Τι να κάνετε όταν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του iPhone σας δεν λειτουργεί

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην διατηρείτε επαφή με το iPhone σας

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του iPhone είναι ότι μπορεί να σας κρατήσει σε επαφή με σχεδόν οποιονδήποτε από σχεδόν οπουδήποτε. Είτε πρόκειται για κείμενο , κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , το iPhone σας είναι η γραμμή επικοινωνίας σας στον κόσμο. Και αυτό είναι που το κάνει τόσο απογοητευτικό, όταν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας δεν λειτουργεί (είναι διπλά ενοχλητικό εάν πρέπει να πάρετε ένα email για τη δουλειά σας).

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν το iPhone σας να μην μπορεί να κάνει λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πιθανώς δεκάδες. Ευτυχώς, υπάρχουν οκτώ σημαντικά βήματα που μπορείτε να πάρετε για να επιλύσετε το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου

Το iPhone σας δεν μπορεί να λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο . Πρέπει να έχετε πρόσβαση σε ένα κυψελοειδές δίκτυο μέσω της εταιρείας τηλεφώνου σας ή μέσω ενός δικτύου Wi-Fi για να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη σύνδεση με το Wi-Fi, διαβάστε πώς να συνδέσετε το iPod touch ή το iPhone με το Wi-Fi ή / και το Wi-Fi Grayed Out στο iPhone; Εδώ είναι πώς να το διορθώσετε .

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το Airplane Mode δεν είναι ενεργοποιημένο στο iPhone σας, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει προσωρινά τις συνδέσεις σε κυψελοειδή δίκτυα και δίκτυα Wi-Fi. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία του αεροπλάνου εδώ .

Κλείστε και επανεκκινήστε την εφαρμογή αλληλογραφίας

Ένας γρήγορος τρόπος για να διορθώσετε οποιαδήποτε εφαρμογή δεν λειτουργεί όπως αναμένεται είναι να την εγκαταλείψετε και να την επανεκκινήσετε. Αυτό μπορεί να λύσει ορισμένα προβλήματα που προκαλούν το Mail να μην λειτουργεί. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα iPhone .
  2. Όταν εμφανιστεί η προβολή multitasking, εντοπίστε το στοιχείο Αλληλογραφία .
  3. Σύρετε το ταχυδρομείο προς τα επάνω και εκτός της οθόνης. Αυτό κλείνει την αλληλογραφία.
  4. Κάντε ένα μόνο κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα .
  5. Αγγίξτε ξανά την εφαρμογή Mail για να την επανεκκινήσετε.

Επανεκκινήστε το iPhone

Εάν η σύνδεσή σας στο Internet είναι καλή και έχετε επανεκκινήσει την εφαρμογή Mail, το επόμενο βήμα σας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σε όλα τα σεμινάρια αντιμετώπισης προβλημάτων iPhone: επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας . Πιστέψτε το ή όχι, επανεκκίνηση ενός iPhone μπορεί να λύσει τους τόνους των προβλημάτων. Μερικές φορές το τηλέφωνό σας χρειάζεται μόνο μια νέα αρχή.

Ενημερώστε το iOS

Ένα άλλο βασικό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS , του λειτουργικού συστήματος που εκτελεί το iPhone. Οι ενημερωμένες εκδόσεις των διορθώσεων σφαλμάτων του iOS και οι βελτιώσεις των λειτουργιών. Είναι πιθανό ότι τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας είναι ένα σφάλμα που έχει επιδιορθωθεί με την τελευταία ενημέρωση iOS ή ο πάροχός σας έχει αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις και μόνο η τελευταία έκδοση του iOS μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την αλλαγή. Για να ενημερώσετε το iPhone σας, διαβάστε:

Διαγράψτε και ρυθμίστε ξανά τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν κανένα από αυτά τα βήματα δεν λύνει το πρόβλημα, ενδέχεται να μην υπάρχει πρόβλημα με το τηλέφωνό σας. Αντίθετα, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται για να προσπαθήσετε να συνδεθείτε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Εάν εισάγετε λανθασμένη διεύθυνση διακομιστή, όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού στο τηλέφωνό σας, δεν θα μπορείτε να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν συμβαίνει αυτό, αρχίστε με τη διαγραφή του ενοχλητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Αλληλογραφία > Επαφές > Ημερολόγιο.
  3. Εντοπίστε το λογαριασμό με το πρόβλημα.
  4. Επιλέξτε Διαγραφή λογαριασμού.
  5. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγραφή από το iPhone μου στο αναδυόμενο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης.

Με τη διαγραφή του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ελέγξτε όλες τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον λογαριασμό και να προχωρήσετε ξανά στη διαδικασία προσθήκης ενός λογαριασμού email στο iPhone σας (μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε το λογαριασμό στο τηλέφωνό σας μέσω του iTunes).

Σημείωση : Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές για τη διαγραφή ενός λογαριασμού email από το iPhone σας. Διαβάστε πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα iPhone αν αυτά τα βήματα δεν λειτουργούν.

Επικοινωνία με τον παροχέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να πάρετε κάποια άμεση τεχνική υποστήριξη για τα προβλήματα email σας. Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσετε με τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (Google για Gmail, Yahoo, κ.λπ.). Κάθε πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει διαφορετικούς τρόπους παροχής υποστήριξης, αλλά καλό είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ιστό και στη συνέχεια να αναζητήσετε συνδέσμους όπως Βοήθεια ή Υποστήριξη.

Κάντε ένα ραντεβού στην Apple Store

Εάν ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν μπορεί να σας βοηθήσει, μπορεί να έχετε ένα πρόβλημα που είναι μεγαλύτερο ή πιο περίπλοκο από ό, τι μπορείτε να λύσετε. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερο να μεταφέρετε το iPhone σας - και όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple για τεχνική υποστήριξη (μπορείτε επίσης να καλέσετε την Apple για υποστήριξη). Τα Apple Stores είναι απασχολημένα μέρη, ωστόσο, φροντίστε να κλείσετε ραντεβού πριν ξεκινήσετε για να αποφύγετε να περιμένετε για πάντα για να απελευθερωθεί κάποιος.

Εάν το λογαριασμό σας λειτουργεί, επικοινωνήστε με το τμήμα πληροφορικής σας

Αν προσπαθείτε να ελέγξετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εργασίας και εάν τα πρώτα πέντε βήματα δεν λειτουργούν, ενδέχεται να μην υπάρχει πρόβλημα στο iPhone σας. Το πρόβλημα ενδέχεται να βρίσκεται στο διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον οποίο προσπαθείτε να κάνετε λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένα προσωρινό πρόβλημα με αυτόν τον διακομιστή ή μια αλλαγή διαμόρφωσης που δεν γνωρίζετε μπορεί να εμποδίσει το iPhone σας. Αν ο λογαριασμός που δεν λειτουργεί, παρέχεται από την εργασία σας, επικοινωνήστε με το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας σας και δείτε αν μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.