Τα συστήματα Onkyo HT-S3800 / HT-S7800 Home-in-a-Box

Όταν βάζετε μαζί μια εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, φαίνεται ότι έχετε την επιλογή μεταξύ των αγορών για ένα ηχοσύστημα ήχου / τηλεόρασης κάτω από την τηλεόραση , το οποίο παρέχει μια απλή, χωρίς προβλήματα τακτική που μπορεί να είναι επαρκής ή να ξοδεύετε πολύ χρόνο να αγοράσετε και να ρυθμίσετε έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου και πολλά ηχεία .

Εντούτοις, υπάρχει μια λύση που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό που προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία ακρόασης από ένα ηχητικό σύστημα ήχου / τηλεόρασης κάτω από την τηλεόραση και ότι η πλήρης εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου - ένα Home Theater-in-a-Box - το οποίο, ως η ονομασία υπονοεί, παρέχει έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου (ή παρόμοια κεντρική μονάδα) και ένα σύνολο ηχείων (και καλώδια σύνδεσης) σε ένα κουτί, καθιστώντας τόσο πιο εύκολη την εγκατάσταση και την εμπειρία εγκατάστασης.

Μια εταιρεία που έχει καλή φήμη σε αυτή την κατηγορία προϊόντων είναι η Onkyo, η οποία προσφέρει δύο πολύ καλές επιλογές, τα HT-S3800 και HT-S7800.

HT-S3800 Σύστημα Home-in-a-Box

Το HT-S3800 είναι το βασικό μοντέλο της σειράς προϊόντων Onkyo Home Cinema-in-a-Box. Το σύστημα αποτελείται από δέκτη 5.1 καναλιών (HT-R395), σύστημα ηχείων πέντε καναλιών (left, right, center, left surround, δεξί surround) και παθητικό υπογούφερ (το subwoofer τροφοδοτείται από τον δέκτη) .

Ισχύς εξόδου

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου HTR-395 που παρέχεται με το σύστημα έχει ονομαστική τιμή 60 wpc (μέτρηση με φορτία ηχείων 2 καναλιών με φορτίο 8 Ohms από 20 Hz-20 kHz σε 0,7% THD ). Αυτό είναι σίγουρα αρκετή ενέργεια για μια μέτρια ρύθμιση σε ένα μικρό ή μεσαίο δωμάτιο).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι δηλωμένες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Το Σύστημα είναι συμβατό με τις περισσότερες μορφές ήχου surround Dolby Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio (up top 5.1 κανάλια). Έχουν προβλεφθεί πρόσθετες προρυθμισμένες λειτουργίες επεξεργασίας surround.

Χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας

Μαζί με πολλές αναλογικές επιλογές σύνδεσης ήχου και βίντεο, παρέχονται 4Κ εισόδους HDMI και μία έξοδος HDMI. Οι συνδέσεις HDMI είναι τρισδιάστατες , HDR και συμβατές μέχρι 4K (χωρίς αναβάθμιση) και πληρούν προδιαγραφές HDMI 2.Oa.

Επίσης, το HT-S3800 παρέχει επίσης μετατροπή μετατροπής από σύνθετο σε HDMI για ευκολότερη σύνδεση με σύγχρονες τηλεοράσεις, αλλά δεν παρέχεται καμία αναβάθμιση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν παρέχονται συνδέσεις βίντεο συνιστωσών .

Επίσης, η δυνατότητα ροής στο διαδίκτυο και στο δίκτυο δεν περιλαμβάνεται, ωστόσο παρέχεται ενσωματωμένο Bluetooth που επιτρέπει άμεση ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως τα περισσότερα smartphones.

Ηχεία / Υπογούφερ

Το ηχείο κεντρικού, αριστερού / δεξιού και surround ηχείου έχει το ίδιο συμπλήρωμα οδηγού (εκτός από το ότι το ηχείο κεντρικού καναλιού είναι οριζόντιο) - το καθένα έχει έναν οδηγό πλήρους εμβέλειας 3 ιντσών σφραγισμένο σε ένα συμπαγές ερμάριο (Acoustic Suspension) ραφιού ή τοίχου.

Το παρεχόμενο υπογούφερ είναι παθητικό (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως) και διαθέτει οδηγό κώνου 6-7 / 16 ιντσών. Το υπογούφερ έχει επίσης μια εμπρόσθια θύρα πυροδότησης ( σχεδιασμός Bass Reflex ) που παρέχει εκτεταμένη απόκριση χαμηλής συχνότητας.

Εργαλεία εγκατάστασης

Για να είναι εύκολη η ρύθμιση του δέκτη και των ηχείων, το Onkyo παρέχει δύο εξαιρετικά εργαλεία.

Πρώτον, το πίσω μέρος του δέκτη όχι μόνο τα διαστήματα και τις ετικέτες είναι σαφές, αλλά υπάρχει ακόμη και ένα χαραγμένο διάγραμμα στο πίσω μέρος που παρέχει ένα παράδειγμα για το πώς να συνδέσετε και να τοποθετήσετε τα ηχεία και το subwoofer.

Δεύτερον, το σύστημα περιλαμβάνει το αυτόματο σύστημα βαθμονόμησης δωματίων AccuEQ του Onkyo. Παρέχεται ένα μικρόφωνο που συνδέεται με τον δέκτη. Ο δέκτης παράγει στη συνέχεια μια σειρά από τόνους δοκιμής και υπολογίζει παράγοντες όπως το μέγεθος και την απόσταση των ηχείων και προσαρμόζει τα ηχεία ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στα ακουστικά χαρακτηριστικά των δωματίων.

Η προτεινόμενη τιμή του Onkyo HT-S3800 είναι $ 499 - Επίσημη σελίδα προϊόντος .

HT-S7800 Σύστημα Home-in-a-Box

Το HT-S3800 παρέχει μερικά βασικά στοιχεία, αλλά ίσως ψάχνετε κάτι που προσφέρει λίγο περισσότερη ευελιξία και στα τμήματα ήχου και βίντεο. Η επιτάχυνση του Onkyo HT-S7800 προβλέπει ότι, καθώς και λίγο περισσότερο.

Ισχύς εξόδου

Αρχικά, ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου που περιλαμβάνεται στο σύστημα HT-S7800 (HT-R695) παρέχει υψηλότερη ισχύ εξόδου ανά κανάλι (100wpc) χρησιμοποιώντας τα ίδια πρότυπα μέτρησης με το σύστημα HT-S7800.

Αποκωδικοποίηση ήχου, κανάλια και ηχεία

Μια άλλη διαφορά είναι ότι το HT-S7800 είναι συσκευασμένο ως σύστημα καναλιών 5.1.2 συμβατό με Dolby Atmos και DTS: X αποκωδικοποίηση ήχου (DTS: X μπορεί να απαιτεί ενημέρωση υλικολογισμικού).

Το σύστημα περιλαμβάνει δύο μπροστινά ηχεία που παρέχουν τόσο οδηγούς οριζόντιας όσο και κατακόρυφης καύσης (αυτό σημαίνει και το .2 σε αυτήν την περίπτωση), καθώς και δύο ηχεία οριζόντιας καύσης στο κέντρο και στο κανάλι surround. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το HT-S7800 ως ένα τυποποιημένο σύστημα 7.1 καναλιών με την αγορά δύο πρόσθετων δορυφορικών ηχείων οριζόντιας εκτόξευσης.

Το υπογούφερ που συνοδεύει το HT-S7800 είναι επίσης μεγαλύτερο (10 ίντσες) και είναι αυτόνομο αντί για παθητικό (αυτό σημαίνει ότι διαθέτει δικό του ενσωματωμένο ενισχυτή 120 watt). Στην πραγματικότητα, ο δέκτης που παρέχεται με το HT-S7800 έχει δύο έξοδοι subwoofer, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε ένα δεύτερο υπογούφερ, εάν χρειάζεται ή επιθυμείτε.

Συνδεσιμότητα

Το HT-S7800 αναβαθμίζει επίσης τον αριθμό και τους τύπους συνδέσεων που προσφέρονται. Για παράδειγμα, υπάρχουν 8 είσοδοι HDMI και 2 παράλληλες εξόδους HDMI (και οι δύο εξόδους τροφοδοτούν το ίδιο σήμα ήχου και βίντεο), καθώς και εισόδους βίντεο δύο συστατικών (τα σήματα εισόδου εξαρτήματος βίντεο μετατρέπονται σε HDMI για έξοδο). Όλες οι συνδέσεις HDMI πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνες που παρέχονται στο HT-S3800, με την ενσωμάτωση αναβάθμισης βίντεο τόσο για αναλογικές όσο και για πηγές HDMI.

Μια άλλη δυνατότητα σύνδεσης που παρέχεται στο HT-S7800 είναι η συμπερίληψη και των δύο λειτουργιών της Ζώνης 2 μέσω ακροδεκτών ηχείων (τροφοδοτούμενων) ή προενίσχυσης (απαιτεί την προσθήκη εξωτερικών ενισχυτών).

Συνδεσιμότητα δικτύου

Εκτός από τις φυσικές δυνατότητες ήχου και βίντεο, το HT-S7800 παρέχει και Ethernet / Wifi , το οποίο επιτρέπει σύνδεση τόσο στο τοπικό οικιακό σας δίκτυο όσο και στο διαδίκτυο.

Οι προσβάσιμες υπηρεσίες διαδικτύου περιλαμβάνουν τις Pandora , Spotify , Tidal και GoogleCast.

Επιπλέον, το HTS-7800 είναι συμβατό με το Apple AirPlay και μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στο ασύρματο σύστημα ήχου πολλαπλών δωματίων FireConnect.

Hi-Res Audio

Ένα ακόμα πρόσθετο πλεονέκτημα για το HT-S7800 είναι η συμπερίληψη της Hi-Res συμβατότητας ήχου . Αυτό σημαίνει ότι μέσω του USB ή τοπικού δικτύου συνδεδεμένων υπολογιστών ή διακομιστών μέσων, το HT-S7800 έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου hi-res .

Η προτεινόμενη τιμή του Onkyo HT-S7800 είναι $ 999 - Επίσημη σελίδα προϊόντος

Η κατώτατη γραμμή

Είτε ψάχνετε για ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου που είναι πολύ μέτριο, είτε κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, το Onkyo HT-S3800 και το HT-S7800 σίγουρα αξίζει τον κόπο να τα ελέγξετε. Σημειωτέον επίσης ότι και τα δύο αυτά πακέτα συστημάτων οικιακού κινηματογράφου έρχονται με παραδοσιακούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

Σε αντίθεση με τα συστήματα άλλων κατασκευαστών, όπως η Bose, η LG, η Samsung και η Sony, η ενσωμάτωση Onkyo στους αυτόνομους δέκτες οικιακού κινηματογράφου σημαίνει ότι δεν είστε μόνιμα συνδεδεμένοι με τα ηχεία που συνοδεύουν το σύστημα. Εάν, σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θέλετε να αλλάξετε τα ηχεία με "καλύτερα" από Onkyo ή άλλη μάρκα, μπορείτε να το κάνετε. Επιπλέον, το HT-S7800 σας επιτρέπει επίσης να μεταβείτε σε διαφορετικό υπογούφερ.

Με άλλα λόγια, αν θέλετε διαφορετικά ηχεία και, στην περίπτωση του HT-S7800, διαφορετικού υπογούφερ, δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα - μια πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων.

Ωστόσο, για πρόσθετες επιλογές συστήματος home theater-in-the-box για να εξετάσετε, δείτε τις περιοδικά ενημερωμένες προτάσεις μου που περιείχαν τη λίστα μας με τα Συστήματα Home Theater-in-a-Box .