Αναθεώρηση της Apple iPod Shuffle (3η γενιά)

Το καλό

Το κακό

Η τιμή
2GB - US $ 59
4GB - US $ 79

Η τρίτη γενιά της Apple iPod Shuffle βελτιώνει περαιτέρω το όραμα της Apple για το εξαιρετικά μικρό, φορητό iPod. Αλλά, συνεχίζοντας να βελτιώσετε και να μειώσετε το Shuffle, η Apple έχει πάει πολύ μακριά, αφαιρώντας κάποια χρήσιμα χαρακτηριστικά, περιορίζοντας την επιλογή των χρηστών και κάνοντας ένα iPod που είναι πραγματικά πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από τον προκάτοχό του .

Πού είναι τα κουμπιά του iPod Shuffle;

Κοιτάζοντας την τρίτη γενιά Shuffle, θα έχετε αρκετά αμέσως μια ερώτηση: Πώς μπορώ να ελέγξω αυτό το πράγμα; Θα το αναρωτηθείτε επειδή, αντίθετα από οποιοδήποτε άλλο iPod, αυτό δεν έχει κουμπιά, κανέναν τροχό κλικ, κανένα στοιχείο ελέγχου της ίδιας της συσκευής. Είναι απλά ένα μικροσκοπικό-1.8 x 0.7 x 0.3 ίντσες πλάκα χρώματος με ένα κλιπ στο πίσω μέρος, μια υποδοχή ακουστικών και ένα συρόμενο κουμπί στην κορυφή.

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί αυτό θα μπορούσε να ήταν μια ελκυστική ιδέα. Η δημιουργία ενός iPod χωρίς κουμπιά δεν είναι μόνο μια ενδιαφέρουσα διεπαφή χρήστη-interface, αλλά πρέπει επίσης να ήταν κάτι σαν επίτευγμα για μια εταιρεία που υπερηφανεύεται για το στυλ και το εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Η Apple είναι πολύ έξυπνη για το δικό της καλό εδώ. Η λειτουργία Shuffle ελέγχεται - η μουσική αναπαράγεται και παύει, μετακινείται προς τα εμπρός και προς τα πίσω και ούτω καθεξής, χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο ενσωματωμένο στα ακουστικά που παρέχεται από την Apple. Η απόφαση να ελέγξετε το Shuffle μόνο από αυτό το τηλεχειριστήριο είναι ένα λάθος.

Τα προβλήματα του ελέγχου μόνο για ακουστικά

Πρώτα απ 'όλα, απαιτώντας από το τηλεχειριστήριο να ελέγχει το Shuffle σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους ακουστικά που θα χρησιμοποιήσουν με το Shuffle. Περιορίζονται σε ακουστικά που περιλαμβάνουν ένα τηλεχειριστήριο και υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Η Apple υποσχέθηκε έναν προσαρμογέα για να κάνει τα τυποποιημένα ακουστικά συμβατά, αλλά δεν έχει ακόμη εμφανιστεί (οι κατασκευαστές αξεσουάρ τρίτου μέρους τελικά απελευθέρωσαν τους προσαρμογείς).

Υπάρχει μια χούφτα συμβατών ακουστικών τρίτων που προσφέρουν τα δικά τους τηλεχειριστήρια, μέσα στους πρώτους έξι μήνες της κυκλοφορίας του Shuffle, οι επιλογές αυτές ανήλθαν σε λιγότερες από 10. Αυτό δεν είναι μεγάλη επιλογή. Και είναι μια πραγματική ζημία. Οι χρήστες πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τις δικές τους αποφάσεις όταν πρόκειται για κάτι τόσο βασικό όσο τα ακουστικά.

Η τοποθέτηση του μόνο τρόπου για τον έλεγχο του Shuffle στα καλώδια των ακουστικών έχει άλλα μειονεκτήματα. Για ένα, αν το κεφάλι έξω για ένα τρέξιμο, βόλτα με ποδήλατο, ή ταξίδι στο γυμναστήριο και αρπάξτε τα λάθος ακουστικά, δεν έχετε τύχη. Αυτό μου συνέβη. Πήρα μια παλαιότερη σειρά από λευκά ακουστικά iPod μόνο για να ανακαλύψω, 30 λεπτά αργότερα στο γυμναστήριο, ότι δεν μπορούσα να ενεργοποιήσω καν το Shuffle με τα παλαιότερα ακουστικά. Μιλήστε για απογοήτευση.

Ακόμη και όταν θυμάστε τα σωστά ακουστικά, όλα δεν είναι τέλεια. Η δεύτερη γενιά Shuffle είχε κουμπιά για να ελέγχει την αναπαραγωγή στο πρόσωπό της, πράγμα που σημαίνει ότι η αλλαγή της έντασης ή του τραγουδιού κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ήταν τόσο απλή όσο φτάσατε στο σημείο όπου το είχατε αποκοπεί ή όπου βρισκόταν η περίπτωση σας και χτυπώντας ένα κουμπί. Με το μοντέλο τρίτης γενιάς, φτάνοντας για το απομακρυσμένο μέσο εντοπίζοντας ένα μικρό στοιχείο που αναπηδάει κάπου κάτω από το πηγούνι σας - δεν είναι ακριβώς ένα εύκολο έργο. Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος του Shuffle είναι μια πιο δύσκολη πρόταση από ό, τι θα έπρεπε.

Πλεονεκτήματα της 3ης γενικής ανακατάταξης

Τούτου λεχθέντος, το Shuffle έχει κάποια γοητεία. Το μέγεθος και το βάρος του (μόλις 0,38 ουγγιές) είναι ελκυστικές, ειδικά για τους ασκούμενους. Σε μια ωραία επαφή, προσθέτει υποστήριξη για το VoiceOver, καθιστώντας την έλλειψη οθόνης όχι μεγάλη υπόθεση για πρώτη φορά στην ιστορία της Shuffle. Και η τιμή είναι σωστή: κάτω από 80 δολάρια ΗΠΑ ακόμη και για το high-end μοντέλο.

Η κατώτατη γραμμή

Ακόμα, αυτές οι αρετές δεν αντισταθμίζουν τα αρνητικά. Ως αποτέλεσμα, η Apple έκανε κάτι λίγο ασυνήθιστο: έκανε ένα iPod κατώτερο από τον προκάτοχό του. Αυτό συμβαίνει σπάνια. Ακόμη και όταν ένα μοντέλο δεν είναι σημαντική αναβάθμιση (δείτε το iPod touch τρίτης γενιάς ), τα νέα μοντέλα είναι συνήθως στερεές επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι.

Η τρίτη γενιά του iPod Shuffle δεν είναι ένα φοβερό iPod - αν ψάχνετε για κάτι φωτισμό για να ασκήσετε με, αξίζει ένα βλέμμα? αλλά και το μοντέλο δεύτερης γενιάς - αλλά δεν είναι αυτό που προτείνω χωρίς σημαντική κράτηση.