Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια του κέντρου ειδοποιήσεων

18 Σεπτεμβρίου 2014

Στο iOS 8, το Κέντρο ειδοποιήσεων έχει καταστεί πιο χρήσιμο. Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν πλέον να εμφανίζουν μικροεφαρμογές, που ονομάζονται γραφικά στοιχεία, στο Κέντρο ειδοποιήσεων, ώστε να μπορείτε να εκτελείτε γρήγορα εργασίες χωρίς να μεταβείτε σε μια πλήρη εφαρμογή. Ακολουθήστε τις οδηγίες που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα Ειδοποιήσεις του Κέντρου ειδοποιήσεων.

Οι χρήστες του iPhone και του iPod touch απολαμβάνουν το Κέντρο ειδοποιήσεων - το αναπτυσσόμενο μενού που είναι γεμάτο με σύντομες εκρήξεις πληροφοριών από εφαρμογές - για χρόνια. Είτε πρόκειται για την επίτευξη θερμοκρασίας, τιμών μετοχών, ενημερώσεων κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ή άλλων ειδήσεων, το Κέντρο ειδοποιήσεων παραδόθηκε.

Αλλά δεν έδωσε εντελώς. Έδειξε κάποιες πληροφορίες, αλλά αυτό που έδειξε ήταν βασικό και πρωτίστως κείμενο. Για να κάνετε οτιδήποτε με αυτό το κείμενο, για να ενεργήσετε με την ειδοποίηση που μόλις πήρατε, απαιτείται να ανοίξετε την εφαρμογή που έστειλε την ειδοποίηση. Αυτό άλλαξε στο iOS 8 και επάνω χάρη σε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Widgets Center Notification.

Τι είναι τα Widgets του Κέντρου ειδοποιήσεων;

Σκεφτείτε ένα γραφικό στοιχείο ως εφαρμογή μίνι που ζει στο Κέντρο ειδοποιήσεων. Το Κέντρο ειδοποιήσεων αποτελούσε συλλογή ειδοποιήσεων σύντομων κειμένων που αποστέλλονται από εφαρμογές που δεν μπορούσατε να κάνετε πολλά. Τα Widgets ουσιαστικά λαμβάνουν επιλεγμένες λειτουργίες των εφαρμογών και τα καθιστούν διαθέσιμα στο Κέντρο ειδοποιήσεων, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε γρήγορα χωρίς να ανοίξετε άλλη εφαρμογή.

Υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε για τα widgets:

Αυτή τη στιγμή, επειδή το χαρακτηριστικό είναι τόσο καινούργιο, δεν υπάρχουν πολλά widgets που προσφέρουν apps. Αυτό θα αλλάξει καθώς περισσότερες εφαρμογές θα ενημερώνονται για να υποστηρίξουν τη λειτουργία, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε τα widgets τώρα, η Apple διαθέτει μια συλλογή από συμβατές εφαρμογές εδώ.

Εγκατάσταση γραφικών στο Κέντρο ειδοποιήσεων

Μόλις έχετε κάποιες εφαρμογές που υποστηρίζουν γραφικά στοιχεία στο τηλέφωνό σας, ενεργοποιείτε τα μικροεφαρμογές. Ακολουθήστε αυτά τα 4 βήματα:

  1. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων
  2. Στην προβολή Σήμερα , πατήστε το κουμπί Επεξεργασία στο κάτω μέρος
  3. Αυτό δείχνει όλες τις εφαρμογές που προσφέρουν τα Widget Center Center ειδοποιήσεων. Αναζητήστε την ενότητα Μη Συμπεριλάβετε στο κάτω μέρος. Αν δείτε μια εφαρμογή του οποίου το widget θέλετε να προσθέσετε στο Κέντρο ειδοποιήσεων, πατήστε το πράσινο + δίπλα της.
  4. Αυτή η εφαρμογή θα μετακινηθεί στο επάνω μενού (τα γραφικά στοιχεία που είναι ενεργοποιημένα). Πατήστε Τέλος .

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα widgets

Μόλις εγκαταστήσετε κάποια widget, η χρήση τους είναι εύκολη. Απλώς σπρώξτε προς τα κάτω για να αποκαλύψετε το Κέντρο ειδοποιήσεων και σπρώξτε το για να βρείτε το γραφικό στοιχείο που θέλετε.

Ορισμένα γραφικά στοιχεία δεν θα σας αφήσουν να κάνετε πολλά (το γραφικό στοιχείο Yahoo Weather, για παράδειγμα, δείχνει ακριβώς τον τοπικό σας καιρό με μια ωραία εικόνα). Για αυτούς, απλώς αγγίξτε τους για να μεταβείτε στην πλήρη εφαρμογή.

Άλλοι σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς να εγκαταλείψετε το Κέντρο ειδοποιήσεων. Για παράδειγμα, η Evernote προσφέρει συντομεύσεις για τη δημιουργία νέων σημειώσεων, ενώ η εφαρμογή λήψης εργασιών Finish σάς επιτρέπει να επισημάνετε εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί ή να προσθέσετε νέες.