Ενίσχυση ενός σήματος ψηφιακής τηλεόρασης

Βάλτε λίγο ηλεκτρικό ρεύμα πίσω στο σήμα ψηφιακής τηλεόρασής σας

Εάν χρησιμοποιείτε μια κεραία, τότε πιθανότατα έχετε παρατηρήσει τις διαφορές μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής τηλεόρασης - μια ευρύτερη οθόνη, αριθμούς καναλιών με δεκαδικά σημεία, χρήση ενός κουτιού μετατροπέα DTV κ.ο.κ.

Υπάρχει μια άλλη διαφορά, μια αόρατη διαφορά, που είναι η αιτία της χαμένης ή ασυνεπής υποδοχής και ενός νέου προγράμματος μεταφραστών της Επιτροπής Επικοινωνιών της Federal Communications Commission (FCC).

Είναι το σήμα ψηφιακής τηλεόρασης.

Αναλογικό σήμα ψηφιακής τηλεόρασης

Δεδομένης της ταυτότητας των συνθηκών εκπομπής, ένα σήμα ψηφιακής τηλεόρασης δεν θα μετακινηθεί μέχρι ένα αναλογικό τηλεοπτικό σήμα, επειδή οι επίγειοι περιορισμοί το επηρεάζουν περισσότερο από το αναλογικό. Τα πράγματα που επηρεάζουν την υποδοχή περιλαμβάνουν στέγες, τοίχους, λόφους, δέντρα, άνεμο κλπ.

Ένα ψηφιακό σήμα είναι τόσο ευαίσθητο που ένα άτομο που περπατά μπροστά του μπορεί να το χτυπήσει εκτός σύνδεσης. Σε σύγκριση, ένα αναλογικό σήμα είναι σαν ένα roach. Θα χρειαστεί περισσότερο από κάποιον που περπατά μπροστά από την κεραία για να ρίξει το σήμα.

Ηθικό της ιστορίας είναι ότι για να λάβετε μια καλή εικόνα πάνω από τον αέρα χρειάζεστε ένα καλό σήμα που εισέρχεται στον τηλεοπτικό δέκτη, είτε βρίσκεται μέσα στο τηλεοπτικό κιβώτιο ψηφιακού μετατροπέα . Το πρόβλημα είναι ότι η απώλεια σήματος αποτελεί ανησυχία για την ψηφιακή τηλεόραση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε τα πάντα σωστά και ακόμα να μην λάβετε ένα μήνυμα. Ή, μπορεί να αντιμετωπίσετε υπερβολική απώλεια σήματος ενώ το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα ταξιδεύει από την κεραία στο δέκτη.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, η ενίσχυση ή η ενίσχυση του σήματος αποτελεί πιθανή λύση για το θέμα της λήψης.

Χρειάζεστε ενίσχυση;

Τα βασικά κριτήρια για την ενίσχυση είναι ότι έχετε ένα υπάρχον σήμα που λαμβάνεται από την κεραία. Εάν η κεραία έχει σήμα, τότε η ενίσχυση μπορεί να είναι μια θεραπεία για διακοπτόμενη απώλεια σήματος. Αν δεν το ενισχύσει τότε σχεδόν σίγουρα δεν θα διορθώσει το πρόβλημά σας.

Ενίσχυση σήματος ψηφιακής τηλεόρασης

Η ενίσχυση είναι μια περίπλοκη ιδέα. Ο διευθύνων σύμβουλος του AllAmericanDirect.com, Mike Mountford, το εξήγησε καλύτερα όταν συνέκρινε την ενίσχυση ενός σήματος ψηφιακής τηλεόρασης για τη σύνδεση ενός ακροφυσίου στο τέλος ενός εύκαμπτου σωλήνα για καλύτερη απόδοση ψεκασμού.

Στην ιστορία του, η κεραία χωρίς ενίσχυση είναι σαν τον εύκαμπτο σωλήνα με ένα ελαφρύ κούμπωμα που βγαίνει από το τέλος. Μόνο, αυτό το τσίμπημα δεν είναι πολύ ισχυρό όταν ψεκάζετε, αλλά δεδομένου ότι είναι ένα τράβηγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακροφύσιο για να αυξήσετε την πίεση του νερού περιορίζοντας την ποσότητα νερού που βγαίνει από το τέλος. Το ακροφύσιο θα διαθέτει πιο ισχυρό ψεκασμό από ότι δεν υπάρχει.

Σε αυτό το παράδειγμα το ακροφύσιο είναι ο ενισχυτής και το νερό είναι το σήμα ψηφιακής τηλεόρασης. Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να αξιοποιήσει το σήμα της τηλεόρασης και να το στείλει στο δρόμο του με ηλεκτρική ώθηση. Αυτό επιτρέπει στο σήμα DTV να ταξιδεύει μακρύτερα με περισσότερη ισχύ, η οποία θα πρέπει να παρέχει συνεπή εικόνα.

Η ενίσχυση δεν είναι εγγυημένη λύση για κάθε κακό σενάριο τηλεοπτικής λήψης, αλλά είναι μια επιλογή. Επίσης, δεν είναι μια λύση για να πάρει ένα τηλεοπτικό σήμα όταν δεν υπάρχει κανείς εκεί - που σημαίνει ότι ένας ενισχυτής δεν επεκτείνει το εύρος της κεραίας. Απλώς δίδει το σήμα σε κίνηση από την κεραία στον ψηφιακό δέκτη (τηλεόραση, μετατροπέας DTV κ.λπ.). Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ώθηση είναι αρκετή για να πάρει ένα καλό μήνυμα στον δέκτη τηλεόρασης .

Τα ενισχυμένα προϊόντα συνήθως κοστίζουν περισσότερα από τα μη ενισχυμένα προϊόντα. Έτσι, είναι πάντα καλό να αντιμετωπίσετε μερικά τυπικά σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια σήματος πριν πάτε στο κατάστημα και ξοδεύοντας τα χρήματά σας σε ένα προϊόν που μπορεί ή δεν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα υποδοχής σας.

Αντιμετώπιση προβλημάτων λήψης πριν την ενίσχυση του σήματος ψηφιακής τηλεόρασης

Χρησιμοποιείτε διαχωριστή, διαμορφωτή RF ή διακόπτη A / B ; Αυτά είναι κοινά στοιχεία και πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν, ειδικά αν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε και να καταγράψετε δύο κανάλια με κιβώτιο μετατροπέα DTV.

Το πρόβλημα με αυτούς είναι ότι μειώνουν τη δύναμη του ψηφιακού σήματος - που σημαίνει ότι δεν είναι τόσο ισχυρή αφήνοντας το στοιχείο καθώς εισέρχονταν. Η ενίσχυση θα μπορούσε να ενισχύσει το σήμα πάνω από το ελάχιστο επίπεδο που χρειάζονται τα στοιχεία σας για να παράγουν μια καλή εικόνα.

Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερική κεραία , εξετάστε το είδος του ομοαξονικού καλωδίου που συνδέεται μεταξύ της κεραίας και της γραμμής που εισέρχεται στο σπίτι. Το ομοαξονικό καλώδιο θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κακό σήμα που έρχεται στο σπίτι.

Αυτή η απώλεια σήματος αναφέρεται ως εξασθένηση, η οποία είναι μια μέτρηση της απώλειας σήματος σε μια απόσταση. Στην περίπτωση ομοαξονικών καλωδίων, αναφέρουμε τα RG59 και RG6. Με απλά λόγια, το RG6 είναι πιο φιλικό προς το ψηφιακό από το RG59.

Με άλλα λόγια, η RG59 εξασθενεί περισσότερο ή έχει περισσότερη απώλεια σήματος από την RG6. Το καλώδιο RG59 μπορεί να είναι η αιτία του κακού σας σήματος. Η αλλαγή του καλωδίου σας στο RG6 (κατά προτίμηση τετράγωνη θωράκιση RG6 με επιχρυσωμένους συνδετήρες) θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα λήψης χωρίς τη χρήση ενισχυτή.

Φυσικά, η αγορά ενός ενισχυμένου προϊόντος είναι μάλλον ευκολότερη από την αλλαγή του ομοαξονικού καλωδίου στο σπίτι σας.

Η τρέχουσα κεραία σας θα μπορούσε να αποτελέσει τον λόγο για μια κακή εικόνα. Ο Mountford λέει ότι μερικές κεραίες θα μπορούσαν να λειτουργούν έως και 50% λιγότερα αποδοτικά ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα επεξεργασίας κατά ανάλογο.

Οι συμβουλές του Mountford σχετικά με τα ζητήματα της κεραίας είναι οι ίδιες με τις δικές μου - πηγαίνετε στο Antenna Web και χρησιμοποιήστε το ηλεκτρονικό εργαλείο για να αναλύσετε τις λεπτομέρειες της τηλεοπτικής μετάδοσης για την τοποθεσία σας. Ίσως επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε επανευθυγράμμιση της κεραίας, αλλά όχι μετά από να πάτε στο Antenna Web για να πάρετε τις ακριβείς συντεταγμένες σας για το πού να το δείξετε.

Αγοράζοντας έναν ενισχυτή

Οι ενισχυτές ή οι ενισχυτές των τηλεοπτικών σημάτων είναι συνηθέστεροι στις κεραίες, αλλά μπορείτε να τις αγοράσετε και ως ανεξάρτητα προϊόντα. Η συσκευασία των προϊόντων συνήθως διαφημίζει ενισχυμένη ή ενεργοποιημένη κεραία. Αν δείτε μια βαθμολογία DB τότε ξέρετε ότι είναι ενισχυμένη.

Όσον αφορά την αγορά συμβουλών, ακριβώς όπως μπορείτε να υπερβείτε τα φυτά, μπορείτε να υπερ-ενισχύσετε έναν ψηφιακό δέκτη. Είναι παρόμοιο με το φούσκωμα των στερεοφωνικών ηχείων αυξάνοντας την ένταση του ήχου πάρα πολύ.

Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι είναι δύσκολο να μετρήσετε τι είναι πολύ ισχυρό για τον δέκτη σας. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες που έχω μιλήσει για να συστήσω ενίσχυση περίπου 14db. Εάν στη συνέχεια μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν που έχει ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις DB.

Εάν αγοράσετε μια ενισχυμένη κεραία, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάει στο Antenna Web για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά την κεραία σας πριν συνδέσετε την τροφοδοσία.