Τι είναι ένα αρχείο AIT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AIT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AIT είναι ένα αρχείο προτύπου Illustrator που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πολλών αρχείων Adobe Illustrator ( .AI ).

Τα αρχεία AIT διατηρούν τα διάφορα στοιχεία του σχεδίου Adobe Illustrator όπως τις εικόνες, τις ρυθμίσεις και τη διάταξη και είναι χρήσιμα όταν εργάζεστε με έργα που πρέπει να έχουν παρόμοιο, προ-μορφοποιημένο σχέδιο, όπως φυλλάδια, επαγγελματικές κάρτες κλπ.

Η δημιουργία ενός αρχείου AIT γίνεται μέσω της επιλογής Αρχείο> Αποθήκευση ως Πρότυπο ... του Adobe Illustrator.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AIT

Το Adobe Illustrator φυσικά θα ανοίξει αρχεία AIT. Μερικοί άνθρωποι είχαν τύχη χρησιμοποιώντας το CorelDRAW για να ανοίξουν αρχεία AIT χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Εισαγωγή σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος.

Αν το Adobe Illustrator δεν ανοίγει το αρχείο AIT, ίσως θελήσετε να ελέγξετε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. Πολλές επεκτάσεις αρχείων φαίνονται απίστευτα παρόμοιες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα. AIR , ITL , AIFF / AIF / AIFC , ATI (Εταιρεία Λογιστικής Γραφείου Ενημέρωσης) και αρχεία ALT (Dynamics AX Temporary) είναι μερικά παραδείγματα.

Συμβουλή: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο AIT, είναι πιθανό να αποθηκευτεί σε μορφή που δεν έχει καμία σχέση με το Adobe Illustrator. Αν νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει, δοκιμάστε να το ανοίξετε ως αρχείο κειμένου με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου . Οι περισσότερες μορφές, ακόμη και αν δεν βασίζονται σε κείμενο, έχουν κάτι αναγνώσιμο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του τύπου του αρχείου που είναι.

Ενώ αμφιβάλλω ότι συμβαίνει αυτό με τα αρχεία AIT, αφού το Illustrator είναι σχεδόν σίγουρα το πρόγραμμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τύπους αρχείων, είναι πιθανό να εγκατασταθεί ένα άλλο πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει ως προεπιλεγμένο λογισμικό επέκτασης. Αν ναι, και θέλετε να το αλλάξετε, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για οδηγίες.

Πώς να αποθηκεύσετε ένα αρχείο AIT

Το πλεονέκτημα για ένα αρχείο AIT είναι ότι όταν ανοίξει, το Adobe Illustrator δημιουργεί ένα αντίγραφο αυτού ώστε να επεξεργαστείτε το αντίγραφο αντί του πρωτοτύπου και ως εκ τούτου να μην αντικαταστήσετε το αρχείο προτύπου με νέες πληροφορίες. Με άλλα λόγια, όταν ανοίγετε ένα αρχείο AIT, κάνετε αλλαγές και, στη συνέχεια, πηγαίνετε να το αποθηκεύσετε, θα σας ζητηθεί να το αποθηκεύσετε κάπου ως αρχείο AI και όχι ως αρχείο AIT.

Αυτό είναι πραγματικά ένα καλό πράγμα, επειδή είναι πραγματικά ολόκληρο το σημείο ενός αρχείου AIT - να παράσχει ένα παρόμοιο δομικό στοιχείο για τη δημιουργία αρχείων AI. Φυσικά αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε ένα αρχείο AIT τόσο εύκολα όσο μπορείτε με ένα αρχείο AI.

Δηλαδή, αν θέλετε πραγματικά να επεξεργαστείτε το αρχείο προτύπου, μπορείτε απλά να το αποθηκεύσετε ως νέο αρχείο, αλλά στη συνέχεια επιλέξτε την επέκταση αρχείου AIT αντί για AI, αντικαθιστώντας το υπάρχον αρχείο AIT. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Αρχείο> Αποθήκευση ως πρότυπο ... αντί για το κανονικό μενού Αποθήκευση ως ....

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AIT

Όταν ανοίγετε ένα αρχείο AIT στο Adobe Illustrator, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο σε νέα μορφή με το μενού File> Save As .... Ορισμένες από τις υποστηριζόμενες μορφές περιλαμβάνουν τα AI, FXG, PDF , EPS και SVG .

Μπορείτε επίσης να εξάγετε το αρχείο AIT σε αρχείο DWG , DXF , BMP , EMF, SWF , JPG , PCT , PSD , PNG , TGA , TXT, TIF ή WMF χρησιμοποιώντας το μενού Εξαγωγή αρχείων του Adobe Illustrator.

Ακόμα έχοντας προβλήματα ανοίγοντας ή χρησιμοποιώντας ένα αρχείο AIT;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου AIT και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.