκλειδώστε το ακουστικό από τον στύλο ηρεμίας του και περιστρέψτε το αντίβαρο προς τα εμπρός ή προς τα πίσω στο πίσω μέρος του ακουστικού μέχρι να ακουμπήσει το ακουστικό. Βεβαιωθείτε ότι ο δείκτης δύναμης παρακολούθησης στο ακροδέκτη είναι ρυθμισμένος στο '0' και αφαιρέστε το κάλυμμα της γραφίδας κατά την εκτέλεση αυτής της ρύθμισης.

04 του 06

Ορίστε τη δύναμη εντοπισμού τόνου

Έλεγχος δύναμης Shure SFG-2.
Κάθε μοντέλο κασέτας έχει συγκεκριμένη προδιαγραφή δύναμης παρακολούθησης, συνήθως κυμαίνεται από 1-3 γραμμάρια. Χρησιμοποιώντας το δείκτη δύναμης παρακολούθησης στο ακροδέκτη ή έναν μετρητή δύναμης της γραφίδας (καλύτερη επιλογή), ρυθμίστε τη δύναμη παρακολούθησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κασέτας.

05 του 06

Ρύθμιση ελέγχου κατά της πατινάζ

Τα αντικλεπτικά χειριστήρια βρίσκονται σε ορισμένα πικάπ. Απλά εξηγείται ότι ένας αντεπιχειρησιακός έλεγχος αντισταθμίζει τη δύναμη "πατινάζ" που τραβά το ακροδέκτη προς το κέντρο της εγγραφής καθώς περιστρέφεται και ασκεί άνιση πίεση στις πλευρές της αύλακας εγγραφής. Ο έλεγχος αντι-παγοδρομίας ρυθμίζεται αυτόματα ως μέρος της ρύθμισης της δύναμης παρακολούθησης στο πικάπ Dual 1215 που χρησιμοποιείται σε αυτό το παράδειγμα. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη για το μοντέλο σας, καθώς ορισμένοι διαθέτουν ξεχωριστά χειριστήρια αντι-skeet.

06 του 06

Συνδέστε το πικάπ με τον εξοπλισμό ήχου

Συνδέστε το αριστερό και το δεξιό κανάλι (συνήθως λευκές και κόκκινες υποδοχές , αντίστοιχα) από την πικάπ (συνήθως κάτω από το πικάπ) στην είσοδο phono στο πίσω μέρος του δέκτη ή του ενισχυτή. Εάν δεν υπάρχει είσοδος phono, μπορεί να χρειαστεί ένα προ-ενισχυτή phono. Μην συνδέετε με καμία άλλη είσοδο εκτός του phono. Ένα απλό καλώδιο γείωσης πρέπει να συνδεθεί μεταξύ της περιστρεφόμενης πλατφόρμας και της βάσης γείωσης (ή μιας βίδας πλαισίου) στο πίσω μέρος του δέκτη ή του ενισχυτή.