Ρύθμιση οδηγιών για το iPod nano

Για τους ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους άλλα iPods, η εγκατάσταση του iPod nano θα φαίνεται αρκετά οικεία - αν και υπάρχουν μερικές νέες ανατροπές. Για όσους απολαμβάνουν το iPod για πρώτη φορά με αυτό το nano, πάρτε την καρδιά: είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί. Απλά ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα χρησιμοποιήσετε το iPod nano για να ακούσετε μουσική ή να τραβήξετε βίντεο γρήγορα.

Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για:

Για να ξεκινήσετε, βγάλτε το νανο από το κιβώτιο του και κάντε κλικ οπουδήποτε στον τροχό (μοντέλο 5ης γενιάς) ή το κουμπί αναμονής (6η και 7η γενιά) για να το ενεργοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε τον τροχό κλικ στο 5ο γονίδιο. μοντέλο ή οθόνη αφής στο 6ο και 7ο , για να επιλέξετε τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο μεσαίο κουμπί για να προχωρήσετε.

Με την 6η γενιά , απλά συνδέστε τον στον υπολογιστή με τον οποίο θέλετε να συγχρονιστεί. Με το μοντέλο της 7ης γενιάς , συνδέστε το και, αν συγχρονίζετε το nano με Mac, το iTunes θα "βελτιστοποιήσει για Mac" και θα επανεκκινήσει αυτόματα το nano.

Με αυτό που έχετε κάνει, πρέπει να καταχωρίσετε το nano και να αρχίσετε να προσθέτετε περιεχόμενο σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει εγκατεστημένο το iTunes (μάθετε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το iTunes σε Windows και Mac ) και ότι έχετε κάποια μουσική ή άλλο περιεχόμενο που θέλετε να προσθέσετε στο nano (μάθετε πώς μπορείτε να κατεβάσετε μουσική online και πώς να αντιγράφετε CD ).

Το iPod nano θα εμφανιστεί στο μενού Devices στα αριστερά στο iTunes και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

01 από 08

Καταχωρίστε το iPod σας

Justin Sullivan / Προσωπικό

Η αρχική φάση της εγκατάστασης του nano σας περιλαμβάνει πολλά που συμφωνούν με τους όρους υπηρεσίας της Apple και δημιουργώντας ένα αναγνωριστικό της Apple για την εγγραφή του iPod.

Η πρώτη οθόνη που θα δείτε θα σας ζητήσει να συμφωνήσετε με τους νόμιμους όρους χρήσης και τις άδειες της Apple. Πρέπει να το κάνετε αυτό για να χρησιμοποιήσετε το nano, επομένως ελέγξτε το κουτί που λέει ότι έχετε διαβάσει και συμφωνήσει και μετά κάντε κλικ στο Continue .

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το Apple ID σας, υποθέτοντας ότι έχετε ήδη δημιουργήσει ένα . Εάν έχετε ένα, το κάνετε - θα σας βοηθήσει να πάρετε όλα τα είδη εξαιρετικού περιεχομένου στο iTunes Store. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

Τέλος, θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το νέο σας νανο συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής προϊόντος. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή για να συνεχίσετε.

02 από 08

Επιλέξτε Επιλογές ρυθμίσεων

Στη συνέχεια, μπορείτε να δώσετε στο iPod σας ένα όνομα. Κάνετε αυτό ή χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο όνομα.

Στη συνέχεια, επιλέξτε από τις τρεις επιλογές:

Ο αυτόματος συγχρονισμός τραγουδιού στο iPod μου θα προσθέσει τη βιβλιοθήκη iTunes στο iPod αμέσως. Εάν η βιβλιοθήκη σας είναι πολύ μεγάλη, το iTunes θα προσθέσει μια τυχαία επιλογή τραγουδιών μέχρι να γεμίσει.

Αυτόματη προσθήκη φωτογραφιών σε αυτό το iPod θα προσθέσει τα άλμπουμ φωτογραφιών που έχετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών που χρησιμοποιείτε για την προβολή του iPod για κινητά.

Η γλώσσα iPod σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια γλώσσα χρησιμοποιείται για τα μενού στην οθόνη και για το VoiceOver - ένα εργαλείο προσβασιμότητας που διαβάζει το περιεχόμενο στην οθόνη για άτομα με προβλήματα όρασης - θα το χρησιμοποιήσετε, αν το ενεργοποιήσετε. (Βρείτε VoiceOver στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Προσβασιμότητα.)

Μπορείτε να επιλέξετε οποιεσδήποτε ή όλες αυτές τις επιλογές, αλλά καμία δεν απαιτείται. Θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε επιλογές συγχρονισμού για μουσική, φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο, ακόμη και αν δεν τις επιλέξετε εδώ.

03 του 08

Ρυθμίσεις συγχρονισμού μουσικής

Σε αυτό το σημείο, θα εμφανιστεί η τυπική οθόνη διαχείρισης iPod. Εδώ ελέγχετε τις ρυθμίσεις που καθορίζουν ποιο περιεχόμενο μεταφέρεται στο iPod σας. (Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές αυτής της οθόνης.)

Αν επιλέξατε "αυτόματο συγχρονισμό τραγουδιών" στο τελευταίο βήμα, το iTunes θα αρχίσει να γεμίζει αυτόματα το iPod σας με μουσική (ίσως να μην το θέλετε αν σκοπεύετε να εξοικονομήσετε χώρο για φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.). Μπορείτε να το σταματήσετε κάνοντας κλικ στο Χ στην περιοχή κατάστασης στο επάνω μέρος του παραθύρου του iTunes.

Εάν το έχετε σταματήσει ή δεν το έχετε επιλέξει καταρχήν, ήρθε η ώρα να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν με τη μουσική.

Στην καρτέλα Μουσική, θα βρείτε πολλές επιλογές:

Εάν σκοπεύετε να συγχρονίσετε μόνο μια συγκεκριμένη μουσική στο iPod σας, επιλέγετε να συγχρονίζετε λίστες αναπαραγωγής επιλέγοντας τα κουτάκια στα αριστερά ή όλη τη μουσική από συγκεκριμένους καλλιτέχνες, επιλέγοντας τα κουτάκια στα δεξιά. Συγχρονίστε όλη τη μουσική σε ένα συγκεκριμένο είδος κάνοντας κλικ στα κουτάκια στο κάτω μέρος.

Για να αλλάξετε άλλες ρυθμίσεις συγχρονισμού, κάντε κλικ σε άλλη καρτέλα.

04 του 08

Ρυθμίσεις συγχρονισμού ταινιών

Τα μοντέλα 5ης και 7ης γενιάς (αλλά όχι το 6ο! Λυπούμαστε, οι ιδιοκτήτες του 6ου γεν. Nano) μπορούν να παίξουν βίντεο. Εάν διαθέτετε ένα από αυτά τα μοντέλα, ίσως θελήσετε να συγχρονίσετε βίντεο από τη βιβλιοθήκη iTunes στο νανο για να παρακολουθήσετε ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Αν ναι, κάντε κλικ στην καρτέλα Ταινίες .

Σε αυτήν την οθόνη, οι επιλογές σας είναι:

Κάντε τις επιλογές σας και μεταβείτε στις άλλες καρτέλες για να επιλέξετε περισσότερες ρυθμίσεις.

05 του 08

Τηλεοπτικά επεισόδια, podcasts και ρυθμίσεις iTunes U Sync

Οι τηλεοπτικές εκπομπές, τα podcast και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του iTunes U μπορεί να μοιάζουν αρκετά διαφορετικά, αλλά οι επιλογές για συγχρονισμό τους είναι βασικά οι ίδιες (και πολύ παρόμοιες με τις ρυθμίσεις για τις Ταινίες). Η 6η γενιά nano περιλαμβάνει μόνο τις επιλογές podcast και iTunes U, δεδομένου ότι δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο.

Έχετε μερικές επιλογές:

Για να αλλάξετε άλλες ρυθμίσεις συγχρονισμού, κάντε κλικ σε άλλη καρτέλα.

06 του 08

Ρυθμίσεις συγχρονισμού φωτογραφιών

Αν έχετε μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών που θέλετε να φέρετε μαζί σας για να απολαύσετε τον εαυτό σας ή να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους, μπορείτε να το συγχρονίσετε με το νανο σας. Αυτό το βήμα ισχύει για την 5η, 6η και 7η γενιά νανο.

Για να συγχρονίσετε φωτογραφίες, κάντε κλικ στην καρτέλα Φωτογραφίες . Οι επιλογές σας είναι:

Όταν έχετε κάνει τις επιλογές σας, έχετε σχεδόν τελειώσει. Μόνο ένα ακόμα βήμα.

07 του 08

Πρόσθετες επιλογές iPod nano και ρυθμίσεις

Ενώ η τυπική διαδικασία διαχείρισης περιεχομένου iPod έχει καλώς καλώς καλυφθεί σε προηγούμενα βήματα αυτού του άρθρου, υπάρχουν ορισμένες επιλογές στην κύρια οθόνη που δεν εξετάστηκαν.

Θα βρείτε αυτές τις επιλογές στη μέση της οθόνης διαχείρισης iPod.

Ανατροφοδότηση φωνής

Το iPod Shuffle τρίτης γενιάς ήταν το πρώτο iPod που διαθέτει το VoiceOver, το λογισμικό που επιτρέπει στο iPod να μιλάει το περιεχόμενο στην οθόνη με το χρήστη. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα έκτοτε επεκτάθηκε στο VoiceControl του iPhone 3GS. Η 5η γενιά νανο προσφέρει VoiceOver μόνο.

08 από 08

Τελειώνω

Όταν αλλάξετε όλες τις ρυθμίσεις στις καρτέλες, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης διαχείρισης iPod και θα ξεκινήσει ο συγχρονισμός περιεχομένου με το νανο σας.

Όταν γίνει αυτό, θυμηθείτε να βγάλετε το iPod κάνοντας κλικ στο κουμπί βέλους δίπλα στο εικονίδιο iPod στο αριστερό δίσκο στο iTunes. Με το iPod που εξωθήσατε, είστε έτοιμοι να κάνετε ροκ.