Αντίο iPhone, Hello Android: Τρόπος αλλαγής

Συμβουλές για τη μετακίνηση μεταξύ των φορητών πλατφορμών

Η εναλλαγή από το iPhone σε Android δεν χρειάζεται να είναι μια τρομακτική ή ακόμα και εξαιρετικά κουραστική διαδικασία. Μπορείτε συνήθως να πάρετε τις περισσότερες από τις ίδιες εφαρμογές που είχατε πριν, να ρυθμίσετε τους ίδιους λογαριασμούς email σας, να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας και να χάσετε δίπλα σε τίποτα σημαντικό.

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να είστε ενήμεροι για το τι σίγουρα θέλετε να μεταφέρετε στο κινητό σας Android, αλλά και να είστε ενήμεροι για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα πάντα . Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εφαρμογές Android στο iPhone, ούτε κάθε μενού ή ρύθμιση που έχετε συνηθίσει να βλέπετε.

Μετακίνηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το iPhone σε Android

Δεδομένου ότι όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούν διακομιστές SMTP και POP3 / IMAP , μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας σε ένα τηλέφωνο Android απλά ρυθμίζοντας ξανά τον λογαριασμό. Με τη "μετακίνηση" του μηνύματός σας, δεν μιλάμε για την αντιγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iPhone σε Android, αλλά απλά για την ανοικοδόμηση του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Android.

Η μετακίνηση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από ένα iPhone σε ένα Android μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το email σας έχει ρυθμιστεί στο iPhone και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εγκατασταθεί στο Android.

Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail στο iPhone, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Αλληλογραφία> Λογαριασμοί για να βρείτε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε και για να αντιγράψετε τυχόν σχετικές πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε. Το ίδιο ισχύει και για τις ρυθμίσεις που ενδεχομένως έχετε στις εφαρμογές αλληλογραφίας τρίτου μέρους όπως το Gmail ή το Outlook.

Αφού ρυθμίσετε το email σας στο κινητό σας τηλέφωνο Android, όλα τα αποθηκευμένα στους διακομιστές του email θα μεταφορτωθούν στο τηλέφωνό σας. Αν έχετε, για παράδειγμα, ένα λογαριασμό Gmail στο iPhone σας που θέλετε στο Android σας, απλώς συνδεθείτε στο Gmail στο Android και όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε λάβει θα μεταφορτωθούν στο Android σας.

Δείτε πώς να ρυθμίσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Android σας, αν χρειάζεστε βοήθεια.

Μετακίνηση επαφών Από iPhone σε Android

Αν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας στο λογαριασμό iCloud , μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας σε έναν υπολογιστή και να εξάγετε όλες τις επαφές με την επιλογή Εξαγωγή vCard ... (από το μενού ρυθμίσεων στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης iCloud Contacts ), αποθηκεύστε το αρχείο στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια αντιγράψτε το αρχείο VCF στο Android.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των επαφών, όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών μου. Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο iPhone, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών και στείλτε τη λίστα στον εαυτό σας. Στη συνέχεια, από το τηλέφωνο Android, ανοίξτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εισαγάγετε τις επαφές απευθείας στη λίστα επαφών σας.

Μετακίνηση μουσικής Από το iPhone στο Android

Η εναλλαγή του τηλεφώνου σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε την εκτεταμένη βιβλιοθήκη μουσικής και βίντεο.

Εάν η μουσική σας έχει ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας με το iTunes , μπορείτε να μεταφέρετε τη συλλογή μουσικής του iTunes απευθείας στο νέο σας τηλέφωνο Android. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αντιγραφή και επικόλληση των μουσικών αρχείων του iTunes απευθείας στο συνδεδεμένο Android.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το doubleTwist για να συγχρονίσετε τη βιβλιοθήκη iTunes με το κινητό σας τηλέφωνο Android. Μόλις το πρόγραμμα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, συνδέστε το τηλέφωνο Android (βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία μαζικής αποθήκευσης USB) και ανοίξτε το πρόγραμμα στην καρτέλα Μουσική για να συγχρονίσετε όλη τη μουσική του iTunes με το Android.

Εάν η μουσική σας συλλογή δεν αποθηκεύεται στο iTunes, μπορείτε να αντιγράψετε τη μουσική από το iPhone σας στον υπολογιστή σας με ένα πρόγραμμα όπως το Syncios και στη συνέχεια να μετακινήσετε τη μουσική στο Android σας.

Ένας άλλος τρόπος να μεταφέρετε μουσική από ένα iPhone σε ένα Android είναι να αντιγράψετε τα τραγούδια από το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που μόλις αναφέρθηκαν και στη συνέχεια να μεταφορτώσετε όλη τη μουσική στο λογαριασμό σας στο Google. Μόλις βρεθείτε εκεί, μπορείτε να ακούσετε τη συλλογή σας από το Android χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψετε κάποιο από τα τραγούδια. Οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν μέχρι και 50.000 τραγούδια.

Μετακίνηση φωτογραφιών από iPhone σε Android

Όπως η μουσική, οι φωτογραφίες σας μπορούν εύκολα να αντιγραφούν από το iPhone σας στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να αντιγραφούν από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνο Android. Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να μεταφέρετε τις εικόνες και τα βίντεο iPhone σας στο Android σας.

Το πρόγραμμα doubleTwist που αναφέρθηκε παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση εικόνων και στο Android σας, όχι μόνο για μουσική και βίντεο.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το Google Photos στο iPhone σας και να το χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξετε τις φωτογραφίες σας μέχρι το σύννεφο που είναι αποθηκευμένο στο λογαριασμό σας στο Google. Θα είναι διαθέσιμα στο Android σας όταν φτάσετε εκεί.

Μετακίνηση εφαρμογών από iPhone σε Android

Η μεταφορά των εφαρμογών σας από το iPhone σε Android δεν είναι τόσο ομαλή όσο οι άλλες διαδικασίες που περιγράφονται παραπάνω. Οι εφαρμογές iPhone είναι στη μορφή IPA και οι εφαρμογές Android χρησιμοποιούν το APK. Δεν μπορείτε να μετατρέψετε το IPA σε APK ούτε μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τις εφαρμογές σας μεταξύ των συσκευών.

Αντ 'αυτού, πρέπει να κάνετε εκ νέου λήψη κάθε εφαρμογής. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο αν ο προγραμματιστής εφαρμογών έχει κάνει την εφαρμογή iPhone σας διαθέσιμη στο Android. Ακόμη και αν είναι διαθέσιμο, δεν είναι απαραιτήτως ότι οι εφαρμογές λειτουργούν ακόμη και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο - μάλλον κάνουν, αλλά ο κύριος του έργου δεν έχει καμία υποχρέωση να το κάνει αυτό.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή εντοπισμού οικογενείας Life360 στο iPhone σας, μπορείτε να την εγκαταστήσετε και στο Android, αλλά μόνο επειδή ο προγραμματιστής έχει κυκλοφορήσει μια έκδοση Android. Εάν έχετε πολλές εφαρμογές για το iPhone, είναι πιθανό ότι μερικές από αυτές δεν μπορούν να μεταφορτωθούν στο Android σας.

Είναι επίσης πιθανό η εφαρμογή να είναι δωρεάν για το iPhone, αλλά το κόστος για συσκευές Android. Δεν υπάρχει πραγματικά μια ομαλή, ασπρόμαυρη απάντηση για το αν όλες οι εφαρμογές σας μπορούν να λειτουργούν στο Android σας. Απλά πρέπει να κάνετε την έρευνα μόνοι σας.

Ελέγξτε το Google Play για να δείτε αν οι εφαρμογές σας iPhone είναι διαθέσιμες εκεί.

Τι είναι τα διαφορετικά μεταξύ iPhone και Android;

Είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε όλες τις φωτογραφίες, τις επαφές, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τη μουσική και τα βίντεο στο Android από το iPhone σας, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι μεταβιβάσιμα.

Το Google Now είναι το νέο σας Siri

Μπορείτε ακόμα να μιλήσετε στο τηλέφωνό σας ως εικονικός βοηθός, αλλά αντί να ζητήσετε ερωτήσεις από το Siri, μπορείτε να ζητήσετε "Ok Google" και να λάβετε απαντήσεις από το Google Now . Μερικές φορές το Google Now σάς δίνει ακόμη και απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έχετε θέσει, όπως πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσετε στο σπίτι και πότε θα φύγει το επόμενο λεωφορείο.

Αρχική Widgets οθόνης

Και οι Androids και iPhones έχουν εικονίδια εφαρμογών, αλλά τα Androids έχουν και widgets για την αρχική οθόνη. Πρόκειται για εφαρμογές μίνι που είναι συχνά διαδραστικές και διευκολύνουν τον έλεγχο της κατάστασης των στοιχείων όπως το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή η ροή στο Facebook.

Τα widget σας επιτρέπουν επίσης να κάνετε πράγματα όπως να ελέγχετε τον καιρό χωρίς να ξεκινήσετε την εφαρμογή πλήρους καιρού. Η εναλλαγή widgets είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αφού σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε γρήγορα το συγχρονισμό δεδομένων Wi-Fi ή δεδομένων φόντου.

Τα widgets στο iOS αποθηκεύονται στην οθόνη κλειδώματος, οπότε είναι μια μεγάλη αλλαγή για να τα δείτε να επεκτείνονται στην αρχική οθόνη στο Android.

Το Google Play χρησιμοποιείται για εφαρμογές, όχι για κατάστημα εφαρμογών

Το Google Play είναι το προεπιλεγμένο κατάστημα εφαρμογών για το Android. Με αυτό που λέγεται, το Google Play είναι μόνο το κατάστημα της εφαρμογής προεπιλογής - μπορείτε επίσης να λάβετε εφαρμογές και με άλλους τρόπους, όπως μέσω του ιστού.

Αυτό είναι κάτι νέο που δεν υπάρχει στο iPhone, το οποίο σας επιτρέπει μόνο να κάνετε λήψη εφαρμογών μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής App Store.