Τι είναι ένα αρχείο PPSX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PPSX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PPSX είναι ένα αρχείο παρουσίασης Open XML Slide Show του Microsoft PowerPoint. Χρησιμεύει ως ενημέρωση του PPS , ενός format που χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό στις εκδόσεις του MS Office 2007 και νωρίτερα.

Τα αρχεία PPSX ανοίγουν απευθείας στην παρουσίαση επειδή προορίζονται να χρησιμοποιηθούν μόνο για την παρουσίαση της παρουσίασης. Τα αρχεία του PowerPoint που ανοίγουν απευθείας στη λειτουργία επεξεργασίας αποθηκεύονται με την επέκταση PPTX .

Τα αρχεία PPSX χρησιμοποιούν XML και ZIP για την οργάνωση και συμπίεση των διαφόρων τμημάτων του αρχείου, ακριβώς όπως οι μορφές αρχείων DOCX και XLSX του MS Office.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PPSX

Το δωρεάν πρόγραμμα προβολής PowerPoint της Microsoft μπορεί να ανοίξει αρχεία PPSX αν χρειάζεται απλά να δείτε την παρουσίαση και να μην κάνετε οποιαδήποτε επεξεργασία. Φυσικά, το Microsoft PowerPoint λειτουργεί επίσης και όχι μόνο για την προβολή της παρουσίασης αλλά και για την επεξεργασία της.

Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση του PowerPoint παλαιότερη από το 2010, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο PPSX μόνο εάν είναι εγκατεστημένο το πακέτο συμβατότητας του Microsoft Office.

Σημείωση: Επειδή τα αρχεία PPSX ανοίγουν σε λειτουργία παρουσίασης αντί για την οθόνη που προορίζεται για επεξεργασία, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε διπλό κλικ ή να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο για να το επεξεργαστείτε με το PowerPoint. Αντ 'αυτού, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το PowerPoint και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο για να αναζητήσετε το αρχείο PPSX. Στη συνέχεια, μπορείτε να την επεξεργαστείτε ακριβώς όπως μπορείτε να PPTX αρχεία ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο PowerPoint.

Η ελεύθερη παρουσίαση Kingsoft και το LibreOffice Impress μπορούν να ανοίξουν και αρχεία PPSX. Το OpenOffice Impress υποστηρίζει και αρχεία PPSX, αλλά ίσως χρειαστεί να ανοίξετε πρώτα το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, να επιλέξετε την επιλογή "Microsoft PowerPoint 2007 XML" κατά την περιήγηση στον υπολογιστή σας για αυτό.

Μερικοί από αυτούς τους Free Online Presentation Makers μπορούν επίσης να εισάγουν και να χρησιμοποιούν αρχεία PPSX.

Παρόλο που δεν είναι δωρεάν (αλλά υπάρχει μια δοκιμαστική επιλογή), το Ability Office είναι ένα άλλο πρόγραμμα που υποστηρίζει αρχεία PPSX.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PPSX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PPSX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PPSX

Χρησιμοποιώντας έναν από τους ελεύθερους θεατές PPSX από ψηλά, μπορείτε να μετατρέψετε ένα PPSX σε PPTX, PDF , SWF , GIF και σε πολλές άλλες μορφές. Ορισμένες από αυτές τις μορφές μπορούν να προβληθούν μόνο από το μενού Εξαγωγή και όχι από το κανονικό μενού Αποθήκευση ως .

Για παράδειγμα, το PowerPoint μπορεί να εξάγει ένα αρχείο PPSX σε MP4 ή WMV μέσω του αρχείου Αρχείο> Εξαγωγή> Δημιουργία βίντεο .

Ένας ελεύθερος μετατροπέας αρχείων είναι ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να μετατρέψετε το PPSX σε μια νέα μορφή. Αυτά είναι χρήσιμα αν δεν έχετε κανένα από τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω. Το Zamzar είναι ένας ηλεκτρονικός μετατροπέας PPSX που μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο σε μορφές όπως PPT , DOCX , PNG και JPG . Το DocsPal και το CoolUtils.com είναι δύο ακόμη παραδείγματα.

Σημείωση: Επειδή οι δύο μορφές είναι τόσο παρόμοιες, μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η αλλαγή της επέκτασης αρχείου από το .PPSX σε .PPTX για να θεωρηθεί το αρχείο ως αρχείο PPTX. Ωστόσο, δεδομένου ότι η αλλαγή της επέκτασης αρχείου δεν μετατρέπει στην πραγματικότητα το αρχείο, ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να μην το αναγνωρίζουν ως έγκυρο αρχείο παρουσίασης.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία PPSX

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PPSX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.