Τι είναι το Cracker στον κόσμο των υπολογιστών και των φορητών συσκευών;

Ορισμός: Ένα "Cracker" είναι ένας χρήστης υπολογιστή που επιχειρεί να σπάσει σε λογισμικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή σε ένα δίκτυο υπολογιστών δικτύου.

Συνήθως, η ρωγμή γίνεται με την πρόθεση να απελευθερωθεί το λογισμικό από τα προγραμματιστικά λουκέτα έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να καταβάλει δικαιώματα.

Στα smartphones, η ρωγμή συχνά αναφέρεται στο «ξεκλείδωμα» του smartphone σας ή στο «jailbreaking smartphone» σας, ώστε να μπορεί να απελευθερωθεί από τις κλειδαριές του κατασκευαστή ή τις κλειδαριές των φορέων. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο χρήστης μπορεί να εκτελεί προηγμένες λειτουργίες στο smartphone ή να χρησιμοποιεί το smartphone σε διαφορετικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Άλλες φορές, η ρωγμή είναι να εκθέσει τα ελαττώματα ασφαλείας ενός συστήματος. Ως επί το πλείστον, οι κροτίδες κάνουν τη δουλειά τους με πρόθεση να κλέψουν εμπιστευτικά δεδομένα, να αποκτήσουν ελεύθερο λογισμικό ή να εκτελέσουν κακόβουλη καταστροφή αρχείων.

Σχετικός όρος: "Λογισμικό χάκερ" ή "haxor". Ένας πυροκροτητής και ένας χάκερ μπορούν να θεωρηθούν συνώνυμοι, καθώς και οι δύο εμπλέκουν σπάσιμο σε κλειδωμένα συστήματα. Ο όρος χάκερ, ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένος και συνήθως περιλαμβάνει περισσότερη δραστηριότητα από το σπάσιμο και την είσοδο. οι χάκερ είναι οι τσινκάρδες που χειραγωγούν και τα συστήματα μόλις αποκτήσουν πρόσβαση.

Σχετικά: Τι είναι ένας χάκερ;

Άλλα άρθρα στο dki.me: