Ρύθμιση του νέου Mac σας

Ανακαλύψτε λίγα τεχνάσματα για τη δημιουργία του Mac σας

Ανοίγοντας το κιβώτιο που ήρθε ο καινούργιος Mac σας μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, ειδικά αν είναι ο πρώτος σας Mac. Η πραγματική διασκέδαση έρχεται αφού ενεργοποιήσετε το Mac για πρώτη φορά. Παρόλο που θα θελήσετε να βουτήξετε απευθείας και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο Mac σας, αξίζει να διαλέξετε λίγα λεπτά για να το ρυθμίσετε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Οδηγός για τη δημιουργία ενός εργονομικού σταθμού επιτραπέζιου υπολογιστή

Zero Creatives / Cultura / Getty Images

Παρόλο που συχνά παραβλέπεται στη βιασύνη για να πάρει ένα καινούριο Mac, η σωστή εργονομική ρύθμιση μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη μακροπρόθεσμη απόλαυση και τον μακροχρόνιο πόνο.

Πριν από τη δημιουργία του Mac της επιφάνειας εργασίας σας, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό για να κάνετε και να κάνετε don'ts. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσες αιτίες δεν υπάρχουν στην τρέχουσα ρύθμιση.

Πώς να ρυθμίσετε εργονομικά το φορητό σας υπολογιστή

JiaJia Liu / Getty Images

Εάν ο νέος σας υπολογιστής Mac είναι μια από τις σειρές φορητών Mac της Apple, όπως το MacBook Pro ή το MacBook Air, έχετε κάποιες πρόσθετες επιλογές για τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος εργασίας. Παρόλο που είναι φορητό, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια ημι-μόνιμη τοποθεσία για να την χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα οφέλη από ένα καλά σχεδιασμένο χώρο εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα σας αφήσει να κατευθυνθείτε προς το κατάστρωμα σε αυτά τα ωραία, ζεστά βράδια.

Όταν βρίσκεστε σε λειτουργία με το φορητό σας Mac, οι συμβουλές σε αυτό το άρθρο μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε την εργονομία του. Τα μάτια, οι καρποί και η πλάτη σας θα σας ευχαριστήσουν.

Δημιουργία λογαριασμών χρηστών στο Mac σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο Mac σας, θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού διαχειριστή. Ενώ πολλά άτομα είναι ικανοποιημένα με έναν μόνο λογαριασμό διαχειριστή, οι πρόσθετοι λογαριασμοί χρήστη μπορούν να κάνουν το Mac σας πιο ευέλικτο.

Ένας δεύτερος λογαριασμός διαχειριστή μπορεί να σας βοηθήσει αν το Mac σας παρουσιάζει προβλήματα που προκαλούνται από προβλήματα λογισμικού. Ένας υπάρχων αλλά αχρησιμοποίητος λογαριασμός διαχειριστή θα έχει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του συστήματος και μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Εκτός από τους λογαριασμούς διαχειριστή, μπορείτε να δημιουργήσετε τυπικούς λογαριασμούς χρηστών για τα μέλη της οικογένειας. Αυτό θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν το Mac, αλλά να τους εμποδίζουν να κάνουν αλλαγές στο σύστημα, εκτός από τις αλλαγές στον δικό τους λογαριασμό.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε διαχειριζόμενους λογαριασμούς, οι οποίοι είναι τυποποιημένοι λογαριασμοί με επιλογές γονικού ελέγχου που επιτρέπουν ή αποκλείουν την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές, καθώς και τον έλεγχο πότε και για πόσο διάστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υπολογιστής. Περισσότερο "

Ρυθμίστε τις προτιμήσεις συστήματος του Mac σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι προτιμήσεις συστήματος είναι η καρδιά του Mac. Προσδιορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Mac σας και ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες. σας επιτρέπουν επίσης να προσαρμόσετε τη διεπαφή χρήστη.

Οι προτιμήσεις συστήματος του Mac αποτελούνται από μεμονωμένους πίνακες προτιμήσεων. Η Apple προμηθεύει πολλούς πίνακες προτιμήσεων , οι οποίοι σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε την οθόνη, το ποντίκι, τους λογαριασμούς χρηστών , την ασφάλεια και τις προφυλάξεις οθόνης , μεταξύ άλλων επιλογών. Περισσότερες επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω εφαρμογών τρίτων. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα παράθυρο προτιμήσεων για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Adobe Flash Player ή ενός πληκτρολογίου άλλου κατασκευαστή που προσθέσατε στο σύστημά σας.

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε το Siri για να εκτελέσετε το Mac σας, έχουμε τις λεπτομέρειες.

Εάν υπάρχει μια πτυχή του Mac που θέλετε να προσαρμόσετε, οι προτιμήσεις του συστήματος είναι το σημείο εκκίνησης. Περισσότερο "

Χρησιμοποιώντας το Finder στο Mac σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Finder είναι η μέθοδος της Apple για την πρόσβαση σε αρχεία, φακέλους και εφαρμογές. Αν μεταβαίνετε στο Mac από έναν υπολογιστή με Windows, μπορείτε να σκεφτείτε το Finder ως ισοδύναμο με τον Windows Explorer.

Το Finder είναι πολύ ευπροσάρμοστο, καθώς και μία από τις πιο προσαρμοσμένες εφαρμογές στον Mac. Εάν είστε νέος χρήστης Mac, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να εξοικειωθείτε με το Finder και όλα τα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε. Περισσότερο "

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Mac σας

Carbon Copy Cloner 4.x. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Mac διαθέτει ενσωματωμένο εφεδρικό σύστημα που ονομάζεται Time Machine . Επειδή το Time Machine είναι τόσο εύκολο στη χρήση και λειτουργεί τόσο καλά, ενθαρρύνω όλους να το χρησιμοποιήσουν ως μέρος της στρατηγικής τους για backup. Ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα περισσότερο για αντίγραφα ασφαλείας από την ενεργοποίηση του Time Machine , θα έχετε τουλάχιστον τα βασικά που καλύπτονται.

Υπάρχουν πρόσθετα βήματα που μπορείτε να λάβετε για να διασφαλίσετε ότι εάν κάτι πάει τρομερά λανθασμένο, θα είναι μια δευτερεύουσα ταλαιπωρία και όχι μια μεγάλη καταστροφή. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν την εκμάθηση πώς να δημιουργήσετε κλώνους της μονάδας εκκίνησης, να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε άλλες δημοφιλείς εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να τοποθετήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή δύο για τις εφεδρικές σας ανάγκες.

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Mac σας για να αποθηκεύετε πολλές εικόνες, ταινίες, μουσική και έγγραφα χρηστών, αφιερώστε χρόνο για να διαμορφώσετε το σύστημα αντιγράφων ασφαλείας . Περισσότερο "

Χρησιμοποιώντας τον Βοηθό δίσκου ανάκτησης

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η εγκατάσταση του OS X δημιουργεί αυτόματα ένα διαμέρισμα Recovery HD στη μονάδα εκκίνησης του Mac. Αυτό το ειδικό διαμέρισμα αποκρύπτεται από την προβολή, αλλά μπορεί να γίνει προσπέλαση κρατώντας πατημένο τα πλήκτρα + R όταν ξεκινάτε το Mac. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαμέρισμα Recovery HD για να επιδιορθώσετε το Mac ή να εγκαταστήσετε ξανά το OS X.

Ένα μειονέκτημα του διαμερίσματος HD Recovery είναι ότι βρίσκεται στη μονάδα εκκίνησης. Εάν η μονάδα εκκίνησης θα πρέπει να έχει ένα φυσικό πρόβλημα που την προκαλεί να αποτύχει, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαμέρισμα Recovery HD. Μπορείτε να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα αντίγραφο του διαμερίσματος Recovery HD σε έναν δεύτερο σκληρό δίσκο ή μια μονάδα αντίχειρα USB, έτσι ώστε όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά λανθασμένα, μπορείτε ακόμα να εκκινήσετε το Mac σας και να μάθετε τι συμβαίνει. Περισσότερο "

Πώς να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση της MacOS Sierra

Ευγενική προσφορά της Apple

Το macOS Sierra είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα Mac που χρησιμοποιεί το νέο όνομα macOS. Ο σκοπός της αλλαγής ονόματος ήταν να συνδεθεί περισσότερο το λειτουργικό σύστημα των Mac με τα άλλα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιεί η Apple: iOS, tvOS και watchOS.

Ενώ η αλλαγή ονόματος φέρνει συνέπεια στα ονόματα του λειτουργικού συστήματος, το πραγματικό λειτουργικό σύστημα MacOS Sierra δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο OS X El Capitan. Ωστόσο, περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως το Siri για Mac, το οποίο πολλοί άνθρωποι περιμένουν.

Εάν το Mac εκτελεί μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac, θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την καθαρή εγκατάσταση για την ενημέρωση του Mac σας.

Ένα ακόμα πράγμα. Υπάρχει επίσης μια διαθέσιμη εγκατάσταση αναβάθμισης που είναι ακόμα πιο εύκολη στην εκτέλεση και έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρεί όλα τα τρέχοντα δεδομένα χρήστη και εφαρμογές. Θα βρείτε τη σύνδεση με τις οδηγίες αναβάθμισης στην αρχή του καθαρού άρθρου εγκατάστασης. Περισσότερο "

Πώς να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan στο Mac σας

Η αρχική εγκατάσταση των αρχείων OS X El Capitan μπορεί να διαρκέσει από 10 λεπτά έως 45 λεπτά, ανάλογα με το μοντέλο Mac και τον τύπο της εγκατεστημένης μονάδας δίσκου. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Εάν έχετε πάρει ένα νέο Mac αυτή την περίοδο των διακοπών, τότε είναι πιθανό να έχουν έρθει εξοπλισμένο με το OS X El Capitan (10.11.x). Δεν είναι πιθανό να χρειαστεί να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση του OS X σύντομα, αλλά ίσως κάποια μέρα στο δρόμο, θα πρέπει να ξέρετε πώς να επαναφέρετε το Mac σας στο κράτος στο οποίο βρισκόταν όταν το πήρατε για πρώτη φορά.

Αυτός ο οδηγός εγκατάστασης θα σας οδηγήσει στη διαδικασία και θα σας αφήσει ένα πλήρως εγκατεστημένο και παρθένο αντίγραφο του OS X El Capitan εγκατεστημένο στο Mac σας. Περισσότερο "

Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση του OS X Yosemite στη μονάδα εκκίνησης του Mac σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το OS X Yosemite , επίσης γνωστό ως OS X 10.10, είναι η πρώτη έκδοση του OS X που η Apple έκανε διαθέσιμη ως δημόσια beta πριν την τελική της κυκλοφορία. Η Yosemite προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Handoff, η οποία σας επιτρέπει να παραλάβετε τη συσκευή iOS, στην οποία απομακρύνεστε από τον Mac σας. Περισσότερο "

Οδηγίες εγκατάστασης των παλαιότερων OS X

Ο Steve Jobs παρουσιάζει το OS X Lion. Ο Justin Sullivan / Getty Images

Εάν πρέπει να επιστρέψετε εγκαίρως, τουλάχιστον όταν πρόκειται για το OS X, έχω συμπεριλάβει συνδέσμους σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Mac. Μπορεί να χρειαστείτε αυτές για παλαιότερους Mac που δεν υποστηρίζουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του OS X ή macOS.

OS X Οδηγός εγκατάστασης Mavericks

OS X Οδηγός εγκατάστασης του Mountain Lion

Οδηγός Εγκατάστασης Λιοντάρι OS X