Πώς να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως ποντίκι Wi-Fi

Ποιος χρειάζεται ένα ελβετικό μαχαίρι στρατού όταν έχετε ένα smartphone;

Η εργασία εξ αποστάσεως από τις καφετέριες και τους χώρους συνεργατών είναι διαδεδομένη, αλλά συχνά σημαίνει ότι αγκαλιάζετε γύρω από το περιεχόμενο του γραφείου σας. Ποιος θέλει να φέρει γύρω από ένα laptop, ποντίκι και πληκτρολόγιο σε όλη την πόλη; Ενώ πολλοί χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο και το touchpad στο φορητό υπολογιστή τους, η τοποθέτηση ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού είναι πιο εργονομική και για πολλούς πιο εύκολη στη χρήση.

Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα αξεσουάρ και να χρησιμοποιείτε το smartphone Android ή το iPhone ως ποντίκι Wi-Fi , τηλεχειριστήριο και πληκτρολόγιο. Η σύνδεση του smartphone με τον υπολογιστή σας θα σας επιτρέψει να ελέγχετε την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της έντασης ήχου, πληκτρολογώντας γρήγορες σημειώσεις ή εισάγοντας έναν κωδικό πρόσβασης και πλοηγώντας σε έγγραφα και στον ιστό.

Είναι επίσης βολικό όταν κάνετε παρουσιάσεις ή αν θέλετε να αντικατοπτρίσετε τις οθόνες σας. Η μετατροπή του τηλεφώνου σας σε ένα ποντίκι είναι επίσης βολικό εάν το touchpad του φορητού σας υπολογιστή είναι σπασμένο ή άσχημο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια εφαρμογή για κινητά και μια εφαρμογή διακομιστή επιφάνειας εργασίας.

Καλύτερες εφαρμογές ποντικιών Smartphone

Πολλές εφαρμογές μπορούν να μετατρέψουν το smartphone σε ποντίκι για τον υπολογιστή σας. αυτές οι τρεις είναι καλές επιλογές: Unified Remote, Remote Mouse και PC Remote. Δώσαμε σε κάθε μια δοκιμαστική δοκιμή, χρησιμοποιώντας ένα smartphone Android και Windows PC.

Και οι τρεις εφαρμογές ήταν διαισθητικές και η λειτουργία ποντικιού / αφής λειτούργησε χωρίς καθυστέρηση σε κάθε μία από αυτές. Η λειτουργία πληκτρολογίου στο Unified Remote and Remote Mouse λειτούργησε καλά, αλλά βρήκαμε ότι θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε απλά το πληκτρολόγιο του smartphone μας. Για όποιον χρειάζεται ένα απομακρυσμένο ή ασύρματο ποντίκι, συνιστούμε οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις εφαρμογές.

Το Unified Remote (με ενοποιημένες ενέργειες) λειτουργεί με υπολογιστές και Mac και διαθέτει δωρεάν και πληρωμένη έκδοση. Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει 18 τηλεχειριστήρια, πολλαπλά θέματα και υποστήριξη από πληκτρολόγιο τρίτων, ενώ η πληρωμένη έκδοση ($ 3,99) προσθέτει περισσότερα από 40 remotes και την δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων τηλεχειριστηρίων. Οι επιλογές από απόσταση περιλαμβάνουν ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι. Η έκδοση Premium υποστηρίζει επίσης την κατοπτρική απεικόνιση σε υπολογιστές, Mac και συσκευές Android. Έχει επίσης φωνητικό έλεγχο και ενσωματώνεται με τα Android Wear και Tasker . Υπάρχει επίσης μια έκδοση 99 σεντ που είναι κατασκευασμένη για τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές, κονσόλες παιχνιδιών και άλλες συσκευές. Το Unified Remote μπορεί επίσης να ελέγχει και άλλες συνδεδεμένες συσκευές, όπως το Raspberry Pi.

Το Remote Mouse (δωρεάν με αγορές εντός εφαρμογής) λειτουργεί με υπολογιστές, Mac και Linux. Η εφαρμογή σας δίνει ένα touchpad για τον έλεγχο του υπολογιστή σας με κινήσεις ταλάντευσης και ένα πληκτρολόγιο οθόνης. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις ευαισθησίας και ταχύτητας όπως θα κάνατε με ένα ποντίκι υπολογιστή.

Τέλος, το PC Remote (δωρεάν από το Monect) λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows και μπορεί να μετατρέψει το Android ή τα Windows σε πληκτρολόγιο, touchpad και ελεγκτή παιχνιδιών. Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PC με προσαρμοσμένες διατάξεις κουμπιών και εικόνες έργου από το smartphone σας στον υπολογιστή σας.

Πώς να ρυθμίσετε το κινητό ποντίκι σας

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές και μια εφαρμογή για κινητά που συνεργάζονται και η ρύθμιση είναι παρόμοια σε κάθε μία.

  1. Εγκαταστήστε το λογισμικό διακομιστή υπολογιστή. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης του λογισμικού ή τον οδηγό.
  2. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την εφαρμογή για κινητά σε ένα ή περισσότερα τηλέφωνα ή tablet.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει κάθε συσκευή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.
  4. Επιλέξτε τη δραστηριότητά σας (μέσα μαζικής ενημέρωσης, παιχνίδια, διαχείριση αρχείων κ.λπ.)

Αφού εγκατασταθεί, η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές θα εμφανιστεί στη γραμμή μενού του υπολογιστή σας και μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις στην εφαρμογή για κινητά και να εναλλάξετε μεταξύ των δραστηριοτήτων. Μπορείτε να σύρετε τα δάχτυλά σας για να περιηγηθείτε στην οθόνη, να πιάσετε και να μεγεθύνετε και να κάνετε αριστερό και δεξί κλικ χρησιμοποιώντας χειρονομίες.

Όταν είστε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι του τηλεφώνου για να παίξετε μουσική ή βίντεο. εάν έχετε πολλές συσκευές, οι άνθρωποι μπορούν να παίρνουν στροφές παίζοντας DJ. Σε ένα καφενείο, μπορείτε να είστε παραγωγικοί χωρίς να μεταφέρετε πολύ εξοπλισμό. βεβαιωθείτε ότι το smartphone και ο υπολογιστής σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Βγαίνοντας στο δρόμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο για να κάνετε μια παρουσίαση ή να εκτελέσετε μια προβολή διαφανειών. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να μετατρέψουν το smartphone σας σε υποδοχή όλων των συναλλαγών. Δώστε τους μια προσπάθεια και να είναι πιο παραγωγική εν κινήσει.