Πώς να επανασυνδέσετε μια μονάδα μνήμης επιφάνειας εργασίας

Αυτά τα βήματα δείχνουν πώς να επανατοποθετήσετε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας εργασίας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μνήμης που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας υπολογιστής, αλλά η διαδικασία επανεγκατάστασης είναι ίδια για όλα αυτά.

01 από 09

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και ανοίξτε την θήκη του υπολογιστή

Ανοίξτε την θήκη υπολογιστών. © Tim Fisher

Οι μονάδες μνήμης συνδέονται απευθείας στη μητρική πλακέτα, ώστε να βρίσκονται πάντα μέσα στην θήκη του υπολογιστή. Προτού μπορέσετε να επανατοποθετήσετε τη μνήμη, πρέπει να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή και να ανοίξετε τη θήκη για να έχετε πρόσβαση στις ενότητες.

Οι περισσότεροι υπολογιστές έρχονται είτε σε μοντέλα μεγέθους πύργου είτε σε μοντέλα μεγέθους γραφείου. Οι θήκες για πύργους έχουν συνήθως βίδες που ασφαλίζουν αφαιρούμενα πλαίσια σε κάθε πλευρά της θήκης, αλλά μερικές φορές διαθέτουν κουμπιά απελευθέρωσης αντί για βίδες. Οι θήκες για επιτραπέζιους υπολογιστές διαθέτουν συνήθως κουμπιά εύκολης απελευθέρωσης που σας επιτρέπουν να ανοίξετε την θήκη, αλλά μερικά διαθέτουν βίδες παρόμοιες με τις περιπτώσεις πύργων.

Για λεπτομερή βήματα σχετικά με το άνοιγμα της θήκης του υπολογιστή σας, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανοίγματος θήκης θωρακισμένου υπολογιστή με τυποποιημένες βίδες . Για βιδωτά πλαίσια, αναζητήστε κουμπιά ή μοχλούς στις πλευρές ή στο πίσω μέρος του υπολογιστή που χρησιμοποιούνται για την απελευθέρωση της θήκης. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στον υπολογιστή σας ή στο εγχειρίδιο για να καθορίσετε τον τρόπο ανοίγματος της θήκης.

02 του 09

Αφαιρέστε τα καλώδια τροφοδοσίας και τα συνημμένα

Αφαιρέστε τα καλώδια τροφοδοσίας και τα συνημμένα. © Tim Fisher

Προτού μπορέσετε να αφαιρέσετε τη μνήμη από τον υπολογιστή σας, πρέπει να αποσυνδέσετε οποιαδήποτε καλώδια τροφοδοσίας, για να είστε ασφαλείς. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τυχόν καλώδια και άλλα εξωτερικά συνημμένα που μπορεί να σας αρέσουν.

Αυτό είναι συνήθως ένα καλό βήμα για να ολοκληρωθεί κατά το άνοιγμα της υπόθεσης, αλλά αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, τώρα είναι η ώρα.

03 του 09

Εντοπίστε τις λειτουργίες μνήμης

Εγκατεστημένες μονάδες μνήμης. © Tim Fisher

Κοιτάξτε γύρω από τον υπολογιστή σας για την εγκατεστημένη μνήμη RAM. Η μνήμη θα είναι πάντα εγκατεστημένη σε υποδοχές στη μητρική πλακέτα.

Η μεγαλύτερη μνήμη στην αγορά μοιάζει με την ενότητα που παρουσιάζεται εδώ. Κάποια νεότερη μνήμη υψηλής ταχύτητας παράγει περισσότερη θερμότητα ώστε τα τσιπ μνήμης να καλύπτονται από μια μεταλλική ψύκτρα.

Οι υποδοχές μητρικής πλακέτας που κρατούν τη μνήμη RAM είναι συνήθως μαύρες, αλλά έχω δει και κίτρινες και μπλε υποδοχές μνήμης.

Ανεξάρτητα από αυτό, η διάταξη φαίνεται σαν την παραπάνω εικόνα σχεδόν σε κάθε υπολογιστή στον κόσμο.

04 του 09

Αποσυνδέστε τα κλιπ διατήρησης μνήμης

Αποσύνδεση κλιπ διατήρησης μνήμης. © Tim Fisher

Πιέστε προς τα κάτω και τα δύο κλιπ συγκράτησης της μνήμης ταυτόχρονα, που βρίσκονται σε κάθε πλευρά της μονάδας μνήμης, όπως φαίνεται παραπάνω.

Τα κλιπ συγκράτησης μνήμης είναι συνήθως λευκά και πρέπει να είναι στην κατακόρυφη θέση, κρατώντας τη μνήμη RAM στη θέση της στη θέση της μητρικής πλακέτας. Μπορείτε να δείτε μια πιο κοντινή προβολή αυτών των κλιπ συγκράτησης στο επόμενο βήμα.

Σημείωση: Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να σπρώξετε και τα δύο κλιπ ταυτόχρονα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να πιέσετε ένα κάθε φορά αν χρειαστεί. Ωστόσο, η ώθηση των κλιπ συγκράτησης αυξάνει ταυτόχρονα την πιθανότητα να αποσυνδέσουν και οι δύο κλιπ σωστά.

05 του 09

Βεβαιωθείτε ότι η μνήμη έχει αποσυνδεθεί σωστά

Αποσυνδεδεμένες μονάδες μνήμης. © Tim Fisher

Καθώς αποσυνδέσατε τα κλιπ συγκράτησης μνήμης στο τελευταίο βήμα, η μνήμη θα έπρεπε να βγήκε από την υποδοχή της μητρικής πλακέτας.

Το κλιπ συγκράτησης μνήμης δεν πρέπει πλέον να αγγίζει τη μνήμη RAM και η μονάδα μνήμης θα πρέπει να έχει ανυψωθεί από τη θέση της μητρικής πλακέτας, εκθέτοντας τις χρυσές ή ασημένιες επαφές, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω.

Σημαντικό: Ελέγξτε τις δύο πλευρές της μονάδας μνήμης και βεβαιωθείτε ότι έχουν αποσυνδεθεί και οι δύο κλιπ συγκράτησης . Αν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη μνήμη με ένα κλιπ συγκράτησης που είναι ακόμα ενεργοποιημένο, θα μπορούσατε να καταστρέψετε τη μητρική πλακέτα ή / και τη μνήμη RAM.

Σημείωση: Εάν η μονάδα μνήμης ήρθε τελείως έξω από την υποδοχή της μητρικής πλακέτας τότε απλά σπρώξατε τα κλιπ συγκράτησης πολύ σκληρά. Εκτός αν η μνήμη χτυπηθεί σε κάτι, ίσως είναι εντάξει. Απλά προσπαθήστε να είστε λίγο πιο ήπιος την επόμενη φορά!

06 του 09

Αφαιρέστε τη μνήμη από τη μητρική πλακέτα

Αφαίρεση μονάδας μνήμης. © Tim Fisher

Αφαιρέστε προσεκτικά τη μνήμη από τη μητρική πλακέτα και τοποθετήστε την κάπου ασφαλές και στατικό ελεύθερο. Προσέξτε να μην αγγίξετε τις μεταλλικές επαφές στο κάτω μέρος της μονάδας RAM.

Κατά την αφαίρεση της μνήμης, σημειώστε τη μία ή περισσότερες μικρές εγκοπές στο κάτω μέρος. Αυτές οι εγκοπές τοποθετούνται ασύμμετρα στη μονάδα (και στη μητρική σας πλακέτα) για να διασφαλίσετε ότι εγκαθιστάτε σωστά τη μνήμη (θα το κάνουμε αυτό στο επόμενο βήμα).

Προειδοποίηση: Εάν η μνήμη δεν βγαίνει εύκολα, μπορεί να μην έχετε αποδεσμεύσει σωστά το ένα ή και τα δύο κλιπ συγκράτησης μνήμης. Επαναλάβετε το βήμα 4, αν νομίζετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

07 του 09

Επανεγκαταστήστε τη μνήμη στη μητρική πλακέτα

Επανατοποθετήστε τη μνήμη. © Tim Fisher

Πάρτε προσεκτικά τη μονάδα RAM, αποφεύγοντας και πάλι τις μεταλλικές επαφές στο κάτω μέρος και σύρετε την στην ίδια υποδοχή μητρικής κάρτας που την αφαιρέσατε από το προηγούμενο βήμα.

Σπρώξτε σταθερά τη μονάδα μνήμης, εφαρμόζοντας την ίδια πίεση και στις δύο πλευρές της μνήμης RAM. Τα κλιπ συγκράτησης μνήμης θα πρέπει να ξαναπάρουν στη θέση τους αυτόματα. Θα πρέπει να ακούσετε ένα χαρακτηριστικό 'κλικ' καθώς τα κλιπ συγκράτησης ασφαλίζονται στη θέση τους και η μνήμη επανεγκαθίσταται σωστά.

Σημαντικό: Όπως σημειώσαμε στο τελευταίο βήμα, η μονάδα μνήμης θα εγκατασταθεί μόνο με έναν τρόπο , που ελέγχεται από τις μικρές εγκοπές στο κάτω μέρος της μονάδας. Εάν οι εγκοπές στη μνήμη RAM δεν ευθυγραμμίζονται με τις εγκοπές στην υποδοχή μνήμης της μητρικής πλακέτας, ίσως το εισάγετε εσφαλμένα. Ανασηκώστε τη μνήμη και δοκιμάστε ξανά.

08 από 09

Επαληθεύστε ότι τα κλιπ συγκράτησης μνήμης επανασυνδέονται

Σωστά εγκατεστημένη μονάδα μνήμης. © Tim Fisher

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα κλιπ συγκράτησης μνήμης και στις δύο πλευρές της μονάδας μνήμης και βεβαιωθείτε ότι έχουν εμπλακεί πλήρως.

Τα κλιπ συγκράτησης θα πρέπει να φαίνονται όπως ακριβώς πριν από την αφαίρεση της μνήμης RAM. Θα πρέπει και οι δύο να είναι στην κατακόρυφη θέση και οι μικρές πλαστικές προεξοχές πρέπει να εισάγονται πλήρως στις εγκοπές και στις δύο πλευρές της μνήμης RAM, όπως φαίνεται παραπάνω.

Εάν τα κλιπ συγκράτησης δεν είναι σωστά τοποθετημένα και / ή η μνήμη RAM δεν έχει ρυθμιστεί σωστά στη θήκη της μητρικής πλακέτας, έχετε τοποθετήσει τη μνήμη RAM λάθος ή μπορεί να υπάρξει κάποια φυσική ζημιά στη μονάδα μνήμης ή στη μητρική πλακέτα.

09 του 09

Κλείστε την θήκη του υπολογιστή

Κλείστε την θήκη του υπολογιστή. © Tim Fisher

Τώρα που έχετε επανατοποθετήσει τη μνήμη, θα πρέπει να κλείσετε την θήκη σας και να συνδέσετε τον υπολογιστή σας ξανά.

Όπως διαβάζετε κατά τη διάρκεια του Βήματος 1, οι περισσότεροι υπολογιστές έρχονται είτε σε μοντέλα μεγέθους πύργου είτε σε μοντέλα μεγέθους desktop, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικές διαδικασίες για το άνοιγμα και το κλείσιμο της θήκης.

Σημείωση: Εάν έχετε επανατοποθετήσει τη μνήμη σας ως μέρος ενός βήματος αντιμετώπισης προβλημάτων, θα πρέπει να ελέγξετε αν η επανεγκατάσταση διορθώνει το πρόβλημα. Αν όχι, συνεχίστε με ό, τι αντιμετώπισε.