Τα βασικά των οδηγών στυλ κίνησης

Όπως όλοι γνωρίζουμε από τώρα, η κινούμενη εικόνα έχει να κάνει με το να σχεδιάζεις και να φτιάχνεις πράγματα από το τίποτα. Πώς λοιπόν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων κάνει κάτι που φαίνεται συνεκτικό και όχι σαν ένα δισεκατομμύριο διαφορετικοί άνθρωποι τραβούσαν κάθε σκηνή ή σκηνή; Εκεί μπαίνει ένας οδηγός στυλ.

Οδηγίες στυλ Βοηθήστε μια ομάδα

Όταν εργάζεστε από τον εαυτό σας, είναι εύκολο να γνωρίζετε τι να κάνετε και να μην κάνετε με τους χαρακτήρες σας και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται ή κινούνται. Μετά από όλα, καταλήξατε σε αυτό, ώστε να γνωρίζετε τους κανόνες. Αλλά τι γίνεται όταν πρέπει να πάρετε κάποιον άλλον εμπλεκόμενο για να σας βοηθήσει; Αυτό είναι όπου τα πράγματα μπορούν να αρχίσουν να υποχωρούν αν δεν είστε προετοιμασμένοι, ευτυχώς έχουμε οδηγούς στυλ για να μας κρατήσετε από το να κατεβαίνουμε σε ένα σενάριο Mad Max τύπου.

Ένας οδηγός στυλ είναι ένα βιβλίο κανόνων για ό, τι κινούμενα σχέδια που εργάζεστε. Τις περισσότερες φορές, είναι πιο διαδεδομένες σε κινούμενες τηλεοπτικές σειρές, καθώς η ομάδα ανθρώπων που κινούνται σε κάθε επεισόδιο ποικίλλει τόσο άγρια. Ας δούμε το παράδειγμα του οδηγού στυλ του βασιλιά του λόφου. Αυτός ο οδηγός στυλ είναι τα κορυφαία 60 πράγματα που πηγαίνουν στην κατασκευή του βασιλιά του λόφου τι είναι. Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει ένα τεράστιο εύρος σε όλο τον οδηγό στυλ, πώς να σχεδιάσετε τους χαρακτήρες, τα υπόβαθρα, πώς να ζωντανέψετε τους χαρακτήρες, να ρυθμίσετε τις λήψεις κάμερας. Η εκτεταμένη του διαβεβαίωση ότι γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε τα σχέδιά σας για να μοιάσετε με τον βασιλιά του λόφου.

Ακολουθεί ένα άλλο παράδειγμα από την Batman the Animated Series. Και πάλι περνούν εξηγώντας κάθε πιθανή ερώτηση που μπορεί να προκύψει όταν ζωντανεύουν την παράσταση. Ποιο χρώμα είναι ακριβώς το κοστούμι του Batman; Είναι στον οδηγό στυλ!

Τρόποι χρήσης των οδηγών στυλ

Οι οδηγοί στυλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τον καθένα στην ίδια σελίδα όσο περνάτε και να ζωντανέψετε τα κινούμενα σχέδια σας. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για τον δημιουργό να επεξεργαστεί τους κανόνες του κόσμου και το στυλ του. Όταν κάνετε τον οδηγό στυλ πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό που κάνετε περισσότερο από το συνηθισμένο. Έχω ζωγραφίσει κάθε κεραμίδι στην οροφή στο βασιλιά του λόφου;

Οι οδηγοί στυλ είναι επίσης ένα ωραίο μέρος για να αρχίσετε να βάζετε μαζί ένα γήπεδο για ένα κινούμενο σχέδιο. Ως επί το πλείστον, θέλετε να βγάλετε μαζί ένα έγγραφο που καθορίζει το ύφος και τον τόνο της επίδειξης και πού θα το πάρετε στη σεζόν.

Ένας οδηγός στυλ είναι μια συνέχεια αυτού του βήματος, όπου εξαντλείτε τους χαρακτήρες και δημιουργείτε κανόνες για τον κόσμο σας. Ακόμα κι αν οι κανόνες σας είναι παράφοροι, όπως στην Περιπέτεια. Είναι τρελοί κανόνες, όπως ο Jake μπορεί να αλλάξει το μέγεθος αλλά όχι ο Finn, αλλά οι κανόνες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Οι οδηγοί στυλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσετε μια ομάδα ανθρώπων για να δημιουργήσετε ένα συνεκτικό στυλ για κινούμενα σχέδια. Ακόμα κι αν δεν εργάζεστε με μια ομάδα ανθρώπων, σκεφτείτε τι θα μοιάζει με τον οδηγό στυλ σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε πραγματικά την ανάπτυξη του κινούμενου animation σας. Οποιαδήποτε ερώτηση θα έχει κάποιος σχετικά με το κινούμενο σχέδιο θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει και η δημιουργία του δικού σας οδηγού στυλ στο κεφάλι σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσετε τον εαυτό σας απόλυτα κατακτημένος στον κόσμο που έχετε δημιουργήσει.