Τι είναι ένα αρχείο DOP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DOP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DOP είναι πιθανότατα ένα αρχείο ρυθμίσεων διόρθωσης απλού κειμένου που περιέχει τιμές ρύθμισης εικόνας για φωτογραφίες επεξεργασμένες με DxO PhotoLab (προηγουμένως ονομάζεται DxO Optics Pro).

Το αρχείο DOP ονομάζεται ακριβώς το ίδιο με το αρχείο εικόνας, αλλά τελειώνει με το επίθημα .DOP, όπως το myimage.cr2.dop .

Μέσα σε ένα αρχείο DOP υπάρχουν πολλές γραμμές κειμένου που αναφέρονται σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην εικόνα. Τρία παραδείγματα περιλαμβάνουν τα BlurIntensity , HazeRemovalActive και ColorModeSaturation , τα οποία έχουν τη δική τους αξία (όπως 15 , ψευδείς και 0 ) για να περιγράψουν στο DxO PhotoLab πώς αυτά τα εφέ πρέπει να εφαρμοστούν στη σχετική εικόνα όταν προβληθούν στο λογισμικό του.

Ορισμένα αρχεία DOP μπορεί να είναι αρχεία έργου Schneider Electric / Telemecanique HMI, αρχεία εφαρμογών καταλόγου Opus με βάση XML , αρχεία ψηφιακών ενορχηστρωτών που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό ήχου του Digital Voice Orchestrator της Voyetra Turtle Beach ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων εξαγωγής PDF .

Όχι: Το DOP είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για ορισμένους όρους της τεχνολογίας που δεν ισχύουν για μια μορφή αρχείου, όπως επεξεργασμένο αντικείμενο δεδομένων / δεδομένων , πρωτόκολλο λειτουργιών καταλόγου και διαδικασία λειτουργίας επιφάνειας εργασίας.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DOP

Τα αρχεία ρυθμίσεων DxO Correction χρησιμοποιούνται από το λογισμικό DxO PhotoLab για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με αλλαγές που έγιναν σε ένα αρχείο RAW με αυτό το πρόγραμμα, αλλά δεν προορίζονται για άμεσο άνοιγμα.

Με άλλα λόγια, όταν ανοίγετε ένα αρχείο εικόνας RAW με το DxO PhotoLab, κάνετε αλλαγές σε αυτό και, στη συνέχεια, εξάγετε την εικόνα ως JPG (ή οποιαδήποτε μορφή θέλετε), δημιουργείται ένα αρχείο DOP μαζί με τη μετατροπή που αποθηκεύει τις αλλαγές που κάνατε . Εφόσον το αρχείο DOP παραμείνει στον ίδιο φάκελο με την εικόνα RAW, οι ρυθμίσεις θα διατηρηθούν την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το αρχείο RAW στο DxO PhotoLab.

Ωστόσο, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο ρυθμίσεων DxO Correction με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (όπως το Notepad ++) αν σας ενδιαφέρει να διαβάσετε την έκδοση κειμένου για το πώς το πρόγραμμα εντοπίζει τις διορθώσεις και τις προσαρμογές.

Εάν το συγκεκριμένο σας αρχείο DOP είναι αρχείο έργου Schneider Electric / Telemecanique HMI, θα πρέπει να μπορείτε να το ανοίξετε με τον Vijeo Designer της Schneider Electric ή τον επεξεργαστή οθόνης της Delta Electronics.

Σημείωση: Δεν υπάρχουν διαθέσιμες τρέχουσες εκδόσεις του Vijeo Designer ή Screen Editor μέσω αυτών των συνδέσμων. Το λογισμικό ενδέχεται να διακοπεί, αλλά είναι πιθανό να ζητήσετε αντίγραφο από αυτές τις εταιρείες, αν δεν έχετε ήδη διαθέσιμο αντίγραφο στον υπολογιστή σας. Υπάρχει μια παλιά έκδοση demo του Vijeo Designer διαθέσιμη εδώ, αλλά λειτουργεί μόνο με τα Windows XP και παλαιότερα.

Το πρόγραμμα Opus Directory, μια εναλλακτική λύση του Windows Explorer, χρησιμοποιεί επίσης αρχεία DOP, αλλά αποθηκεύονται στον κατάλογο εγκατάστασης της εφαρμογής και δεν προορίζονται να ανοίξουν ή να χρησιμοποιηθούν χειροκίνητα. Ωστόσο, επειδή είναι απλά αρχεία απλού κειμένου, μπορείτε να ανοίξετε ένα με τον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου για επεξεργασία ή για ανάγνωση του κώδικα.

Τα αρχεία DOP που είναι ρυθμίσεις εξαγωγής PDF μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλα προγράμματα αλλά μόνο τα γνωστά είναι τα Creo Parametric και Creo Elements της PTC.

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος Digital Orchestrator κυκλοφόρησε το 1997 και δεν μπορώ να βρω έναν επίσημο σύνδεσμο λήψης / αγοράς, οπότε είναι πιθανό ότι το αρχείο DOP δεν είναι σε αυτή τη μορφή. Εάν είστε βέβαιοι ότι είναι, πρέπει να έχετε αυτό το πρόγραμμα για να το ανοίξετε. Μπορείτε να διαβάσετε λίγο για αυτό στη σελίδα Digital Pro Orchestrator στο Ίδρυμα Διατήρησης Μουσικής Videogame .

Άλλα αρχεία DOP ενδέχεται να μην έχουν καμία σχέση με καμία από αυτές τις εφαρμογές. Εάν δεν είστε σίγουροι σε ποια μορφή είναι, προτείνουμε να ανοίξετε το αρχείο DOP με το Notepad ++ για να το δείτε ως έγγραφο κειμένου, το οποίο μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε ποιο τύπο αρχείου είναι (έγγραφο, εικόνα, βίντεο κ.λπ.) ή ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DOP

Οι περισσότεροι τύποι αρχείων μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν κάποια από αυτές τις μορφές DOP, πιθανότατα επειδή δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει κάποιο από αυτά τα αρχεία να υπάρχουν σε διαφορετική μορφή.

Ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να ανοίξετε το αρχείο DOP στο πρόγραμμα στο οποίο ανήκει και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή (εάν υπάρχει) για να μετατρέψετε το αρχείο DOP σε νέα μορφή.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω προγράμματα, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να λειτουργήσει με τίποτα; Ίσως απλά να ασχολείστε με ένα αρχείο που δεν ανήκει σε καμία από τις μορφές που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν διαβάσετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, τα DOC , το DOT (Word Document Template), το DO (Java Servlet) και το αρχείο DHP μοιράζονται όλα τα ίδια γράμματα με τα αρχεία DOP αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορεί να ανοίξει με τους ανοίγοντες DOP από πάνω. Κάθε αρχείο απαιτεί το δικό του ειδικό πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να ανοίξουν και να μετατραπούν.

Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας με τους συντάκτες ή τους θεατές DOP παραπάνω, απλώς ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου. Εάν αποδειχθεί ότι δεν έχετε αρχείο DOP, ερευνήστε την επέκταση αρχείου που έχετε , ώστε να μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα προγράμματα με τα οποία συνεργάζεται.