Οι διαφορές μεταξύ της ψηφιακής και της αναλογικής τηλεόρασης

Υπήρξε μια μεγάλη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ στις ΗΠΑ στις 12 Ιουνίου 2009, η οποία άλλαξε τόσο τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές έλαβαν και παρακολουθούσαν τηλεόραση, όσο και την αλλαγή των τηλεοράσεων που ήταν διαθέσιμες για αγορά.

Παρόλο που η μετάδοση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση στις ΗΠΑ στις 12 Ιουνίου 2009, εξακολουθούν να υπάρχουν καταναλωτές που μπορεί να παρακολουθούν τους λίγους υπόλοιπους αναλογικούς τηλεοπτικούς σταθμούς χαμηλής κατανάλωσης, να εγγράφονται σε αναλογικές υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης και / ή να συνεχίζουν να παρακολουθούν αναλογικό βίντεο πηγές, όπως VHS, σε αναλογικές, ψηφιακές ή HDTV. Ως αποτέλεσμα, τα χαρακτηριστικά της αναλογικής τηλεόρασης εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό παράγοντα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Βασικά στοιχεία αναλογικής τηλεόρασης

Η διαφορά μεταξύ της Αναλογικής Τηλεόρασης και της Ψηφιακής Τηλεόρασης έχει τις ρίζες της στον τρόπο με τον οποίο το τηλεοπτικό σήμα μεταδίδεται ή μεταφέρεται από την πηγή στην τηλεόραση, πράγμα που με τη σειρά του υπαγορεύει τον τύπο τηλεόρασης που ο καταναλωτής πρέπει να χρησιμοποιήσει για να λάβει το σήμα. Αυτό ισχύει και για τον τρόπο που ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV (Buy from Amazon) πρέπει να μεταφέρει ένα σήμα σε μια αναλογική τηλεόραση, η οποία είναι σημαντική για εκείνους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν μετατροπείς DTV για να λαμβάνουν τηλεοπτικό πρόγραμμα σε αναλογική τηλεόραση .

Πριν από τη μετάβαση του DTV, τα τυπικά αναλογικά τηλεοπτικά σήματα μεταδόθηκαν με τρόπο παρόμοιο με το ραδιόφωνο.

Στην πραγματικότητα, το σήμα βίντεο της αναλογικής τηλεόρασης μεταδόθηκε σε AM, ενώ ο ήχος μεταδόθηκε σε FM. ως αποτέλεσμα, οι αναλογικές τηλεοπτικές μεταδόσεις υποβλήθηκαν σε παρεμβολές, όπως φάντασμα και χιόνι, ανάλογα με την απόσταση και τη γεωγραφική θέση της τηλεόρασης που δέχτηκε το σήμα.

Επιπλέον, το ποσό εύρους ζώνης που αντιστοιχεί σε ένα αναλογικό τηλεοπτικό κανάλι περιορίζει την ανάλυση και τη συνολική ποιότητα της εικόνας. Το πρότυπο αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών (στις Η.Π.Α.) αναφέρεται ως NTSC .

Το NTSC ήταν το αμερικανικό πρότυπο που υιοθετήθηκε το 1941 και έγινε δημοφιλής μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το NTSC βασίζεται σε σύστημα 525 γραμμών, 60 πεδίων / 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 60Hz για τη μετάδοση και την προβολή εικόνων βίντεο. Πρόκειται για ένα σύστημα με σύμπλεγμα στο οποίο κάθε πλαίσιο σαρώνεται σε δύο πεδία 262 γραμμών, τα οποία στη συνέχεια συνδυάζονται για να εμφανίσουν ένα πλαίσιο βίντεο με 525 γραμμές σάρωσης.

Αυτό το σύστημα λειτουργεί, αλλά ένα μειονέκτημα είναι ότι η μετάδοση έγχρωμης τηλεόρασης δεν ήταν μέρος της εξίσωσης όταν το σύστημα εγκρίθηκε για εμπορική και καταναλωτική χρήση. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή του χρώματος στη μορφή NTSC το 1953 ήταν πάντα μια αδυναμία του συστήματος, οπότε ο όρος για το NTSC έγινε γνωστός από πολλούς επαγγελματίες ως "Never Twice The Same Color". Παρατηρήσατε ποτέ ότι η ποιότητα και η συνέπεια των χρωμάτων ποικίλλουν αρκετά μεταξύ των σταθμών;

Βασικά στοιχεία ψηφιακής τηλεόρασης και διαφορές από την αναλογική τηλεόραση

Από την άλλη πλευρά, η ψηφιακή τηλεόραση ή το DTV μεταδίδονται ως δεδομένα δεδομένων, ακριβώς όπως γράφονται τα δεδομένα υπολογιστή ή ο τρόπος εγγραφής μουσικής ή βίντεο σε δίσκο CD, DVD ή Blu-ray. Ένα ψηφιακό σήμα αποτελείται από 1 και 0. Αυτό σημαίνει ότι το σήμα που μεταδίδεται είναι "on" ή "off". Δεδομένου ότι τα ψηφιακά σήματα είναι πεπερασμένα, η ποιότητα του σήματος δεν μεταβάλλεται σε συγκεκριμένη απόσταση που σχετίζεται με την ισχύ εξόδου του πομπού.

Με άλλα λόγια, η πρόθεση της τεχνολογίας μετάδοσης DTV είναι ότι ο θεατής είτε βλέπει μια εικόνα είτε τίποτα καθόλου. Δεν υπάρχει σταδιακή απώλεια σήματος καθώς αυξάνεται η απόσταση από τον πομπό. Εάν ο θεατής είναι πολύ μακριά από τον πομπό ή βρίσκεται σε ανεπιθύμητη τοποθεσία, δεν υπάρχει τίποτα που βλέπει.

Από την άλλη πλευρά, σε αντίθεση με την αναλογική τηλεόραση, η ψηφιακή τηλεόραση έχει σχεδιαστεί από το έδαφος ώστε να λαμβάνει υπόψη όλους τους κύριους παράγοντες του τηλεοπτικού σήματος: Α / Μ, χρώμα και ήχο και μπορεί να μεταδοθεί ως παρεμβαλλόμενος εναλλακτικά πεδία) ή προοδευτικά (γραμμάτια που έχουν σαρωθεί σε γραμμική ακολουθία) . Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μεγαλύτερη ακεραιότητα και ευελιξία του περιεχομένου σήματος.

Επιπλέον, δεδομένου ότι το σήμα DTV αποτελείται από "bits", το ίδιο μέγεθος εύρους ζώνης που αναλαμβάνει ένα σημερινό αναλογικό τηλεοπτικό σήμα, μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο μια εικόνα υψηλότερης ποιότητας σε ψηφιακή μορφή, αλλά ο πρόσθετος χώρος που δεν χρησιμοποιείται για το τηλεοπτικό σήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσθετα σήματα βίντεο, ήχου και κειμένου.

Με άλλα λόγια, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς μπορούν να παρέχουν περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως τον ήχο surround, τον πολλαπλό γλωσσικό ήχο, τις υπηρεσίες κειμένου και πολλά άλλα στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνει τώρα ένα τυποποιημένο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα πλεονέκτημα για τη δυνατότητα του χώρου ενός καναλιού ψηφιακής τηλεόρασης. τη δυνατότητα μετάδοσης σήματος υψηλής ευκρίνειας (HDTV) .

Τέλος, μια άλλη διαφορά μεταξύ της ψηφιακής τηλεόρασης και της αναλογικής τηλεόρασης είναι η δυνατότητα εκπομπής προγραμματισμού σε μια πραγματική μορφή ευρείας οθόνης (16x9) . Το σχήμα της εικόνας μοιάζει περισσότερο με το σχήμα μιας οθόνης ταινίας, που επιτρέπει στον θεατή να βλέπει την ταινία ως τον σκηνοθέτη που σχεδιάζει. Στον αθλητισμό, μπορείτε να πάρετε περισσότερα από τη δράση σε μια λήψη κάμερας, όπως η προβολή ολόκληρου του μήκους ενός ποδοσφαιρικού πεδίου χωρίς να φανεί ότι είναι μακριά από την κάμερα.

Μια τηλεόραση με αναλογία διαστάσεων 16x9 μπορεί να εμφανίσει ευρείες οθόνες χωρίς μεγάλο χώρο χώρου που έχει ληφθεί από μαύρες ράβδους στο επάνω και το κάτω μέρος μιας ευρείας οθόνης, κάτι που βλέπετε αν οι εικόνες αυτές εμφανίζονται σε μια τυπική τηλεόραση. Ακόμη και πηγές εκτός HDTV, όπως το DVD, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από μια τηλεόραση με ανάλυση 19x9.

Από DTV σε HDTV και πέρα ​​από ...

Ένα πράγμα που είναι ενδιαφέρον να επισημάνω είναι ότι η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση είναι μόνο ένα βήμα. Παρόλο που όλες οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας είναι ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές, δεν είναι όλες οι εκπομπές ψηφιακής τηλεόρασης HD και όχι όλες οι ψηφιακές τηλεοράσεις είναι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Για περισσότερα σχετικά με αυτά τα ζητήματα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι συντελεστές 4Κ, ακόμα και 8Κ, συμπεριλαμβάνονται στο μείγμα, ανατρέξτε στα παρακάτω συνοδευτικά άρθρα σχετικά με: