Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή τερματικού για πρόσβαση σε κρυμμένα χαρακτηριστικά

Ενεργοποιήστε τις κρυμμένες λειτουργίες στις αγαπημένες σας εφαρμογές

Εκατοντάδες κρυφές προτιμήσεις και δυνατότητες διατίθενται στο OS X και σε πολλές εφαρμογές του. Οι περισσότερες από αυτές τις κρυφές προτιμήσεις είναι ελάχιστα χρήσιμες για τον τελικό χρήστη, επειδή προορίζονται για προγραμματιστές να χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια του εντοπισμού σφαλμάτων.

Αυτό εξακολουθεί να αφήνει πολλές προτιμήσεις και χαρακτηριστικά για τους υπόλοιπους από εμάς να δοκιμάσουμε. Ορισμένες από αυτές είναι τόσο χρήσιμες, θα αναρωτιέστε γιατί η Apple και άλλοι προγραμματιστές επέλεξαν να τους αποκρύψουν από τους πελάτες τους.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Terminal , που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /. Πηγαίνετε μπροστά και πυροβολήστε το τερματικό, στη συνέχεια, ελέγξτε έξω αυτά τα ενδιαφέροντα τερματικά κόλπα.

Προβολή κρυφών φακέλων στο Mac χρησιμοποιώντας τον τερματικό

Χρησιμοποιήστε το Terminal για να αποκαλύψετε κρυφά μυστικά των Mac. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ο Mac σας έχει μερικά μυστικά, κρυμμένους φακέλους και αρχεία που είναι αόρατα για εσάς. Η Apple αποκρύπτει αυτά τα αρχεία και φακέλους για να σας αποτρέψει από τυχαία αλλαγή ή διαγραφή σημαντικών δεδομένων που χρειάζεται το Mac σας.

Η συλλογιστική της Apple είναι καλή, αλλά υπάρχουν φορές που ίσως χρειαστεί να δείτε αυτές τις γωνίες εκτός λειτουργίας του συστήματος αρχείων Mac. Περισσότερο "

Δημιουργία στοιχείου μενού για απόκρυψη και εμφάνιση κρυφών αρχείων στο OS X

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Συνδυάζοντας τις εντολές του Terminal για την εμφάνιση και την απόκρυψη αρχείων και φακέλων με το Automator για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας που μπορεί να προσπελαστεί από τα μενού με τα συμφραζόμενα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό στοιχείο μενού για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε αυτά τα αρχεία. Περισσότερο "

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να καθαρίσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Η επιφάνεια εργασίας μετά το καθαρισμό.

Εάν η επιφάνεια εργασίας Mac σας είναι κάτι σαν το δικό μου, τείνει να γεμίσει με αρχεία και φακέλους πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να τα οργανώσετε και να τα αρχειοθετήσετε. Με άλλα λόγια, μοιάζει πολύ με μια πραγματική επιφάνεια εργασίας.

Και ακριβώς όπως ένα πραγματικό γραφείο, υπάρχουν φορές που θα επιθυμούσατε να σκουπίσετε όλα τα συντρίμμια από την επιφάνεια εργασίας του Mac και σε ένα συρτάρι. Πιστέψτε το ή όχι, μπορείτε να το κάνετε αυτό (καλά, εκτός από το τμήμα συρταριού). Το καλύτερο από όλα, όταν καθαρίζετε την επιφάνεια εργασίας Mac σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια οποιασδήποτε πληροφορίας. Όλα μένουν ακριβώς εκεί που είναι. απλώς αποκρύπτεται από την άποψη. Περισσότερο "

Ενεργοποιήστε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων του Safari

Χρησιμοποιήστε το Terminal για να ενεργοποιήσετε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων του Safari. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Safari έχει από καιρό ένα κρυφό μενού Debug που περιέχει κάποιες πολύ χρήσιμες δυνατότητες. Όταν η Apple παρουσίασε το Safari 4, πολλές από αυτές τις δυνατότητες βρέθηκαν στο μενού ανάπτυξης του Safari. Το κρυφό μενού εντοπισμού σφαλμάτων εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο, και προσφέρει πολλές χρήσιμες πηγές, ακόμη και αν δεν είστε προγραμματιστής. Περισσότερο "

Κατάργηση διπλών εφαρμογών Από το μενού 'Άνοιγμα με'

Το μενού "Άνοιγμα με" μπορεί να γεμίσει με διπλές εφαρμογές και εφαρμογές φάντασμα.

Η επαναφορά του μενού 'Άνοιγμα με' ​​θα αφαιρέσει από τη λίστα διπλότυπα και εφαρμογές φάντασμα (εκείνες που έχετε διαγράψει). Μπορείτε να επαναφέρετε το μενού 'Άνοιγμα με' ​​ανοίγοντας τη βάση δεδομένων Launch Services που διατηρεί ο Mac σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την ανασύσταση της βάσης δεδομένων Launch Services. σε αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε το Terminal για να ανοικοδομήσουμε τη βάση δεδομένων μας Launch Services. Περισσότερο "

Προσθέστε μια στοίβα πρόσφατων εφαρμογών στη βάση

Η στοίβα Πρόσφατα στοιχεία μπορεί να εμφανίζει πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές.

Ένα χαρακτηριστικό που λείπει από την τυπική βάση είναι μια στοίβα που δείχνει πρόσφατες εφαρμογές ή έγγραφα. Ευτυχώς, είναι δυνατό και εύκολο να προσαρμόσετε το Dock προσθέτοντας μια στοίβα Πρόσφατα στοιχεία . Όχι μόνο αυτή η στοίβα θα παρακολουθεί τις εφαρμογές, τα έγγραφα και τους διακομιστές που έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα, θα παρακολουθεί επίσης τους τόμους και τα αγαπημένα στοιχεία που έχετε προσθέσει στην πλευρική γραμμή Finder . Περισσότερο "

Οργανώστε την αποβάθρα σας: Προσθέστε ένα διαχωριστικό αποβάθρας

Αυτό που χρειάζονται οι Dock είναι μερικές οπτικές ενδείξεις για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε και να βρείτε τα εικονίδια Dock . Η βάση έχει ήδη μια οργανωτική ένδειξη: ο διαχωριστής που βρίσκεται μεταξύ της πλευράς εφαρμογής του Dock και της πλευράς του εγγράφου. Θα χρειαστείτε πρόσθετους διαχωριστές εάν θέλετε να οργανώσετε τα στοιχεία Dock σας ανά τύπο. Περισσότερο "

Widgets στην επιφάνεια εργασίας σας

Widget που έχουν μεταφερθεί στην επιφάνεια εργασίας.

Ένα από τα δροσερά χαρακτηριστικά του OS X είναι το Dashboard, ένα ειδικό περιβάλλον όπου παραμένουν τα widgets, εκείνα τα μίνι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν ένα μόνο έργο.

Τώρα, τα widgets είναι αρκετά δροσερά. Σας επιτρέπουν να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε παραγωγικές ή απλώς διασκεδαστικές εφαρμογές μεταβαίνοντας στο περιβάλλον του Πίνακα Ταμπλό. Εάν θέλετε να απελευθερώσετε ένα widget από τα όρια του Πίνακα Ταμπλό και αφήστε το να παραμείνει στην κατοικία σας, αυτό το τερματικό τέχνασμα θα κάνει το τέχνασμα. Περισσότερο "

Μιλώντας Terminal: Έχετε το Mac σας λέει γειά σου

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Terminal μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από την αντιμετώπιση προβλημάτων ή την ανακάλυψη κρυφών λειτουργιών του OS X. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για λίγο διασκέδαση, καθώς και να φέρει πίσω ένα χαρακτηριστικό του MAC OS που προηγείται του OS X, σε σας, ή ακόμα και να τραγουδήσετε ... Περισσότερα »

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να προσθέσετε ένα μήνυμα σύνδεσης στο OS X

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Εάν έχετε ρυθμίσει το Mac σας για τη χρήση πολλαπλών λογαριασμών χρηστών, έχετε την εκκίνηση του Mac σας σε ένα παράθυρο σύνδεσης, τότε θα βρείτε αυτό το τέχνασμα Terminal ενδιαφέρον.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα μήνυμα σύνδεσης που θα εμφανιστεί ως μέρος του παραθύρου σύνδεσης. Το μήνυμα μπορεί να είναι οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της υπενθύμισης στους κατόχους λογαριασμών να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ή κάτι διασκεδαστικό και επιπόλαιό ... Περισσότερα »

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για τη δημιουργία και τη διαχείριση ενός RAID 0 (Striped) Array στο OS X

Ροντέικ Τσεν | Getty Images

Χρησιμοποιείτε το OS X El Capitan ή αργότερα; τότε ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το Disk Utility έχει υποχωρήσει λίγο και τα εργαλεία RAID έχουν αφαιρεθεί καθαρά από το βοηθητικό πρόγραμμα. Εάν χρειάζεστε να δημιουργήσετε ή να διαχειριστείτε έναν πίνακα RAID 0 (αδρανοποιημένο), μπορείτε να βρείτε ότι το Terminal μπορεί να φροντίσει τη διαδικασία για εσάς χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε εργαλεία RAID άλλων κατασκευαστών ... Περισσότερα »

Αφαιρέστε τα εφέ 3D του Leopard

Ο Leopard εισήγαγε την 3D Dock, η οποία κάνει τα εικονίδια Dock να φαίνεται ότι στέκονται πάνω σε μια προεξοχή. Ορισμένοι μοιάζουν με τη νέα εμφάνιση και κάποιοι προτιμούν την παλαιότερη εμφάνιση 2D. Εάν η υποδοχή 3D δεν είναι στη γεύση σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να μεταβείτε στην οπτική υλοποίηση 2D.

Αυτή η συμβουλή λειτουργεί με Leopard, Snow Leopard, Lion και Mountain Lion. Περισσότερο "