Πώς να ανοίξετε μια θήκη υπολογιστών γραφείου

01 από 05

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή

© Edward Shaw / Ε + / Getty Images

Πριν ανοίξετε τη θήκη , πρέπει να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή.

Τερματίστε το λειτουργικό σας σύστημα όπως συνήθως. Στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας, εντοπίστε τον διακόπτη λειτουργίας και απενεργοποιήστε τον, όπως φαίνεται παραπάνω.

Ορισμένοι υπολογιστές δεν διαθέτουν διακόπτη λειτουργίας στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Αν δεν βρείτε ένα, μεταβείτε στο επόμενο βήμα.

02 του 05

Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας

Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας. © Tim Fisher

Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας που είναι συνδεδεμένο στην τροφοδοσία στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας.

Σημείωση: Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα! Μπορεί να φαίνεται υπερβολικά επιφυλακτική η αφαίρεση του καλωδίου τροφοδοσίας εκτός από την κανονική απενεργοποίηση του υπολογιστή, αλλά ορισμένα τμήματα του υπολογιστή παραμένουν ενεργοποιημένα ακόμη και όταν ο υπολογιστής φαίνεται να είναι απενεργοποιημένος.

03 του 05

Αφαιρέστε όλα τα εξωτερικά καλώδια και τα συνημμένα

Αφαιρέστε όλα τα εξωτερικά καλώδια και τα συνημμένα. © Tim Fisher

Καταργήστε όλα τα καλώδια και τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας. Αυτό θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε μέσα στον υπολογιστή σας και να το μετακινήσετε όσο χρειάζεται.

04 του 05

Αφαιρέστε τις βίδες συγκράτησης του πλευρικού πίνακα

Αφαιρέστε τις βίδες συγκράτησης του πλευρικού πίνακα. © Tim Fisher

Αφαιρέστε τις εξωτερικές βίδες από τη θήκη - αυτές που συγκρατούν τα πλευρικά πλαίσια στο υπόλοιπο περίβλημα. Ίσως χρειαστείτε ένα κατσαβίδι Phillips για να αφαιρέσετε αυτές τις βίδες.

Τοποθετήστε αυτές τις βίδες στην άκρη. Θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε για να στερεώσετε ξανά τα πλαϊνά πλαίσια στην θήκη όταν εργάζεστε μέσα στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Προσέξτε να μην αφαιρέσετε τις βίδες που ασφαλίζουν την τροφοδοσία της θήκης. Αυτές οι βίδες είναι πιο ένθετες από τις βίδες συγκράτησης της θήκης και μπορεί να προκαλέσουν πτώση του τροφοδοτικού στον υπολογιστή, ενδεχομένως προκαλώντας ζημιά.

05 του 05

Αφαιρέστε το πλευρικό πλαίσιο της θήκης

Αφαιρέστε το πλευρικό πλαίσιο της θήκης. © Tim Fisher

Ο πλευρικός πίνακας της θήκης μπορεί τώρα να αφαιρεθεί.

Μερικές φορές ο πίνακας μπορεί απλώς να ανυψωθεί, ενώ άλλες φορές μπορεί να συνδεθεί με την θήκη με τρόπο κλειδαριάς. Δεν έχει σημασία ο μηχανισμός, θα πρέπει να είστε σε θέση να βγάζετε εύκολα το φύλλο χαλαρά.