Τι είναι η συσκευή εγγραφής DVD και ο καυστήρας;

Αν και η ροή μέσω διαδικτύου και η αποθήκευση εγγραφών στο Cloud, αντί για τα φυσικά μέσα είναι πολύ δημοφιλής, πολλοί εξακολουθούν να προτιμούν να σώζουν τις αναμνήσεις τους και τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές εκπομπές σε DVD. Οι ηχογραφήσεις μπορούν να γίνουν σε DVD recorder ή DVD burner και παρόλο που η βασική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση εγγραφών είναι η ίδια και για τις δύο, υπάρχουν κάποιες διαφορές.

Πώς γίνονται οι εγγραφές DVD

Οι συσκευές εγγραφής DVD και οι καυστήρες DVD δημιουργούν DVD με "καύση" μέσω λέιζερ σε κενό δίσκο DVD. Το λέιζερ δημιουργεί "κοιλώματα" σε ένα εγγράψιμο DVD χρησιμοποιώντας θερμότητα (εκεί όπου εισέρχεται η λέξη "καύση") που αποθηκεύει τα δυαδικά ψηφία των πληροφοριών βίντεο και ήχου που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός αναπαραγωγικού DVD.

Διαφορές μεταξύ των συσκευών εγγραφής DVD και των καυστήρων DVD

Ωστόσο, αυτό που κάνει ένα DVD recorder διαφορετικό είναι ότι αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο τύπο αυτόνομης μονάδας που μοιάζει και λειτουργεί πολύ σαν ένα βίντεο. Ένας καυστήρας DVD, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται σε μια μονάδα που είναι είτε μια εξωτερική μονάδα πρόσθετου ή εσωτερικού δίσκου DVD για PC ή MAC. Αυτές οι συσκευές αναφέρονται επίσης πολλές φορές ως συσκευές εγγραφής DVD. Οι συγγραφείς DVD όχι μόνο καταγράφουν βίντεο, αλλά μπορούν επίσης να διαβάζουν και να γράφουν δεδομένα υπολογιστή και να το αποθηκεύουν σε κενό δίσκο DVD.

Όλες οι συσκευές εγγραφής DVD μπορούν να εγγράψουν από οποιαδήποτε αναλογική πηγή βίντεο (οι περισσότεροι μπορούν επίσης να εγγράψουν βίντεο από ψηφιακές βιντεοκάμερες μέσω του Firewire .) Όπως όλα τα DVD recorders διαθέτουν εισόδους AV και οι περισσότεροι διαθέτουν ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης για την εγγραφή τηλεοπτικών εκπομπών. όπως η αυτόνομη μονάδα εγγραφής DVD, η συσκευή εγγραφής DVD / βίντεο Combo ή οι μονάδες σύνθετης εγγραφής DVD / σκληρού δίσκου.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των περισσότερων συσκευών εγγραφής DVD είναι ότι μπορούν επίσης να εγγράψουν βίντεο και ήχο σε CD-R / CD-RW, ενώ οι αυτόνομες συσκευές εγγραφής DVD δεν έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης ή εγγραφής δεδομένων υπολογιστή ούτε εγγραφής σε CD-R / CD-RW .

Επίσης, για την εγγραφή βίντεο και ήχου σε έναν καυστήρα PC-DVD ο χρήστης πρέπει να εισάγει το βίντεο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή χρησιμοποιώντας Firewire, USB ή S-Video μέσω κάρτας γραφικών - αυτό γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να αντιγράψετε τα προκύπτοντα αρχεία από τη μονάδα σκληρού δίσκου σε ένα κενό δίσκο DVD, με επιταχυνόμενο τρόπο.

Καταγραφή από διάφορες πηγές

Ωστόσο, παρόλο που ένα αυτόνομο DVD recorder μπορεί να εγγράψει από συμβατές πηγές βίντεο (όπως ο δέκτης ή η εξωτερική συσκευή), πρέπει να είναι σε πραγματικό χρόνο, απευθείας σε κενό DVD.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι όταν κάνετε αντίγραφα από VHS σε DVD είτε από εξωτερική πηγή μέσα σε συσκευή εγγραφής DVD / VHS, αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πραγματικό χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για DVD-σε-DVD, εάν αντιγράφετε από εξωτερικά συνδεδεμένο DVD player. Ωστόσο, για DVD combiner / σκληρό δίσκο, εάν ένα βίντεο έχει εγγραφεί στο τμήμα του σκληρού δίσκου από μια εξωτερική πηγή VHS ή DVD, μπορεί να γίνει αντιγραφή στο τμήμα DVD είτε σε πραγματικό χρόνο είτε μέσω υψηλής ταχύτητας αντιγραφής.

Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι όταν κάνετε αντίγραφα είτε από εξωτερικό υλικό VHS ή από DVD είτε από DVD σκληρό δίσκο σε DVD, ισχύουν περιορισμοί προστασίας αντιγραφής βίντεο

Οι αυτόνομες συσκευές εγγραφής DVD δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση με έναν υπολογιστή για την εγγραφή αρχείων δεδομένων και μπορούν να εγγράψουν μόνο βίντεο από αναλογικές εισόδους βίντεο και, στις περισσότερες συσκευές εγγραφής DVD, από ψηφιακή βιντεοκάμερα μέσω εισόδου iLink (Firewire, IEEE1394). Οι αυτόνομες συσκευές εγγραφής DVD συνήθως δεν συνοδεύονται από προγράμματα οδήγησης που απαιτείται να επικοινωνούν απευθείας με έναν υπολογιστή.

Εντούτοις, μπορεί να είναι πιθανό κάποιο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο PC να επιτρέπει την εξαγωγή τυπικών αρχείων βίντεο DVD που γίνονται σε έναν υπολογιστή σε ορισμένα αυτόνομα καταγραφικά DVD μέσω διασύνδεσης firewire ενός υπολογιστή και DVD recorder, αλλά σε αυτή τη σπάνια περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού και του DVD recorder ή την τεχνική υποστήριξη για συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό, σε σχέση με ένα συγκεκριμένο DVD εγγραφής, η υπόθεση θα ήταν ότι ο εν λόγω συσκευή εγγραφής DVD δεν είναι ικανός για αυτόν τον τύπο λειτουργίας.

Τελικές σκέψεις

Αν και οι καυστήρες DVD για υπολογιστές εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι είτε ως ενσωματωμένα είτε ως πρόσθετα, οι συσκευές εγγραφής DVD είναι τώρα πολύ σπάνιες. Αυτό οφείλεται σε περιορισμούς σχετικά με το τι μπορούν να καταγράφουν οι χρήστες σε DVD , καθώς και στην προτίμηση για video-on-demand, streaming μέσω διαδικτύου και υπηρεσίες λήψης.