Σύγκριση μεταξύ παρόχων δορυφόρων DirecTV και DISH Network

Το DirecTV και το δίκτυο DISH έχουν αγωνιστεί για δορυφορική υπεροχή για πολλά χρόνια. Η τρέχουσα ηλικία είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η καλωδιακή τηλεόραση και η τηλεόραση μέσω πρωτοκόλλου Internet (IPTV) απειλούν την οικονομική τους σταθερότητα.

Ως καταναλωτής, η λήψη αποφάσεων μεταξύ όλων αυτών των επιλογών προγραμματισμού μπορεί να είναι συντριπτική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνέταξα αυτή τη σύγκριση των δικτύων DirecTV και DISH, έτσι ώστε να μπορείτε να λάβετε μια σωστή απόφαση για την επιλογή ενός παρόχου δορυφόρων ή για να το χρησιμοποιήσετε ως σύγκριση με τους άλλους τοπικούς παροχείς εκτός δορυφόρου.

Διαθεσιμότητα: Μπορείτε να λάβετε προγραμματισμό και από τις δύο δορυφορικές εταιρείες, όσο έχετε μια καθαρή θέα στον νότιο ουρανό . Αυτό είναι κάτι που και οι δύο εταιρείες δηλώνουν ρητά στη διαφημιστική τους βιβλιογραφία και κάτι που πρέπει να εξετάσετε πριν από τη δέσμευση σε αυτό το είδος προγραμματισμού.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ζείτε σε μια περιοχή στο κέντρο της πόλης με πολλές μεγάλες δομές που εμποδίζουν την προβολή του ουρανού τότε ίσως δεν μπορείτε να λάβετε δορυφόρο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε τον πάροχο εάν μπορούν να δοκιμάσουν την τοποθεσία σας πριν από την εγγραφή σας.

01 από 07

Δέσμευση ή σύμβαση πελατών

Luciano Lozano / Getty Images

Για να λάβετε τις καλύτερες προσφορές στο δίκτυο DISH, πρέπει να δεσμευθείτε για σύμβαση παροχής υπηρεσιών, πιθανώς 18 μήνες, αλλά μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία μηνιαίων υπηρεσιών εάν επιθυμείτε. Η ποινή γι 'αυτό είναι οικονομική, καθώς δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από την προσφορά εξοικονόμησης προγραμματισμού. Επίσης, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε για εγκατάσταση όταν κάνετε μήνα σε μήνα (περίπου $ 50).

Η DirecTV απαιτεί από όλους τους συνδρομητές να συμφωνούν σε σύμβαση παροχής υπηρεσιών οπουδήποτε από 12 έως 24 μήνες.

Εάν ακυρώσετε τη σύμβασή σας με οποιαδήποτε εταιρεία πριν εκπνεύσει, μπορεί να σας επιβληθούν ποινές και ακυρωτικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση προτού δώσετε πληροφορίες πιστωτικής κάρτας ή υπογράψετε τη σύμβαση.

Πλεονέκτημα: Δίκτυο DISH - μόνο επειδή προσφέρει μηνιαία υπηρεσία, η οποία είναι καλή για ενοικιαστές ή ανθρώπους που δεν σχεδιάζουν να ζουν σε μια κατοικία για περισσότερο από ένα χρόνο. Σε περίπτωση που μετακομίζετε κατά τη διάρκεια σύμβασης, και οι δύο εταιρείες πιθανόν να μεταφέρουν την υπηρεσία σας χωρίς χρέωση αν το ζητήσετε.

02 του 07

Κόστος βασικών πακέτων προγραμματισμού

PeopleImages.com / Getty Images

Και οι δύο πάροχοι προσφέρουν μια παρόμοια διάταξη πακέτων από τον βασικό οικογενειακό προγραμματισμό σε πακέτα all-inclusive που περιλαμβάνουν συνδρομές premium καναλιών. Κατά μέσο όρο, οι ημερήσιες τιμές του DISH Network είναι γενικά χαμηλότερες κατά 10-15 δολάρια το μήνα σε σύγκριση με το πακέτο της DirecTV του ίδιου τύπου.

Ο λόγος για τον οποίο το δίκτυο DISH έχει χαμηλότερες τιμές είναι επειδή συνήθως προσφέρουν λιγότερα κανάλια ή υπηρεσίες κατά μέσο όρο σε σύγκριση με την DirecTV, όπως η προσφορά 100 καναλιών σε σύγκριση με 200 για τον ίδιο τύπο συσκευής που προσφέρει η DirecTV ή η μη δημιουργία υπηρεσιών HD ή DVR σε βασικό πακέτο .

Η DirecTV σας εξοικονομεί χρήματα στο μπροστινό μέρος της σύμβασής τους παρέχοντας έως και τέσσερις μήνες δωρεάν προγραμματισμό σε νέους πελάτες και δημιουργώντας υπηρεσίες HD και διευρυνόμενες γραμμές καναλιών μέσα στα βασικά πακέτα προγραμματισμού. Λάβετε υπόψη ότι το κόστος του βασικού πακέτου θα φτάσει μέχρι την κανονική μηνιαία τιμή όταν λήξει η περίοδος ειδικής προσφοράς.

Και οι δύο μεταφορείς έχουν μια τυπική χρέωση $ 5 / μήνα για κάθε δέκτη HD και μη HD πέρα ​​από τον κύριο δέκτη του λογαριασμού. Αυτό είναι ένα τέλος προγραμματισμού λήψης έτσι τέσσερις δέκτες θα κοστίσει περίπου 15 δολάρια επιπλέον / μήνα. Θυμηθείτε, ο πρώτος δέκτης είναι ενσωματωμένος στο κόστος του πακέτου.

Η βασική διαφορά μεταξύ του DirecTV και του DISH Network είναι ότι ένα σύστημα 4 δωματίων για την DirecTV πιθανόν θα χρησιμοποιήσει τέσσερις δέκτες ενός δέκτη (θα χρεωθείτε για τρεις) ενώ ένα σύστημα 4 δωματίων στο δίκτυο DISH θα χρησιμοποιήσει δύο δέκτες διπλού δέκτη (Θα χρεωθείτε για ένα). Αυτό μπορεί να είναι σημαντική εξοικονόμηση κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Πλεονέκτημα: Όταν δεν εξετάζεται η υπηρεσία υψηλής ευκρίνειας , το δίκτυο DISH λαμβάνει το νεύμα πάνω από την DirecTV, επειδή η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση βασικού προγραμματισμού υπερτερεί του βραχυπρόθεσμου οφέλους των διευρυμένων υπηρεσιών που προσφέρει η DirecTV.

03 του 07

Κόστος Πακέτων Υψηλής Ευκρίνειας

Colin Anderson / Getty Images

Το DirecTV χτυπά το DISH Network σε τιμή High Definition και τη συνολική σειρά καναλιών HD. Αυτό ήταν το αντίθετο στις πρώτες ημέρες του HD, αλλά η DirecTV έκανε πολλά πρόσφατα για να βελτιώσει τις δυνατότητες HD. Το κόστος DirecTV HD κοστίζει μεταξύ $ 10-15 / μήνα, ανάλογα με το πακέτο προγραμματισμού, ενώ το DISH μπορεί να κοστίσει $ 20 χωρίς τοπικά κανάλια HD και $ 25 με τοπικά κανάλια HD.

Και οι δύο πάροχοι έχουν προσφορές για δωρεάν πακέτα HD για έως και έξι μήνες. Το δίκτυο DISH έχει την καλύτερη νομισματική αξία με αυτές τις ειδικές προσφορές.

Πλεονέκτημα: DirecTV. Επί του παρόντος έχουν χαμηλότερο κόστος για υπηρεσίες με προγράμματα υψηλής ευκρίνειας και δεν χρεώνουν επιπλέον $ 5 / μήνα για τοπικά κανάλια HD, όπως το δίκτυο DISH.

04 του 07

Κόστος εξοπλισμού

Τόνι Κόρδοζα / Getty Images

Οι νέοι συνδρομητές της DirecTV πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος μίσθωσης ή αναβάθμισης του δέκτη κατά την εγγραφή τους σε υπηρεσία. Δεν θα αγοράσετε τον δέκτη σας. Επιστρέφετε στην DirecTV αφού τελειώσατε με την υπηρεσία τους.

Το δίκτυο DISH είναι γνωστό για τη μίσθωση εξοπλισμού, αλλά τώρα επίσης πουλάει δέκτες, αν και το κόστος αγοράς ενός δέκτη είναι υψηλό. Αλλά, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε το μηνιαίο τέλος μίσθωσης για κάθε δικαιούχο που έχετε στην κατοχή σας.

Από τη μίσθωση ή την αναβάθμιση, η χρέωση είναι κατά τη στιγμή της επιλογής υπηρεσίας που δεν έχετε μηνιαίο τέλος μίσθωσης στην DirecTV.

Οι πελάτες λαμβάνουν συνήθως τους τυποποιημένους δέκτες δωρεάν και με τις δύο εταιρείες. Οι τυπικοί δέκτες είναι ψηφιακές συσκευές χωρίς δυνατότητες DVR ή HD. Όσον αφορά τους δέκτες HD και DVR:

Πλεονέκτημα: DirecTV. Όσον αφορά το κόστος εξοπλισμού μακροπρόθεσμα, η DirecTV έχει μια καλύτερη συμφωνία επειδή η προμήθεια μίσθωσης είναι ένα εφάπαξ κόστος (εάν υπάρχει) σε σύγκριση με το μηνιαίο τέλος του DISH Network.

05 του 07

Ομάδα χωρίς κανάλια HD

Ο Brian Waak / EyeEm / Getty Images

Μερικά μερικά κανάλια ειδικά για παρόχους, τα κανάλια που προσφέρουν οι πάροχοι δορυφόρων είναι σχετικά ίσοι. Αυτό είναι ένα επιχειρηματικό ζήτημα. Εάν ένας πάροχος έχει ένα κανάλι, τότε ο άλλος θα κάνει ό, τι μπορούν για να το πάρει, ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν σε ίσο έδαφος. Έτσι, η βασική διαφορά είναι το επίπεδο του πακέτου που προσφέρονται τα κανάλια που θέλετε.

DirecTV περικοπές στην κυνηγητό με τις προσφορές καναλιών τους δεδομένου ότι πραγματικά σας δίνουν τα πλήρη 200 κανάλια στο τρίτο χαμηλότερο πακέτο κόστους τους. Το δίκτυο DISH σάς κάνει να ανεβείτε στο τέταρτο πακέτο χαμηλότερου κόστους για να λάβετε 200 κανάλια.

Όταν φτάσετε σε αυτό, το DISH Network έχει περισσότερες επιλογές σε σχέση με τις γραμμές καναλιών. Εάν δεν θέλετε τα 200 κανάλια, έχουν 100 πακέτα καναλιών. Στο υψηλό τέλος, το DISH Network έχει μερικά ακόμα κανάλια από την DirecTV, αλλά έχετε τα ίδια κανάλια ταινιών, ώστε να είναι σχεδόν ένα πλύσιμο.

Πλεονέκτημα: Δίκτυο DISH. Έχουν περισσότερες επιλογές από την DirecTV σε σχέση με την ποσότητα των καναλιών στα πακέτα προγραμματισμού. Φαίνεται ότι η DirecTV υποχρεώνει τους συνδρομητές να αγοράζουν τα πακέτα 200 καναλιών τους αντί να προσφέρουν ένα βασικό πακέτο με 100 κανάλια, όπως στο δίκτυο DISH. Το μοντέλο DIrecTVs είναι καλό για add-ons, όπως η υπηρεσία HD και DVR, αλλά δεν θέλουν όλοι οι πρόσθετοι πόροι που χρειάζονται για να αποκτήσουν τα 200 κανάλια.

06 του 07

Γραμμή καναλιών HD

Εικόνες από Fabio / Getty Images
Η DirecTV αναφέρει ότι προσφέρουν 70 εθνικά κανάλια HD. Το δίκτυο DISH λέει ότι προσφέρουν 38 εθνικά κανάλια HD. Και οι δύο λένε ότι περισσότερο βρίσκονται στο δρόμο τους.

Και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να σας δώσουν τα τοπικά κανάλια HD χωρίς κεραία OTA αλλά τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα. Έχουν πολλές αγορές διαθέσιμες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο στην αντίστοιχη τοποθεσία Web για να δείτε αν τα τοπικά κανάλια στην περιοχή σας είναι διαθέσιμα σε HD. Αν όχι, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια κεραία που συνδέεται στο δορυφορικό πιάτο για να λάβετε τους ντόπιους σας σε HD.

Πλεονέκτημα: DirecTV. Αυτό είναι ένα μη-brainer. Όχι μόνο το πακέτο HD τους κοστίζει λιγότερο, έχει σχεδόν δύο φορές περισσότερα κανάλια.

07 του 07

Φορητότητα ή λήψη μέσω κινητού τηλεφώνου

Kris Ubach και Quim Roser / Getty Images

Το DirecTV και το δίκτυο DISH διαθέτουν και φορητά δορυφορικά συστήματα.

Το μοντέλο της DirecTV περιλαμβάνει οθόνη LCD 17 ιντσών , κεραία και δορυφορικό δέκτη. Κοστίζει 999 δολάρια. διαθέτει επίσης εισόδους A / V συνιστωσών και σύνθετων για την περίπτωση που θέλετε να συνδέσετε κονσόλα παιχνιδιών ή συσκευή αναπαραγωγής DVD. Διαθέτει επίσης σύνθετη έξοδο A / V , υποδοχή τηλεφώνου και σύνδεση USB . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τροφοδοσία AC ή DC ή την επαναφορτιζόμενη μπαταρία μιας ώρας της μονάδας.

Το δίκτυο DISH διαθέτει ένα προϊόν που ονομάζεται PocketDISH που είναι πολύ παρόμοιο με ένα βίντεο iPod. Η τοποθεσία Web PocketDISH δεν έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υπηρεσία, αλλά από αυτό που συγκεντρώνω μπορείτε να αναπαράγετε προ-εγγεγραμμένα προγράμματα σε μια φορητή κονσόλα. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε αυτά τα προγράμματα στο PocketDISH. Το κόστος για το PocketDISH είναι $ 400 και πάνω ανάλογα με το ποια από τα τρία μοντέλα που επιλέγετε.

Πλεονέκτημα: DirecTV. Η ζωντανή φορητή τηλεόραση είναι πολύ καλύτερη από την τηλεοπτική εγγραφή.