Αναθεώρηση: Ενσωματωμένος ενισχυτής Hi-Fi Yamaha A-S500

Οι ακροατές και οι σοβαροί λάτρεις της μουσικής συχνά μετατρέπονται σε ενσωματωμένους ενισχυτές ως ένα σημείο μεταξύ της χρήσης ενός στερεοφωνικού δέκτη και μιας πλήρους σειράς ξεχωριστών εξαρτημάτων. Ένας δέκτης από μόνο του μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα σε ένα μόνο εξάρτημα, αλλά οι purists ισχυρίζονται χαμηλότερη συνολική απόδοση σε βάρος των πρόσθετων χαρακτηριστικών. Η ομορφιά των ξεχωριστών εξαρτημάτων για το χέρι-picking είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα ικανό να παραδώσει εκπληκτικές αναπαραστάσεις ήχου. Αλλά το μειονέκτημα; Αναμείνετε να πληρώσετε μερικές χρεωκοπίες τιμές.

Οι ενσωματωμένοι ενισχυτές είναι το ευτυχές μεσαίο σημείο μεταξύ ενός και πολλαπλών εξαρτημάτων. Αυτοί οι ενισχυτές είναι προσανατολισμένοι προς την καλύτερη απόδοση του ήχου , αλλά συνήθως σε μια τιμή πολύ πιο προσιτή από έναν ξεχωριστό ενισχυτή και προενισχυτή. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Yamaha A-S500. Της έδωσα μια σοβαρή δοκιμασία για να μάθω πώς στοιβάζεται ως ένα ενσωματωμένο ενισχυτή χαμηλής τιμής.

Χαρακτηριστικά

Ο A-S500 είναι ένας από τους πιο προσιτούς ενισχυτές αξίας της Yamaha. Η καθαρή και ξεκάθαρη εμφάνιση του A-S500 είναι μια επιστροφή στα πρώτα στερεοφωνικά ενισχυτές και δέκτες Yamaha που εισήχθησαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Η κομψή, μαύρη πρόσοψη και οι επεξεργασμένες λαβές είναι εντυπωσιακές και κομψές.

Αν αναμένετε να συνδεθείτε με ψηφιακές πηγές , θα έχετε μεγάλη τύχη καθώς ο Yamaha A-S500 είναι ενισχυτής μόνο αναλογικού σήματος. Αλλά συσκευάζει 85 βατ για ένα ζευγάρι ηχείων, που μετράται από 20 Hz έως 20 kHz με ηχεία 8 Ω, κάτι που είναι περισσότερο από αρκετό για ηχεία με χαρακτηριστικά ευαισθησίας περίπου 92 dB ή μεγαλύτερη. Το Yamaha A-S500 διαθέτει εύρος ζώνης ισχύος που κυμαίνεται από 10 Hz έως 50 kHz και συντελεστή απόσβεσης μεγαλύτερο από 240. Ο ενισχυτής A-S500 διαθέτει επίσης: έξοδο subwoofer, είσοδο iPod Dock με ξεχωριστή τροφοδοσία στον ενισχυτή , REC OUT για εγγραφή και ακρόαση διαφορετικών πηγών ταυτόχρονα και μια λειτουργία Pure Direct που επεκτείνει την απόκριση συχνότητας από 10 Hz έως 100 kHz παρέχοντας ταυτόχρονα την πιο άμεση διαδρομή σήματος ήχου. Απλά να θυμάστε ότι οι προδιαγραφές δεν λένε ολόκληρη την ιστορία, που χρησιμεύει απλώς ως οδηγός για την αξιολόγηση της απόδοσης του ήχου.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: έξοδοι διπλού ηχείου για δύο ζεύγη ηχείων (ή διπλή σύνδεση ενός μόνο ζεύγους ), είσοδο phono ( κινούμενος περιστρεφόμενος πίνακας με κασέτες μαγνητών ) και μια λειτουργία διαχείρισης ενέργειας που μετατρέπει το A-S500 σε κατάσταση αναμονής μετά από οκτώ ώρες της μη λειτουργίας. Ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά είναι το Muting Control, το οποίο σβήνει τον ήχο σταδιακά προτού επιστρέψει αργά τον ήχο στο προηγούμενο επίπεδο μόλις αποσυνδεθεί. Είναι πολύ λιγότερο αστραφτερό από ένα απλό έλεγχο MUTE on-off. Το συμπεριλαμβανόμενο τηλεχειριστήριο λειτουργεί επίσης και άλλα εξαρτήματα της Yamaha, όπως το συνοδευτικό στερεοφωνικό δέκτη T-S500 ή ένα CD / DVD player.

Εκτέλεση

Δοκίμασα το A-S500 με ένα ζευγάρι ηχείων Aixom Audio bookshelf (ευαισθησία 96 dB) και ένα ζευγάρι ηχείων Atlantic AS-1 (89 dB ευαισθησία), το οποίο θεωρείται ευρύ πεδίο προδιαγραφών ευαισθησίας ηχείων. Ο ενσωματωμένος ενισχυτής Yamaha A-S500 δεν φαίνεται να τεντώνεται με κανένα από τα ηχεία - αν και δεν θα δίσταζα να δώσω στους Ατλαντικούς ηγέτες λίγο περισσότερη δύναμη. Τα επίπεδα ακρόασης είναι θέμα προσωπικής γεύσης, οπότε αν δεν τροφοδοτείτε τέσσερα ηχεία ( ηχεία A + B ) σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο ενισχυτής Yamaha A-S500 είναι αρκετά ανθεκτικός ώστε να μην έχει κανένα πρόβλημα. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια για συγκεκριμένα ηχεία ή / και προσωπικές προτιμήσεις, ίσως θελήσετε να ελέγξετε τον ενισχυτή με αναλογικό στερεοφωνικό ενισχυτή Yamaha A-S1100 .

Γενικά, το Yamaha A-S500 έχει μια πολύ ισορροπημένη και ουδέτερη ποιότητα ήχου σε αυτό. Ο έλεγχος συνεχούς μεταβλητού δυνατού ρυθμού, που βρίσκεται στα περισσότερα στερεοφωνικά εξαρτήματα της Yamaha, είναι αρκετά αποτελεσματικός όταν προσπαθείτε να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία. Το A-S500 ενσωματώνεται εύκολα με μια προαιρετική βάση σύνδεσης για iPod, όπως η Yock-YDS-12 YDS-12 (επίσης YDS-10 και YDS-11) Βάση σύνδεσης iPod / iPhone Universal. Το τηλεχειριστήριο που παρέχεται με το Yamaha A-S500 είναι σε θέση να ελέγχει το μενού και πολλές λειτουργίες αναπαραγωγής ενός iPod ή iPhone συνδεδεμένου στο iPod (αν και δεν υπάρχει έξοδος βίντεο). Ακριβώς όπως οι αγοραστές αυτοκινήτων ανοίγουν και κλείνουν μια πόρτα αυτοκινήτου για να πάρουν μια αίσθηση ποιότητας, οι αγοραστές ήχου επιθυμούν να γυρίσουν κουμπιά και κουμπιά για τα εξαρτήματα. Σε αυτόν τον τομέα, το Yamaha A-S500 ταιριάζει ωραία με χειριστήρια που προσφέρουν μια ομαλή, απτική αίσθηση.

συμπέρασμα

Οι γευστικές ομοιόμορφες γεύσεις μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά με τον ενσωματωμένο ενισχυτή Yamaha A-S500, δεν απαιτεί απεριόριστα κεφάλαια. Αυτή η μονάδα μπορεί εύκολα να γίνει ένας ακρογωνιαίος λίθος ενός γλυκού στερεοφωνικού συστήματος, το οποίο εμμένει σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό . Ενώ το A-S500 δεν μπορεί να ανέλθει στο επίπεδο Hi-Fi ξεχωριστών εξαρτημάτων, προσφέρει απόδοση και χαρακτηριστικά που ξεπερνούν τους στερεοφωνικούς δέκτες σε παρόμοια κατηγορία. Το Yamaha A-S500, σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι ηχείων χαμηλού κόστους και μια πηγή (phono, CD ή DVD), μπορεί εύκολα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός σοβαρού ακροατή μουσικής χωρίς να σπάσει την τράπεζα.