Προσθέστε ένα μήνυμα σύνδεσης στο Mac χρησιμοποιώντας τις προτιμήσεις τερματικού ή συστήματος

Προσθέστε μήνυμα ή χαιρετισμό στο παράθυρο σύνδεσης του Mac σας

Δεν είναι καλά κρυμμένο μυστικό, αλλά λίγοι χρήστες Mac φαίνεται να γνωρίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν το προεπιλεγμένο παράθυρο σύνδεσης Mac για να συμπεριλάβουν ένα μήνυμα ή ένα χαιρετισμό. Το μήνυμα μπορεί να είναι για οποιοδήποτε σκοπό. Μπορεί να είναι ένας απλός χαιρετισμός, όπως "Καλώς ορίσατε πίσω, φιλαράκος" ή ένας ανόητος, όπως "Ενώ ήσασταν μακριά, καθαρίζω όλα αυτά τα βρώμικα αρχεία στη δική σας μονάδα δίσκου.

Άλλες χρήσεις για ένα μήνυμα σύνδεσης είναι να βοηθήσετε στην αναγνώριση του Mac ή του λειτουργικού συστήματος που εκτελείται, το οποίο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε μια ρύθμιση σχολείου ή υπολογιστή. Σε τέτοια περιβάλλοντα, οι υπολογιστές μετακινούνται πολύ λίγο, οπότε γνωρίζοντας ποιο Mac βρίσκεστε μπροστά και ποιο λειτουργικό σύστημα λειτουργεί, μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, το μήνυμα σύνδεσης μπορεί να είναι κάτι σαν "Είμαι ο Sylvester και τρέχω το OS X El Capitan ".

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ορίσετε το μήνυμα παραθύρου σύνδεσης: χρησιμοποιώντας OS X Server, με Terminal ή χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτίμησης Security & Privacy . Θα εξετάσουμε και τις τρεις μεθόδους και θα δώσουμε λεπτομερείς οδηγίες για τις δύο τελευταίες μεθόδους.

Σύνδεση μηνύματος με το διακομιστή OS X

Το μήνυμα του παραθύρου σύνδεσης ήταν πάντοτε προσαρμόσιμο, αλλά, ως επί το πλείστον, μόνο όσοι χρησιμοποιούσαν το OS X Server και διαχειριζόταν μια δέσμη χρηστών Mac αντιμετώπιζαν ενοχλήσεις για να ρυθμίσουν το προαιρετικό μήνυμα σύνδεσης. Με το λειτουργικό σύστημα διακομιστή, είναι απλό να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο του Workgroup Manager για να ορίσετε το μήνυμα σύνδεσης. Αφού οριστεί, το μήνυμα μεταδίδεται σε όλους τους Mac που συνδέονται με το διακομιστή.

Ρύθμιση του μηνύματος σύνδεσης για μεμονωμένους Macs

Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε πραγματικά OS X Server για να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα σύνδεσης στο Mac σας. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την εργασία μόνοι σας, χωρίς να χρειάζεστε καμία από τις προηγμένες λειτουργίες διακομιστή που είναι διαθέσιμες στο OS X Server. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal , είτε την επιλογή Security & Privacy (Προστασία & απόρρητο) στις προτιμήσεις του συστήματος. Και οι δύο μέθοδοι έχουν ως αποτέλεσμα το ίδιο πράγμα. ένα μήνυμα σύνδεσης που θα εμφανίζεται στο Mac σας. Θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε και τις δύο μεθόδους. αυτό που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από εσάς.

Ας αρχίσουμε με τη μέθοδο του τερματικού

  1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Το τερματικό θα ανοίξει στην επιφάνεια εργασίας σας και θα εμφανίσει τη γραμμή εντολών του. συνήθως, το σύντομο όνομα του λογαριασμού σας ακολουθούμενο από ένα σύμβολο δολαρίου ($), όπως το tnelson $.
  3. Η εντολή που πρόκειται να εισαγάγουμε μοιάζει με αυτή που ακολουθεί, αλλά πριν την εισάγετε, διαλέξτε μια στιγμή για να διαβάσετε:
    1. sudo προεπιλογές γράψτε /Library/Preferences/com.apple.loginwindow LoginwindowText "Το κείμενο του μηνύματος παραθύρου σύνδεσης σας πηγαίνει εδώ"
  4. Η εντολή περιέχει τρία μέρη, ξεκινώντας με τη λέξη sudo . Το Sudo δίνει εντολή στο Terminal να εκτελέσει την εντολή με τα αυξημένα δικαιώματα ενός χρήστη ρίζας ή διαχειριστή. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εντολή sudo επειδή το επόμενο τμήμα της εντολής πρόκειται να κάνει αλλαγές σε ένα αρχείο συστήματος, το οποίο απαιτεί ειδικά προνόμια.
  5. Το δεύτερο μέρος της εντολής Terminal είναι η προεπιλεγμένη εγγραφή, ακολουθούμενη από ένα όνομα διαδρομής στο αρχείο που πρόκειται να κάνουμε αλλαγές, στην περίπτωση αυτή /Library/Preferences/com.apple.loginwindow. Για αυτή την εργασία, θα γράψουμε μια νέα προεπιλεγμένη τιμή στο αρχείο com.apple.loginwindow plist.
  1. Το τρίτο μέρος της εντολής είναι το όνομα του κλειδιού ή της προτίμησης που θέλουμε να αλλάξουμε. Σε αυτή την περίπτωση, το κλειδί είναι LoginwindowText, ακολουθούμενο από το κείμενο που θέλουμε να εμφανίσουμε, το οποίο περιλαμβάνεται σε εισαγωγικά.
  2. Προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση κειμένου: Δεν επιτρέπονται σημεία εξαπάτησης. Άλλοι ειδικοί χαρακτήρες μπορεί επίσης να απορριφθούν, αλλά τα θαυμαστικά είναι ένα καθορισμένο όχι-όχι. Μην ανησυχείτε αν εισάγετε έναν μη έγκυρο χαρακτήρα. Ο τερματικός σταθμός θα επιστρέψει ένα μήνυμα σφάλματος και θα ακυρώσει τη δράση εγγραφής στο αρχείο. χωρίς κακό, χωρίς φάουλ.
  3. Αν έχετε κάποιο μήνυμα στο μυαλό, είμαστε έτοιμοι να την εισάγουμε στο Terminal.
  4. Καταχωρίστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή εντολών του Terminal. Μπορείτε να το πληκτρολογήσετε ή ακόμα καλύτερα να το αντιγράψετε / επικολλήσετε. Το κείμενο είναι όλα σε μια γραμμή. δεν υπάρχουν επιστροφές ή διαλείμματα γραμμής, αν και το πρόγραμμα περιήγησης ενδέχεται να εμφανίσει το κείμενο σε πολλές γραμμές:
    1. sudo προεπιλογές γράψτε /Library/Preferences/com.apple.loginwindow LoginwindowText "Το κείμενο του μηνύματος παραθύρου σύνδεσης σας πηγαίνει εδώ"
  5. Αντικαταστήστε το κείμενο του παραθύρου σύνδεσης με το δικό σας μήνυμα. βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το μήνυμά σας ανάμεσα στα εισαγωγικά.
  1. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής στο πληκτρολόγιό σας.

Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Mac σας, θα σας υποδεχτεί το προσαρμοσμένο μήνυμα σύνδεσης.

Επαναφέρετε το μήνυμα παραθύρου παραθύρου σύνδεσης Επιστροφή στην αρχική προεπιλεγμένη τιμή

Για να καταργήσετε το κείμενο του μηνύματος σύνδεσης και να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη τιμή του μηνύματος που εμφανίζεται, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Εκκινήστε τον τερματικό, εάν δεν είναι ήδη ανοικτό.
  2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε:
    1. sudo προεπιλογές γράψτε /Library/Preferences/com.apple.loginwindow LoginwindowText ""
  3. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής.
  4. Παρατηρήστε ότι σε αυτήν την εντολή, το κείμενο του παραθύρου σύνδεσης αντικαταστάθηκε με ένα ζευγάρι εισαγωγικά, χωρίς κείμενο ή κενό μεταξύ τους.

Χρησιμοποιώντας την ασφάλεια & amp; Παράθυρο προτιμήσεων απορρήτου

Η χρήση ενός παραθύρου προτιμήσεων συστήματος μπορεί να είναι η ευκολότερη μέθοδος για τη ρύθμιση ενός μηνύματος σύνδεσης. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να εργάζεστε με εντολές κειμένου Terminal και δύσκολο να θυμάστε.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτίμησης Ασφάλεια και απόρρητο από τις διαθέσιμες προτιμήσεις συστήματος.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος, που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου Ασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων.
  5. Καταχωρίστε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκλείδωμα.
  6. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο κουτί με την ένδειξη "Εμφάνιση μηνύματος όταν κλειδωθεί η οθόνη" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλήκτρο Set Lock Message.
  7. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω. Καταχωρίστε το μήνυμα που θέλετε να εμφανίζεται στο παράθυρο σύνδεσης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Την επόμενη φορά που κάποιος συνδεθεί στο Mac σας, θα εμφανιστεί το μήνυμα που έχετε ρυθμίσει.

Επαναφορά του μηνύματος σύνδεσης από την ασφάλεια & amp; Παράθυρο προτιμήσεων απορρήτου

Αν δεν θέλετε πλέον να εμφανίζεται ένα μήνυμα σύνδεσης, μπορείτε να καταργήσετε το μήνυμα με αυτή την απλή μέθοδο:

  1. Επιστρέψτε στις Προτιμήσεις συστήματος και ανοίξτε το παράθυρο Προτιμήσεις ασφαλείας και απορρήτου.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά.
  3. Ξεκλειδώστε το εικονίδιο κλειδώματος όπως κάνατε πριν.
  4. Καταργήστε το σημάδι επιλογής από το πλαίσιο με τίτλο "Εμφάνιση μηνύματος όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη".

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. τώρα ξέρετε πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μηνύματα παραθύρων σύνδεσης.