Φροντίστε να ενημερώνεστε χρησιμοποιώντας το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone

Το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι ένα εργαλείο ενσωματωμένο στο iOS, το οποίο όχι μόνο σας επιτρέπει να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει την ημέρα σας και στο τηλέφωνό σας, αλλά επίσης επιτρέπει στις εφαρμογές να σας στέλνουν μηνύματα όταν έχουν σημαντικές πληροφορίες για εσάς. Το ντεμπούτο στο iOS 5, αλλά έχει υποστεί μερικές μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο χρήσης του Κέντρου ειδοποιήσεων στο iOS 10 (αν και πολλά από τα θέματα που συζητούνται εδώ ισχύουν για iOS 7 και επάνω).

01 από 03

Κέντρο ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος

Το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι ο τόπος όπου βρίσκεστε για να βρείτε ειδοποιήσεις push που αποστέλλονται από εφαρμογές. Αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να είναι μηνύματα κειμένου, ειδοποιήσεις σχετικά με νέα φωνητικά μηνύματα, υπενθυμίσεις για επερχόμενα συμβάντα, προσκλήσεις για παιχνίδια ή, ανάλογα με τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει, σπάνιες ειδήσεις ή βαθμολογίες αθλημάτων και προσφορές κουπονιών έκπτωσης.

02 του 03

Το Κέντρο ειδοποιήσεων iPhone αποσύρεται

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Κέντρο ειδοποιήσεων από οπουδήποτε στο iPhone: από την αρχική οθόνη, την οθόνη κλειδώματος ή από οποιαδήποτε εφαρμογή.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, απλά σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης της συσκευής σας. Αυτό μπορεί μερικές φορές να κάνει μια δοκιμή ή δύο για να πάρει το κρέμασμα, αλλά μόλις το πάρετε, θα γίνει δεύτερη φύση. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να ξεκινήσετε το ξεγελώ σας στην περιοχή δίπλα στο ηχείο / κάμερα και σύρετε προς τα κάτω στην οθόνη. (Βασικά, είναι μια έκδοση του Κέντρου Ελέγχου που ξεκινά από την κορυφή αντί του κάτω.)

Για να αποκρύψετε το αναπτυσσόμενο μενού Κέντρο ειδοποιήσεων, γυρίστε απλά τη χειρονομία: σύρετε από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα όταν το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι ανοιχτό για να το αποκρύψετε.

Πώς να επιλέξετε τι εμφανίζεται στο Κέντρο ειδοποιήσεων

Οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στο Κέντρο ειδοποιήσεων ελέγχονται από τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων ώθησης. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που ρυθμίζετε σε μια εφαρμογή ανά εφαρμογή και καθορίζετε ποιες εφαρμογές μπορούν να σας στείλουν ειδοποιήσεις και ποιο είναι το στυλ ειδοποίησής τους. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις εφαρμογές που έχουν ειδοποιήσεις που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη κλειδώματος και για τις οποίες πρέπει να έχετε ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας για να δείτε (το οποίο είναι μια έξυπνη λειτουργία απορρήτου, αν αυτό είναι σημαντικό για εσάς).

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση αυτών των ρυθμίσεων και τον τρόπο χρήσης τους για τον έλεγχο αυτού που βλέπετε στο Κέντρο ειδοποιήσεων, διαβάστε την ενότητα Πώς να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις push στο iPhone .

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις AMBER στο iPhone

Ειδοποιήσεις για οθόνες 3D αφής

Σε συσκευές με οθόνες 3D αφής - μόνο τα μοντέλα iPhone 6S και 7 , από αυτό το κέντρο γραφής-ειδοποίησης είναι ακόμη πιο χρήσιμα. Απλά πατήστε τυχόν ειδοποίηση και θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Για εφαρμογές που την υποστηρίζουν, το παράθυρο αυτό θα περιλαμβάνει επιλογές αλληλεπίδρασης με την ειδοποίηση χωρίς να μεταβεί στην ίδια την εφαρμογή. Για παράδειγμα:

Διαγραφή / διαγραφή ειδοποιήσεων

Αν θέλετε να καταργήσετε ειδοποιήσεις από το Κέντρο ειδοποιήσεων, έχετε δύο επιλογές:

03 του 03

Η προβολή του Widget στο Κέντρο ειδοποιήσεων για iPhone

Υπάρχει μια δεύτερη, ακόμη πιο χρήσιμη οθόνη στο Κέντρο ειδοποιήσεων: η οθόνη Widget.

Οι εφαρμογές μπορούν τώρα να υποστηρίξουν τα λεγόμενα widget του Κέντρου ειδοποιήσεων - ουσιαστικά μίνι εκδόσεις των εφαρμογών που ζουν στο Κέντρο ειδοποιήσεων και παρέχουν πληροφορίες και περιορισμένη λειτουργικότητα από την εφαρμογή. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε περισσότερες πληροφορίες και επιλογές δραστηριοτήτων χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την προβολή, σύρετε το Κέντρο ειδοποιήσεων προς τα κάτω και, στη συνέχεια, σύρετε προς τα αριστερά προς τα δεξιά. Εδώ θα δείτε την ημέρα και την ημερομηνία και στη συνέχεια, ανάλογα με την έκδοση του iOS που τρέχετε, είτε μερικές ενσωματωμένες επιλογές είτε τα γραφικά στοιχεία σας.

Στο iOS 10, θα δείτε τα widget που έχετε ρυθμίσει. Στο iOS 7-9, θα δείτε τόσο τα γραφικά στοιχεία όσο και μερικές ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως:

Προσθήκη Widgets στο Κέντρο ειδοποιήσεων

Για να κάνετε το Κέντρο ειδοποιήσεων πιο χρήσιμο, θα πρέπει να προσθέσετε widgets σε αυτό. Εάν εκτελείτε το iOS 8 και επάνω, μπορείτε να προσθέσετε γραφικά στοιχεία, διαβάζοντας τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης παραθύρων του κέντρου ειδοποιήσεων .