Οδηγός αναβάθμισης μνήμης υπολογιστή

Μπορεί και πρέπει να προσθέσετε περισσότερη μνήμη στον υπολογιστή σας;

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξήσετε την απόδοση ενός παλιότερου υπολογιστή είναι να προσθέσετε μνήμη στο σύστημα. Αλλά πριν πάτε για να πάρετε αυτή την αναβάθμιση μνήμης, φροντίστε να συγκεντρώσετε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή μνήμη για το σύστημά σας. Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζουμε πόσο θα ήταν επωφελής χωρίς να υπερβεί και να πάρει πάρα πολλά.

Πόση μνήμη έχω;

Μάθετε πόση μνήμη υπάρχει στον υπολογιστή εξετάζοντας το BIOS ή το λειτουργικό σύστημα. Για τα Windows, αυτό μπορεί να εντοπιστεί ανοίγοντας τις ιδιότητες του Συστήματος από τον Πίνακα Ελέγχου. Στο Mac OS X, ανοίξτε το About This Mac από το μενού της Apple. Αυτό θα σας πει τη συνολική μνήμη, αλλά όχι κατ 'ανάγκη τον τρόπο εγκατάστασης της μνήμης. Για αυτό, ίσως χρειαστεί να ανοίξετε τον υπολογιστή σας και να δείτε τα φυσικά slots. Τώρα ίσως είναι μια καλή στιγμή για να μάθετε εάν ο υπολογιστής σας μπορεί ακόμη να αναβαθμιστεί. Πολλοί νέοι φορητοί υπολογιστές, ειδικά τα μοντέλα ultra-thin, δεν έχουν φυσική πρόσβαση στη μνήμη. Εάν συμβαίνει αυτό, πιθανότατα δεν θα είστε σε θέση να αναβαθμίσετε και ίσως να αναγκαστείτε να αποκτήσετε έναν εντελώς νέο υπολογιστή.

Πόσα χρειάζομαι;

Ελέγξτε το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα εφαρμογών. Συχνά θα έχουν μια τυπωμένη ετικέτα Ελάχιστη και Συνιστώμενη μνήμη κάπου στη συσκευασία ή στο εγχειρίδιο. Βρείτε τον υψηλότερο αριθμό από τη συνιστώμενη ενότητα και προσπαθήστε να προγραμματίσετε να έχετε αυτήν την πολύ ή περισσότερη μνήμη από τη στιγμή που ολοκληρώσατε την αναβάθμιση της μνήμης του συστήματός σας. Έχω διαπιστώσει ότι 8GB φαίνεται να είναι το καλύτερο ποσό για φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Περισσότερο από αυτό είναι χρήσιμο μόνο αν χρησιμοποιείτε πολύ απαιτητικά προγράμματα.

Τι τύπος υποστηρίζει ο υπολογιστής σας;

Ανατρέξτε στα εγχειρίδια που συνοδεύουν τον υπολογιστή σας ή τη μητρική πλακέτα. Η τεκμηρίωση που περιλαμβάνεται στην τεκμηρίωση πρέπει να είναι μια λίστα με τις προδιαγραφές για τη μνήμη που υποστηρίζεται. Αυτό είναι σημαντικό επειδή θα αναφέρει ακριβώς τον τύπο, το μέγεθος και τον αριθμό των μονάδων μνήμης που υποστηρίζονται. Πολλοί λιανοπωλητές και κατασκευαστές μνήμης έχουν αυτές τις πληροφορίες σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τα εγχειρίδια. Τα περισσότερα συστήματα χρησιμοποιούν DDR3 τώρα και είτε DIMM 240-pin για επιτραπέζιους υπολογιστές και SODIMM 204 ακίδων για φορητούς υπολογιστές, αλλά χρησιμοποιούν τα εγχειρίδια ή ένα εργαλείο διαμόρφωσης μνήμης από μια εταιρεία μνήμης για διπλό έλεγχο. Πολλοί νεότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη μνήμη DDR4 . Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο που χρειάζεστε, καθώς οι τύποι μνήμης δεν είναι εναλλάξιμοι.

Πόσες ενότητες πρέπει να αγοράσω;

Συνήθως, θέλετε να αγοράσετε όσο το δυνατόν λιγότερες μονάδες και να τις αγοράσετε σε ζεύγη για την αποδοτικότερη απόδοση. Έτσι, εάν διαθέτετε έναν υπολογιστή με τέσσερις υποδοχές μνήμης από τις οποίες χρησιμοποιείται μόνο ένα με μια μονάδα 2GB, μπορείτε να αγοράσετε μια ενιαία μονάδα μεγέθους 2GB για αναβάθμιση σε 4GB συνολικής μνήμης ή να αγοράσετε δύο μονάδες 2GB για να μεταβείτε σε 6GB μνήμης. Αν αναμιγνύετε παλιές μονάδες με νέες, δοκιμάστε να ταιριάξετε την ταχύτητα και την χωρητικότητά τους για να δοκιμάσετε και να επιτρέψετε μνήμη διπλού καναλιού αν τα συστήματά σας την υποστηρίζουν για καλύτερα αποτελέσματα απόδοσης.

Εγκατάσταση της μνήμης

Η εγκατάσταση μνήμης είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για έναν προσωπικό υπολογιστή. Συνήθως περιλαμβάνει μόνο το άνοιγμα της θήκης σε μια επιφάνεια εργασίας ή μια μικρή πόρτα στο κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή και την εύρεση των υποδοχών.