Πώς να διαγράψετε και να επανεγκαταστήσετε σωστά τα Windows

Εγκαταστήστε ή επανεγκαταστήστε τα Windows 10, 8, 7, Vista ή XP από το μηδέν

Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσετε όταν όλες οι άλλες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων λογισμικού που έχετε δοκιμάσει έχουν αποτύχει και θέλετε να εγκαταστήσετε ή να εγκαταστήσετε ξανά ένα "καθαρό" αντίγραφο των Windows πίσω στον υπολογιστή σας.

Τις περισσότερες φορές, μια καθαρή εγκατάσταση είναι το πράγμα που προσπαθείτε μετά από μια από τις διαδικασίες αυτόματης επιδιόρθωσης των Windows δεν έχει λύσει το πρόβλημά σας. Μια καθαρή εγκατάσταση θα επιστρέψει τον υπολογιστή σας σχεδόν στην ίδια κατάσταση που ήταν την ημέρα που την ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά.

Σε περίπτωση που δεν είναι ακόμα σαφές: μια καθαρή εγκατάσταση θα πρέπει να προορίζεται για τα πιο σοβαρά προβλήματα του λειτουργικού συστήματος των Windows , καθώς όλα τα δεδομένα στο πρωτεύον διαμέρισμα του σκληρού σας δίσκου (συνήθως η μονάδα δίσκου C ) διαγράφονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows

Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows ολοκληρώνεται κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows, αφαιρώντας την υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows (υποθέτοντας ότι υπάρχει) προτού εγκαταστήσετε ένα νέο λειτουργικό σύστημα ή εγκαταστήσετε ξανά την υπάρχουσα.

Σημείωση: Στα Windows 10, η διαδικασία " Επαναφορά" αυτού του υπολογιστή είναι ένας ευκολότερος και εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε την επανεγκατάσταση των Windows. Ανατρέξτε στην ενότητα Επαναφορά του υπολογιστή σας στα Windows 10 για οδηγίες.

Στις εκδόσεις των Windows πριν από τα Windows 10, τα μεμονωμένα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας καθαρής εγκατάστασης μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε:

Σημαντικό: Να θυμάστε ότι μια καθαρή εγκατάσταση των Windows θα διαγράψει τα πάντα από τη μονάδα δίσκου στην οποία είναι εγκατεστημένα τα Windows . Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα . Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας οτιδήποτε θέλετε να αποθηκεύσετε προτού ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία! Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας online ή να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χωρίς σύνδεση .

Σημαντικό: Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των μεμονωμένων αρχείων που θέλετε να διατηρήσετε, θα πρέπει επίσης να προετοιμαστείτε για την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων σας . Συγκεντρώστε τους αρχικούς δίσκους εγκατάστασης και τις ληφθείσες ρυθμίσεις προγράμματος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλετε να επαναφέρετε στον υπολογιστή σας. Ένας εύκολος τρόπος για να τεκμηριώσετε όλο το εγκατεστημένο πρόγραμμα σας είναι με την επιλογή "Εργαλεία> Κατάργηση εγκατάστασης" στο CCleaner .

Κανένα πρόγραμμα εκτός αυτών που συνοδεύονται από μια αρχική εγκατάσταση των Windows θα είναι στον υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση της καθαρής εγκατάστασης.

Σημείωση: Εάν διαθέτετε μόνο έναν δίσκο επαναφοράς από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας αλλά όχι έναν αρχικό δίσκο εγκατάστασης των Windows ή το κατέβασμα, μπορεί να μην είναι δυνατή μια καθαρή εγκατάσταση όπως περιγράφεται στους παραπάνω οδηγούς. Εντούτοις, ο δίσκος επαναφοράς μπορεί να έχει μια σχετικά παρόμοια διαδικασία που θα αποκαταστήσει ολόκληρο τον υπολογιστή, τα Windows και τα προγράμματά σας.

Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που συνοδεύει τον υπολογιστή σας ή επικοινωνήστε απευθείας με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας για οδηγίες.