Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα μια αναλογική τηλεόραση;

Εάν έχετε μια παλιά αναλογική τηλεόραση - δείτε μερικές συμβουλές για να το κρατήσετε χρήσιμο

Πολλοί καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι δεδομένου ότι το ανάλογο με τη μετάβαση DTV πραγματοποιήθηκε το 2009, οι αναλογικές τηλεοράσεις δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα.

Αναλογική τηλεοπτική μετάδοση - μια γρήγορη ανανέωση

Οι αναλογικές τηλεοράσεις σχεδιάστηκαν για να λαμβάνουν και να προβάλλουν σήματα τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται με παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιείται για ραδιοφωνικές μεταδόσεις AM / FM - το βίντεο μεταδόθηκε σε AM, ενώ ο ήχος μεταδόθηκε σε FM.

Οι αναλογικές τηλεοπτικές εκπομπές υποβλήθηκαν σε παρεμβολές, όπως φάντασμα και χιόνι, ανάλογα με την απόσταση και τη γεωγραφική θέση της τηλεόρασης που λαμβάνει το σήμα. Οι αναλογικές μεταδόσεις ήταν επίσης αυστηρά περιορισμένες όσον αφορά την ανάλυση βίντεο και το εύρος χρωμάτων.

Οι αναλογικές τηλεοπτικές εκπομπές πλήρους ισχύος έληξαν επίσημα στις 12 Ιουνίου 2009. Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις χαμηλής ισχύος, οι αναλογικές τηλεοπτικές εκπομπές θα μπορούσαν ακόμα να είναι διαθέσιμες σε ορισμένες κοινότητες. Ωστόσο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, αυτές θα πρέπει επίσης να έχουν διακοπεί, εκτός εάν δοθεί ειδική άδεια για συνέχιση σε συγκεκριμένο κάτοχο άδειας χρήσης από την FCC.

Με τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή , για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τηλεοπτικές εκπομπές, οι καταναλωτές είτε πρέπει να αγοράσουν μια νέα τηλεόραση είτε να εφαρμόσουν έναν εναλλακτικό τρόπο για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μια αναλογική τηλεόραση.

Η μετάβαση όχι μόνο επηρέασε τις αναλογικές τηλεοράσεις, αλλά και τα βίντεο και τα DVD recorders πριν από το 2009 που είχαν ενσωματωμένους δέκτες σχεδιασμένους για να δέχονται προγραμματισμό μέσω κεραίας πάνω από τον αέρα. Οι συνδρομητές καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης ενδέχεται να επηρεαστούν ή να μην επηρεαστούν (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω).

Τρόποι σύνδεσης μιας αναλογικής τηλεόρασης στον ψηφιακό κόσμο της σημερινής εποχής

Εάν εξακολουθείτε να διαθέτετε αναλογική τηλεόραση και αυτήν τη στιγμή δεν τη χρησιμοποιείτε, μπορείτε να αναπνέετε νέα ζωή σε αυτήν με μία από τις ακόλουθες επιλογές:

Με όλες τις παραπάνω επιλογές, λάβετε υπόψη ότι μια αναλογική τηλεόραση μπορεί να εμφανίσει μόνο εικόνες σε ανάλυση τυπικής ευκρίνειας (480i) - έτσι ακόμα κι αν η πηγή του προγράμματος είναι αρχικά σε HD ή 4K Ultra HD , θα την βλέπετε μόνο ως τυπική εικόνα .

Πρόσθετη σημείωση για τους ιδιοκτήτες των HDTV πριν από το 2007

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι μέχρι το 2007, ακόμη και οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας δεν απαιτούν ψηφιακούς ή HD δέκτες. Με άλλα λόγια, αν έχετε πρώιμη τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, μπορεί να έχει μόνο αναλογικό τηλεοπτικό δέκτη. Σε αυτή την περίπτωση, οι παραπάνω επιλογές σύνδεσης θα λειτουργήσουν επίσης, αλλά δεδομένου ότι εισάγετε σήμα τυπικής ευκρίνειας, θα πρέπει να εξαρτάται από την ικανότητα αναβάθμισης της τηλεόρασής σας για την παροχή καλύτερης ποιότητας εικόνας για προβολή.

Επίσης, μια παλαιότερη τηλεόραση HDTV μπορεί να έχει εισόδους DVI , αντί για εισόδους HDMI για την πρόσβαση σε σήματα ανάλυσης HD. Αν ναι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο μετατροπέα HDMI-to-DVI, καθώς και να κάνετε μια δεύτερη σύνδεση για τον ήχο. Αυτές οι επιλογές σύνδεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με συμβατούς ΟΤΑ HD-DVR ή καλωδιακά / δορυφορικά πλαίσια HD για τη λήψη προγραμμάτων HD TV.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν έχετε μια παλαιότερη αναλογική τηλεόραση που εξακολουθεί να λειτουργεί, ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, έχοντας κατά νου τις πιο περιορισμένες δυνατότητές της και την ανάγκη για πρόσθετο κιβώτιο μετατροπέα DTV για λήψη τηλεοπτικού προγράμματος.

Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας και οι τηλεοράσεις Ultra HD παρέχουν σίγουρα μια πολύ καλύτερη εμπειρία προβολής τηλεόρασης, αλλά εάν διαθέτετε αναλογική τηλεόραση, μπορείτε ακόμα να τη χρησιμοποιήσετε στην "ψηφιακή εποχή". Παρόλο που δεν είναι πραγματικά κατάλληλη ως κύρια τηλεόραση σας (ειδικά σε ένα home theater setup), μια αναλογική τηλεόραση μπορεί να είναι απόλυτα κατάλληλη ως δεύτερη ή τρίτη τηλεόραση.

Καθώς τα περασμένα χρόνια και οι τελευταίες αναλογικές τηλεοράσεις τελικά απορρίπτονται ( ελπίζουμε ότι ανακυκλώνονται ), το αναλογικό ή ψηφιακό τηλεοπτικό ζήτημα θα τεθεί σε κατάσταση ηρεμίας.