Πώς να εκτυπώσετε σε PDF

Δείτε πώς μπορείτε γρήγορα να μετατρέψετε οτιδήποτε σε PDF δωρεάν

Για να "εκτυπώσετε" σε ένα PDF απλώς σημαίνει να αποθηκεύσετε κάτι σε ένα αρχείο PDF αντί σε ένα φυσικό κομμάτι χαρτιού. Η εκτύπωση σε ένα PDF είναι συνήθως πολύ γρηγορότερη από τη χρήση ενός εργαλείου μετατροπής PDF και είναι χρήσιμη όχι μόνο για την αποθήκευση μιας ιστοσελίδας εκτός σύνδεσης αλλά και για να μπορείτε να μοιράζεστε τα πράγματα με την πολύ δημοφιλής και ευρέως αποδεκτή μορφή αρχείου PDF.

Αυτό που χωρίζει έναν εκτυπωτή PDF από μετατροπέα PDF είναι ότι ο εκτυπωτής PDF εμφανίζεται στην πραγματικότητα ως εκτυπωτής και παρατίθεται δίπλα σε οποιονδήποτε άλλο εγκατεστημένο εκτυπωτή. Όταν έρθει η ώρα να "εκτυπώσετε", απλά επιλέξτε την επιλογή του εκτυπωτή PDF αντί για έναν κανονικό εκτυπωτή και θα δημιουργηθεί ένα νέο PDF που είναι ένα αντίγραφο ό, τι εκτυπώνετε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκτύπωσης στο PDF. Εάν το λειτουργικό σύστημα ή το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζει την εκτύπωση PDF, υπάρχουν εργαλεία τρίτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί να εγκαταστήσουν έναν εικονικό εκτυπωτή που αποθηκεύει οτιδήποτε σε PDF.

Χρησιμοποιήστε τον ενσωματωμένο εκτυπωτή PDF

Ανάλογα με το λογισμικό ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, ίσως μπορείτε να εκτυπώσετε σε PDF χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα.

Windows 10

Ένας ενσωματωμένος εκτυπωτής PDF περιλαμβάνεται στα Windows 10 που ονομάζεται Microsoft Print to PDF που λειτουργεί ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε. Πραγματοποιήστε την κανονική διαδικασία εκτύπωσης, αλλά επιλέξτε την επιλογή PDF αντί για φυσικό εκτυπωτή, μετά από την οποία θα ερωτηθείτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το νέο αρχείο PDF.

Εάν δεν εμφανίζεται ο εκτυπωτής "εκτύπωση σε PDF" που παρατίθεται στα Windows 10, μπορείτε να τον εγκαταστήσετε σε μερικά βήματα:

  1. Ανοίξτε το μενού Power User με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + X.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις> Συσκευές> Εκτυπωτές και σαρωτές> Προσθέστε έναν εκτυπωτή ή σαρωτή .
  3. Επιλέξτε τον σύνδεσμο που ονομάζεται Ο εκτυπωτής που επιθυμώ δεν περιλαμβάνεται στη λίστα .
  4. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Προσθήκη τοπικού εκτυπωτή ή εκτυπωτή δικτύου με χειροκίνητες ρυθμίσεις .
  5. Στην επιλογή "Χρήση υπάρχουσας θύρας:", επιλέξτε ΑΡΧΕΙΟ: (Εκτύπωση σε αρχείο) .
  6. Επιλέξτε τη Microsoft στην ενότητα "Κατασκευαστής" .
  7. Βρείτε το Microsoft Print To PDF στο "Εκτυπωτές".
  8. Ακολουθήστε τον Οδηγό προσθήκης εκτυπωτή και αποδεχτείτε τις προεπιλογές για να προσθέσετε τον εκτυπωτή PDF στα Windows 10.

Linux

Ορισμένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Linux έχουν μια παρόμοια επιλογή με τα Windows 10 κατά την εκτύπωση ενός εγγράφου.

  1. Επιλέξτε Εκτύπωση σε αρχείο αντί για κανονικό εκτυπωτή.
  2. Επιλέξτε PDF ως μορφή εξόδου.
  3. Επιλέξτε ένα όνομα για αυτό και μια θέση αποθήκευσης και στη συνέχεια επιλέξτε το κουμπί Εκτύπωση για να το αποθηκεύσετε στη μορφή PDF.

Εάν το λειτουργικό σας σύστημα Linux δεν υποστηρίζει προεπιλογή PDF, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους όπως περιγράφεται στην επόμενη ενότητα παρακάτω.

Google Chrome

  1. Πατήστε το πλήκτρο Ctrl + P ή πηγαίνετε στο μενού (οι τρεις οριζόντια στοιβάζονται κουκίδες) και επιλέξτε Εκτύπωση ....
  2. Επιλέξτε το κουμπί Αλλαγή στην ενότητα "Προορισμός".
  3. Από τη λίστα αυτή, επιλέξτε Αποθήκευση ως PDF .
  4. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Αποθήκευση για να ονομάσετε το PDF και επιλέξτε από πού να το αποθηκεύσετε.

Safari στο macOS

Με την ανοικτή ιστοσελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε σε ένα αρχείο PDF, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Καλέστε τη λειτουργία εκτύπωσης μέσω του Αρχείου> Εκτύπωση ή της συντόμευσης πληκτρολογίου Command + P.
  2. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού στην επιλογή "PDF" στην κάτω αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου εκτύπωσης και επιλέξτε Αποθήκευση ως PDF ....
    1. Άλλες επιλογές είναι διαθέσιμες και εδώ, όπως να προσθέσετε το PDF σε iBooks, να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο PDF, να το αποθηκεύσετε στο iCloud ή να το στείλετε μέσω της εφαρμογής Μηνύματα.
  3. Ονομάστε το PDF και αποθηκεύστε το όποτε θέλετε.

iOS (iPhone, iPad ή iPod touch)

Οι συσκευές iOS της Apple διαθέτουν επίσης έναν εκτυπωτή PDF και δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε καμία εφαρμογή ή να πληρώσετε για τίποτα. Χρησιμοποιεί την εφαρμογή iBooks, οπότε εγκαταστήστε το αν δεν το έχετε ήδη.

  1. Ανοίξτε την ιστοσελίδα που θέλετε να έχετε στη μορφή PDF.
  2. Χρησιμοποιήστε την επιλογή "Κοινή χρήση" στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού (Safari, Opera, κ.λπ.) για να ανοίξετε ένα νέο μενού.
  3. Επιλέξτε Αποθήκευση PDF σε iBooks .
  4. Το PDF θα δημιουργηθεί και θα εισαχθεί αυτόματα στην εφαρμογή iBooks.

Έγγραφα Google

Όχι, τα Έγγραφα Google δεν είναι λειτουργικό σύστημα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πόσο ευρέως χρησιμοποιείται αυτό το εργαλείο επεξεργασίας κειμένου, θα μας άρεσε να μην αναφέρουμε τις δυνατότητες εκτύπωσης PDF.

  1. Ανοίξτε το έγγραφο Google που θέλετε να εκτυπώσετε σε PDF.
  2. Επιλέξτε Αρχείο> Λήψη ως> PDF (.pdf) .
  3. Το PDF θα μεταφορτωθεί αμέσως στην προεπιλεγμένη τοποθεσία λήψης.

Εγκαταστήστε έναν δωρεάν εκτυπωτή PDF

Εάν δεν εκτελείτε λειτουργικό σύστημα ή πρόγραμμα λογισμικού που υποστηρίζει προεπιλογή PDF, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν εκτυπωτή PDF τρίτου μέρους. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να εγκατασταθούν για τη δημιουργία ενός εικονικού εκτυπωτή με μοναδικό σκοπό την εκτύπωση οτιδήποτε σε ένα αρχείο PDF.

Αφού εγκατασταθεί, ο εικονικός εκτυπωτής παρατίθεται δίπλα σε οποιονδήποτε άλλο εκτυπωτή και μπορεί να επιλεγεί εξίσου εύκολα με τον τυπικό φυσικό εκτυπωτή. Οι διαφορετικοί εκτυπωτές PDF έχουν διαφορετικές επιλογές, έτσι ώστε μερικοί από αυτούς να μπορούν να αποθηκεύσουν άμεσα το έγγραφο σε PDF, αλλά άλλοι ίσως να επικαλεστούν το λογισμικό εκτύπωσης PDF και να σας ρωτήσουν πώς θέλετε να το αποθηκεύσετε (π.χ. επιλογές συμπίεσης, πού να αποθηκεύσετε το PDF κ.λπ.).

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το CutePDF Writer, τον PDF24 Δημιουργό, το PDFlite, το Pdf995, το PDFCreator, το Ashampoo PDF Free και το doPDF. Ένα άλλο είναι το TinyPDF, αλλά είναι δωρεάν μόνο για εκδόσεις 32 bit των Windows.

Σημείωση: Προσέξτε όταν εγκαθιστάτε ορισμένα από αυτά τα προγράμματα, ειδικά το PDFlite. Μπορεί να σας ζητήσουν να εγκαταστήσετε κάποια άλλα μη σχετιζόμενα προγράμματα που δεν χρειάζεται να έχετε για να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή PDF. Μπορείτε να επιλέξετε να μην τα εγκαταστήσετε, απλά να τα παραλείψετε όταν τους ζητήσετε.

Στο Linux, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή τερματικού για να εγκαταστήσετε το PDF του CUPS:

sudo apt-get εγκαταστήστε cups-pdf

Τα αποθηκευμένα αρχεία PDF μεταφέρονται στον φάκελο / home / user / PDF .

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο μετατροπής αντί

Εάν θέλετε απλώς να εκτυπώσετε μια ιστοσελίδα σε μορφή PDF, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγκατάσταση οτιδήποτε. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι παραπάνω μέθοδοι σας επιτρέπουν να μετατρέψετε ιστοσελίδες σε PDF, είναι περιττές, καθώς υπάρχουν online εκτυπωτές PDF που μπορούν να το κάνουν.

Με έναν online εκτυπωτή PDF, απλά πρέπει να συνδέσετε τη διεύθυνση URL της σελίδας στον μετατροπέα και να την αποθηκεύσετε αμέσως στη μορφή PDF. Για παράδειγμα, με το PDFmyURL.com, επικολλήστε τη διεύθυνση URL της σελίδας σε αυτό το πλαίσιο κειμένου και στη συνέχεια πατήστε Αποθήκευση ως PDF για να κατεβάσετε την ιστοσελίδα ως PDF.

Το Web2PDF είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός δωρεάν μετατροπέα ιστότοπου σε μορφή PDF.

Σημείωση: Και οι δύο αυτοί εκτυπωτές PDF σε απευθείας σύνδεση αποθηκεύουν ένα μικρό υδατογράφημα στη σελίδα.

Αυτό δεν υπολογίζεται ως εκτυπωτής PDF χωρίς εγκατάσταση, αλλά το πρόσθετο Print Friendly & PDF μπορεί να εγκατασταθεί στον Firefox για την εκτύπωση ιστοσελίδων σε μορφή PDF χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε έναν εκτυπωτή PDF σε όλο το σύστημα που να ισχύει για όλα τα προγράμματα.

Εάν βρίσκεστε σε κινητή συσκευή, ίσως έχετε καλύτερη τύχη με έναν ειδικό μετατροπέα PDF αντί να προσπαθήσετε να μεταφορτώσετε το PDF μέσω ενός ιστότοπου. Το UrlToPDF είναι ένα παράδειγμα μιας εφαρμογής Android που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή ιστοσελίδων σε PDF.

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν επίσης προγράμματα μετατροπής PDF που μπορούν να μετατρέψουν αρχεία σε μορφή PDF. Για παράδειγμα, το Doxillion και το Zamzar μπορούν να αποθηκεύσουν μορφές MS Word, όπως το DOCX , στη μορφή PDF. Ωστόσο, σε αυτό το παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιήσετε έναν εκτυπωτή PDF που σας απαιτεί να ανοίξετε πρώτα το αρχείο DOCX στο Word προτού το "εκτυπώσετε", ένα πρόγραμμα μετατροπής αρχείων μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο σε PDF χωρίς να είναι ανοικτό σε πρόγραμμα προβολής DOCX.