Πώς να καθαρίσετε Εγκατάσταση των Windows 8 ή 8.1

01 από 32

Σχεδιάστε το Windows 8 Καθαρή εγκατάσταση

© Karlis Dambrans / Flickr / CC κατά 2.0

Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 περιλαμβάνει την αφαίρεση του υπάρχοντος λειτουργικού συστήματος που είναι εγκατεστημένο σε ένα διαμέρισμα (μια προηγούμενη εγκατάσταση των Windows 8, Windows XP , Windows 10 , Linux, Windows 7 ... δεν έχει σημασία) και στη συνέχεια την εγκατάσταση των Windows 8 από την αρχή ίδια μονάδα δίσκου. Μια καθαρή εγκατάσταση αναφέρεται επίσης μερικές φορές ως "προσαρμοσμένη εγκατάσταση".

Συμβουλή: Αν σκέφτεστε να απεγκαταστήσετε τα Windows 10 , δεν είναι δύσκολο να το κάνετε.

Με άλλα λόγια, μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 είναι η διαδικασία διαγραφής-οτιδήποτε είναι εκεί και να εγκατασταθεί-καινούργιο αντίγραφο των Windows-8 και είναι συνήθως η καλύτερη μέθοδος εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης των Windows 8. I προτείνουμε πάντα μια καθαρή εγκατάσταση για την αναβάθμιση, για παράδειγμα από μια προηγούμενη έκδοση των Windows όπως τα Windows 7. Ανατρέξτε στις Συνήθεις ερωτήσεις εγκατάστασης των Windows, εάν έχετε ανησυχίες για αυτό.

Η ακολουθία που ακολουθεί περιέχει συνολικά 32 βήματα και θα σας καθοδηγήσει σε κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας εγκατάστασης των Windows 8 ή των Windows 8.1 clean install. Η διαδικασία είναι σχεδόν πανομοιότυπη για τα Windows 8 και τα Windows 8.1 αλλά έχω καλέσει τις διαφορές όπου χρειάζεται.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε πριν εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 είναι ότι κάθε κομμάτι των πληροφοριών σχετικά με τη μονάδα δίσκου που πρόκειται να εγκαταστήσετε / επανεγκαταστήσετε τα Windows 8 θα διαγραφούν . Αυτό σημαίνει ότι όλο το λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται εκεί, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι, θα φύγει, όπως και όλα τα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει και, ναι, το σημαντικότερο, όλα τα πολύτιμα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει σε αυτή την κίνηση.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών σας δεδομένων

Έτσι, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όσων δεδομένων θέλετε να διατηρήσετε όπως τα αποθηκευμένα σας έγγραφα, τη μουσική και τα βίντεο που έχετε λάβει, κλπ. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των προγραμμάτων σας δεν είναι συνήθως δυνατή, τα μέσα και τα αρχεία εγκατάστασης που κάνατε να εγκαταστήσετε τα προγράμματα, ώστε να είναι διαθέσιμα για επανεγκατάσταση μόλις γίνει η καθαρή εγκατάσταση των Windows 8.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων δεδομένων από τα προγράμματά σας, αν υποτεθεί ότι έχουν κάποια, τα οποία ενδέχεται να μην βρίσκονται στα άλλα αποθηκευμένα αρχεία σας.

Εντοπίστε το κλειδί προϊόντος σας

Η επόμενη ανησυχία σας θα πρέπει να είναι το κλειδί προϊόντος σας. Αυτός ο 25ψήφιος αλφαριθμητικός κωδικός απαιτείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρής εγκατάστασης των Windows 8. Εάν έχετε αγοράσει οι ίδιοι τα Windows 8, το κλειδί προϊόντος θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο μέσο DVD που λάβατε ή στην επιβεβαίωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβατε όταν αγοράσατε τα Windows 8 ή 8.1 για λήψη. Εάν τα Windows 8 ήρθε προεγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, αναζητήστε ένα αυτοκόλλητο με το κλειδί προϊόντος σε κάποιο σημείο της επιφάνειας εργασίας, του φορητού υπολογιστή σας ή της συσκευής tablet.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το κλειδί προϊόντος των Windows 8 αλλά ισχύουν τα εξής: α) Windows 8 είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή τώρα, β) λειτουργεί και γ) δεν ήταν προεγκατεστημένος από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας, τότε έχετε την επιλογή εξαγωγής του κλειδιού από την τρέχουσα εγκατάσταση. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορείτε να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 8 ή 8.1 για βοήθεια.

Αποσυνδέστε το περιττό υλικό

Τα Windows 8 θα πρέπει να εγκαθιστούν πρόστιμο με όλο το υλικό που έχετε συνδέσει, εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή έχετε δυσκολίες κατά την εγκατάσταση των Windows σε αυτόν τον υπολογιστή, αφαιρέστε τα μη απαραίτητα εσωτερικά στοιχεία (εάν έχετε μια επιφάνεια εργασίας) οι εξωτερικές συσκευές θα πρέπει να βοηθήσουν. Μόλις ολοκληρωθεί η καθαρή εγκατάσταση των Windows 8, μπορείτε να συνδέσετε αυτές τις συσκευές μία κάθε φορά.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση Windows 8 / 8.1 Clean Install

Μόλις είστε απολύτως θετικοί ότι τα πάντα στο πρωτεύον διαμέρισμα σκληρού δίσκου που πρόκειται να εγκαταστήσετε τα Windows 8, ίσως το C: drive σας, μπορεί να αφαιρεθεί (π.χ. έχετε υποστηρίξει όλα όσα θέλετε να κρατήσετε) και στη συνέχεια να συνεχίσετε το επόμενο βήμα σε αυτό το σεμινάριο. Μην ξεχνάτε ότι μόλις διαγράψετε τα πάντα από αυτή τη μονάδα δίσκου, η οποία γίνεται σε ένα μεταγενέστερο βήμα (θα σας ενημερώσω πότε), δεν θα μπορείτε να πάρετε κάποια από αυτά τα δεδομένα πίσω.

Σημείωση: Η διαδικασία που περιγράφεται και τα στιγμιότυπα οθόνης που εμφανίζονται σε αυτά τα 32 βήματα αναφέρονται ειδικά στα Windows 8 Pro, αλλά ισχύουν εξίσου για την τυπική έκδοση των Windows 8 που είναι επίσης διαθέσιμη, καθώς και για τις δύο εκδόσεις των Windows 8.1 όπως προαναφέρθηκε.

Σημαντικό: Εάν θέλετε να καθαρίσετε να εγκαταστήσετε μια έκδοση άλλων Windows εκτός των Windows 8, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να εκτελέσω μια Καλή Εγκατάσταση των Windows; tutorial για συγκεκριμένες οδηγίες για την έκδοση των Windows.

02 από 32

Εκκίνηση από τα μέσα εγκατάστασης των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 2 από 32.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρής εγκατάστασης των Windows 8 , θα χρειαστεί να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από οποιαδήποτε πηγή εγκατάστασης τυχαίνει να χρησιμοποιεί: είτε δίσκο DVD είτε μονάδα flash .

Με άλλα λόγια, εάν έχετε ένα DVD των Windows 8 και θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από μια μονάδα οπτικού δίσκου , στη συνέχεια εκκινήστε από το DVD των Windows 8 . Εναλλακτικά, αν έχετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σωστά αντιγραφεί σε μια μονάδα USB που βασίζεται, στη συνέχεια εκκινήστε από τη συσκευή USB .

Σημείωση: Ανατρέξτε στην ενότητα Τι πρέπει να κάνετε ... παρακάτω σε αυτή τη σελίδα αν χρειαστεί να αλλάξετε το μέσο (δισκέτα / μονάδα δίσκου flash) από το οποίο εγκαθιστάτε τα Windows 8 ή εάν διαθέτετε αρχείο ISO των Windows 8 και δεν είστε σίγουρος τι να κάνει με αυτό.

Υπάρχουν πραγματικά τρία βασικά βήματα εδώ:

  1. Τοποθετήστε το DVD των Windows 8 στη μονάδα οπτικού δίσκου ή συνδέστε τη μονάδα flash με τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε μια ελεύθερη θύρα USB και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή.
  2. Παρακολουθήστε για α Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το μήνυμα CD ή DVD ... (εμφανίζεται παραπάνω) αν εκτελείτε εκκίνηση από ένα δίσκο ή a Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από εξωτερική συσκευή ... μήνυμα εάν εκτελείτε εκκίνηση από ένα μονάδα flash ή άλλη συσκευή USB.
  3. Πατήστε ένα πλήκτρο για να αναγκάσετε τον υπολογιστή σας να εκκινηθεί είτε από το DVD των Windows 8 είτε από τη μονάδα flash με τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε αυτό.

Εάν δεν πατήσετε κάποιο πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε την εκκίνηση από την εξωτερική μονάδα δίσκου ή το δίσκο DVD, ο υπολογιστής σας θα προσπαθήσει να εκκινήσει από την επόμενη συσκευή που αναγράφεται στη σειρά εκκίνησης στο BIOS , πιθανώς το σκληρό σας δίσκο , οπότε η τρέχουσα εγκατεστημένη λειτουργία θα ξεκινήσει το σύστημα . Εάν συμβεί αυτό, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά.

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε ένα από τα παραπάνω μηνύματα και το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα ξεκινά ή εμφανίζεται κάποιο σφάλμα, ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι η σειρά εκκίνησης έχει οριστεί εσφαλμένα. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης στο BIOS , φροντίζοντας να ταξινομήσετε την καταχώρηση της μονάδας CD / DVD ή των εξωτερικών συσκευών κάπου πριν ή πάνω από τη μονάδα σκληρού δίσκου στη λίστα.

Είναι επίσης εντάξει αν δεν βλέπετε ένα από τα παραπάνω μηνύματα, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 (δείτε το επόμενο βήμα) γίνεται αυτόματα. Αν συμβεί αυτό, εξετάστε αυτό το βήμα και συνεχίστε.

Τι να κάνετε αν τα μέσα εγκατάστασης των Windows 8 δεν λειτουργούν για σας

Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα ότι τα Windows 8 μπορούν να αγοραστούν online και να φορτωθούν σε μορφή αρχείου ISO και ότι πολλοί υπολογιστές, ειδικά ταμπλέτες και άλλοι μικρότεροι υπολογιστές, δεν έχουν οπτικές μονάδες, είναι πιθανό να βρεθείτε με τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε κάποια μορφή, ή σε μερικά μέσα, απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει για τον υπολογιστή σας.

Παρακάτω υπάρχουν μερικές λύσεις που βασίζονται σε κοινές καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται οι άνθρωποι όταν προετοιμάζονται να καθαρίσουν την εγκατάσταση των Windows 8:

Πρόβλημα: Έχετε ένα DVD με Windows 8, αλλά πρέπει να μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από μια συσκευή USB. Αυτό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που ακούω.

Λύση: Εντοπίστε μια μονάδα flash με μέγεθος τουλάχιστον 4 GB και από την οποία μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα δεδομένα. Στη συνέχεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από το USB για βοήθεια σχετικά με τη δημιουργία μιας εικόνας δίσκου του DVD των Windows 8 και, στη συνέχεια, να αντιγράψετε σωστά τη συγκεκριμένη εικόνα σε μια μονάδα flash USB.

Πρόβλημα: Έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ISO των Windows 8 και πρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από ένα DVD.

Λύση: Καταγράψτε το αρχείο ISO σε δίσκο DVD (ή BD). Αυτό δεν είναι το ίδιο με την απλή εγγραφή του αρχείου ISO σε ένα δίσκο όπως θα κάνατε με ένα αρχείο μουσικής ή βίντεο. Βλ. Πώς να καψετε μια εικόνα ISO σε ένα CD / DVD / BD για βοήθεια.

Πρόβλημα: Έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ISO των Windows 8 και πρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από μια συσκευή USB.

Λύση: Βρείτε μια μονάδα flash με συνολική χωρητικότητα τουλάχιστον 4 GB που μπορείτε να διαγράψετε τα πάντα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από USB για βοήθεια σχετικά με τη σωστή λήψη αυτού του αρχείου ISO σε μια μονάδα flash.

Μόλις έχετε τα Windows 8 στο μέσο εγκατάστασης που θέλετε, επιστρέψτε εδώ και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω για εκκίνηση από το δίσκο ή τη μονάδα flash. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε με την υπόλοιπη διαδικασία των Windows 8 καθαρή εγκατάσταση.

03 από 32

Περιμένετε να φορτωθούν τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 3 από 32.

Θα γνωρίζετε ότι η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 ξεκινά σωστά αν δείτε την οθόνη εκκίνησης των Windows 8 όπως φαίνεται παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εγκατάσταση των Windows 8 προετοιμάζεται με τη φόρτωση των αρχείων στη μνήμη, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία εγκατάστασης. Μην ανησυχείτε, τίποτα δεν έχει διαγραφεί ή αντιγραφεί στο σκληρό σας δίσκο αυτή τη στιγμή. Αυτό συμβαίνει λίγο αργότερα.

04 από 32

Επιλέξτε Γλώσσα, Χρόνο και Άλλες Προτιμήσεις

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 4 από 32.

Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να εγκαταστήσετε , τη μορφή ώρας και νομίσματος και τη μέθοδο πληκτρολογίου ή εισαγωγής που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε στα Windows 8 και σε όλη την καθαρή εγκατάσταση των Windows 8.

Αφού επιλέξετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ ή αγγίξτε Επόμενο .

05 από 32

Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 5 από 32.

Κάντε κλικ ή αγγίξτε το κουμπί Εγκατάσταση τώρα στη μέση της οθόνης, ακριβώς κάτω από το λογότυπο των Windows 8 .

Αυτό θα κάνει τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 σε εξέλιξη.

06 από 32

Περιμένετε να αρχίσει η εγκατάσταση των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 6 από 32.

Η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 αρχίζει τώρα.

Τίποτα δεν μπορεί να κάνει εδώ, αλλά περιμένετε. Μπορεί να δείτε αυτή την οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά όχι για πολύ περισσότερο από αυτό.

07 από 32

Εισαγάγετε το κλειδί προϊόντος των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 7 από 32.

Εδώ εισάγετε το κλειδί προϊόντος σας, τον 25ψήφιο κωδικό που λάβατε όταν αγοράσατε τα Windows 8 . Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τις παύλες που πιθανώς εμφανίζονται ως τμήμα του κλειδιού προϊόντος.

Αν έχετε κάνει λήψη των Windows 8, είναι πιθανό ότι το κλειδί προϊόντος βρίσκεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης αγοράς. Εάν αγοράσατε ένα DVD των Windows 8 σε κατάστημα λιανικής πώλησης ή σε απευθείας σύνδεση, το κλειδί προϊόντος θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί δίπλα στο δίσκο σας.

Εάν τα Windows 8 ήταν προεγκατεστημένα στον υπολογιστή σας και τώρα εκτελείτε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 στον ίδιο υπολογιστή, το κλειδί προϊόντος σας βρίσκεται πιθανώς σε ένα αυτοκόλλητο που βρίσκεται κάπου στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας.

Μόλις εισαγάγετε το κλειδί προϊόντος, κάντε κλικ ή αγγίξτε Επόμενο .

Σημαντικό: Απαιτείται η εισαγωγή του κλειδιού προϊόντος σε αυτό το σημείο της διαδικασίας καθαρής εγκατάστασης των Windows 8. Αυτό δεν συμβαίνει σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows όπου θα μπορούσατε να παραλείψετε την εισαγωγή του κλειδιού προϊόντος κατά την εγκατάσταση, αρκεί να το παρέχετε μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, συνήθως 30 ή 60 ημέρες. Επίσης, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, ενεργοποίηση του κλειδιού προϊόντος Windows 8 online είναι αυτόματη και αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας.

Συμβουλή: Όπως αναφέρθηκε στο πρώτο βήμα σε αυτό το σεμινάριο, αν χάσατε το κλειδί προϊόντος και επαναβαίνετε τα Windows 8 σε ένα υπάρχον και λειτουργικό αντίγραφο των Windows 8 στο εμπόριο, θα πρέπει να μπορείτε να εξαγάγετε έγκυρο κλειδί προϊόντος που χρησιμοποιήσατε για την εγκατάσταση των Windows 8 την τελευταία φορά. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορείτε να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 8 για βοήθεια.

08 από 32

Αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης λογισμικού των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 8 από 32.

Η επόμενη οθόνη που θα συναντήσετε θα είναι η σελίδα της Άδειας Χρήσης Λογισμικού της Microsoft , η οποία είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο πλαίσιο κειμένου που περιέχει τους όρους άδειας χρήσης για την έκδοση των Windows 8 που εγκαθιστάτε.

Διαβάστε τη συμφωνία, επιλέξτε Αποδέχομαι το πλαίσιο όρων άδειας και κάντε κλικ ή αγγίξτε Επόμενο .

Σημαντικό: Πρέπει πάντα να διαβάζετε συμφωνίες άδειας χρήσης λογισμικού και να αναζητάτε προειδοποιήσεις που ενδεχομένως να μην περιμένατε, ειδικά όταν πρόκειται για λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows 8. Η Microsoft, όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές λογισμικού, έχουν αυστηρά και νομικά δεσμευτικά όρια ως προς τον αριθμό ταυτόχρονους υπολογιστές τους μπορεί να λειτουργήσει το λογισμικό τους. Για παράδειγμα, ένα αντίγραφο των Windows 8 μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε έναν υπολογιστή κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ένα κλειδί προϊόντος ανά υπολογιστή ... περίοδο.

Σημείωση: Είναι εντελώς νόμιμο να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 8 μέσω αυτής της μεθόδου καθαρής εγκατάστασης. Εφόσον το κλειδί προϊόντος που χρησιμοποιείτε για την εγκατάσταση των Windows 8 χρησιμοποιείται μόνο σε έναν υπολογιστή τη φορά, δεν παραβιάζετε κανέναν κανόνα.

09 από 32

Επιλέξτε τη μέθοδο προσαρμοσμένης εγκατάστασης

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 9 από 32.

Η επόμενη οθόνη σας παρουσιάζει μια σημαντική ερώτηση: Ποιος τύπος εγκατάστασης θέλετε; . Έχετε δύο επιλογές: Αναβάθμιση και Προσαρμογή .

Κάντε κλικ στο ή, αγγίξτε το στοιχείο Προσαρμογή: Εγκατάσταση μόνο των Windows (προχωρημένο) .

Σημαντικό: Ακόμα κι αν αναβαθμίζετε από προηγούμενη έκδοση των Windows στα Windows 8 , δεν συνιστούμε να κάνετε αναβάθμιση . Ακούγεται σαν μια εξαιρετική επιλογή, με τα αρχεία, τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα να παραμένουν στη θέση τους, αλλά η πραγματικότητα είναι συχνά πολύ διαφορετική. Θα έχετε καλύτερη απόδοση από τα Windows 8 και ό, τι λογισμικό επιλέγετε να εγκαταστήσετε ξανά αν συνεχίσετε με αυτήν την διαδικασία καθαρής εγκατάστασης αντ 'αυτού.

10 από 32

Εμφάνιση των Επιλογών οδήγησης για προχωρημένους των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 10 από 32.

Σχετικά με το Πού θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows; στην οθόνη θα δείτε μια λίστα όλων των κατατμήσεων που βλέπουν τα Windows 8 στον υπολογιστή.

Το πράγμα που κάνει την καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 "καθαρή" είναι η κατάργηση του διαμερίσματος στο οποίο είναι εγκατεστημένο το τρέχον λειτουργικό σύστημα καθώς και των βοηθητικών διαμερισμάτων που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα, συνήθως για σκοπούς ανάκτησης. Αυτό θα κάνουμε με τα επόμενα βήματα.

Σημαντικό: Εάν και μόνο εάν εγκαταστήσετε τα Windows 8 σε έναν καινούργιο ή προηγουμένως διαμορφωμένο σκληρό δίσκο, ο οποίος φυσικά δεν έχει τίποτα που πρέπει να καταργηθεί, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο Βήμα 15 !

Η εγκατάσταση των Windows 8 εξετάζει τη διαχείριση των διαμερισμάτων με μια σύνθετη εργασία, ώστε να μπορέσουμε να καταργήσουμε οποιαδήποτε διαμερίσματα, θα πρέπει να αγγίξετε ή να κάνετε κλικ στις επιλογές Drive (advanced) .

Μέσα από τα επόμενα βήματα θα καταργήσετε τα διαμερίσματα για το λειτουργικό σύστημα που αντικαθιστάτε με τα Windows 8. Να θυμάστε ότι δεν έχει σημασία το τρέχον λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή - μια παλιά εγκατάσταση των Windows 8, ένα νεότερο των Windows 10 , το Ubuntu Linux, τα Windows 7 , τα Windows XP , κλπ.

11 από 32

Διαγραφή του σχεδίου διαμερίσματος που σχεδιάσατε κατά την εγκατάσταση των Windows 8 Onto

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 11 από 32.

Τώρα που έχετε πρόσβαση στο πλήρες φάσμα επιλογών διαχείρισης διαμερισμάτων , μπορείτε να διαγράψετε οποιεσδήποτε κατατμήσεις από τη μονάδα σκληρού δίσκου που χρησιμοποιούνται από το τρέχον εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα .

Σημαντικό: Πριν διαγράψετε ένα διαμέρισμα, γνωρίζετε ότι όλα τα δεδομένα σε αυτό το διαμέρισμα θα διαγραφούν για πάντα. Με όλα τα δεδομένα εννοώ όλα τα δεδομένα : το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα, όλα τα αποθηκευμένα έγγραφα, τις ταινίες, τη μουσική κλπ. Που μπορεί να βρίσκονται σε αυτή την κίνηση. Θεωρείται ότι, από αυτό το σημείο, οτιδήποτε θελήσατε να κρατήσετε, έχετε υποστηρίξει αλλού.

Επισημάνετε το διαμέρισμα που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ ή επιλέξτε Διαγραφή .

Σημείωση: Η λίστα με τις κατατμήσεις σας μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τη δική μου, την οποία μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. Έχω έναν φυσικό σκληρό δίσκο 60 GB στον υπολογιστή μου τον οποίο προηγουμένως είχα εγκαταστήσει τα Windows 8 . Η κύρια διαμέρισμά μου, η οποία είναι η μονάδα C: όταν συνδεθώ στα Windows, είναι 59,7 GB. Αυτό το άλλο μικρό διαμέρισμα (350 MB) είναι ένα υποστηρικτικό διαμέρισμα που σχεδιάζω επίσης να διαγράψω, το οποίο θα φτάσουμε σε λίγα βήματα.

Προειδοποίηση: Εάν έχετε πολλούς σκληρούς δίσκους ή / και πολλαπλά διαμερίσματα σε οποιαδήποτε από τις μονάδες δίσκου σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγράψει τα σωστά διαμερίσματα. Πολλοί άνθρωποι έχουν τους δεύτερους σκληρούς δίσκους ή τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούν για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Δεν πρόκειται για δίσκο που θέλετε να διαγράψετε.

12 από 32

Επιβεβαιώστε την διαγραφή του διαμερίσματος

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 12 από 32.

Αφού επιλέξετε να διαγράψετε το διαμέρισμα , η Εγκατάσταση των Windows 8 θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι πραγματικά θέλετε να διαγράψετε το διαμέρισμα.

Σημαντικό: Όπως περιγράψαμε στο τελευταίο βήμα, λάβετε υπόψη ότι όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτό το διαμέρισμα που καταργείτε θα χαθούν για πάντα. Αν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για όλα όσα θέλετε να διατηρήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Ακύρωση , τερματίστε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εκκινήσετε ξανά σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα έχετε εγκαταστήσει και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για οτιδήποτε θέλετε να διατηρήσετε.

Για να είμαι απόλυτα σαφής: Αυτό είναι το σημείο μη επιστροφής! Δεν θέλω να σας φοβίσει, ειδικά επειδή αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 8. Θέλω μόνο να έχετε πλήρη γνώση του τι πρόκειται να κάνετε. Εάν γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα στην κύρια μονάδα δίσκου σας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, τότε θα πρέπει να αισθάνεστε εντελώς άνετα να συνεχίσετε.

Κάντε κλικ ή αγγίξτε το κουμπί OK για να διαγράψετε το επιλεγμένο τμήμα.

13 από 32

Διαγραφή άλλων διαμερισμάτων που χρησιμοποιούνται από το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 13 από 32.

Αν υπάρχουν άλλα διαμερίσματα που πρέπει να διαγράψετε, όπως τα διαμερίσματα ανάκτησης που χρησιμοποιούνται από το προηγουμένως εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα , είναι πλέον καλό να τα αφαιρέσετε. Ίσως να έχετε μόνο ένα από αυτά τα βοηθητικά διαμερίσματα, και πιθανώς μόνο εάν έχετε εγκαταστήσει μια προηγούμενη έκδοση των Windows.

Για παράδειγμα, στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και σε ορισμένες εγκαταστάσεις των Windows Vista , δημιουργείται μια μικρή κατάτμηση ανάκτησης, η οποία επισημαίνεται εδώ ως System Reserved , και συμπληρώνεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί πίσω από τις σκηνές καθώς συνεχίζετε να καθαρίζετε την εγκατάσταση των Windows 8. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε πλέον αυτό που εγκαταστήσατε από την προηγούμενη εγκατάσταση των Windows, ώστε να μπορείτε να το καταργήσετε.

Για να το κάνετε αυτό, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για να καταργήσετε το πρωτεύον διαμέρισμα στα τελευταία βήματα: επισημάνετε το διαμέρισμα που θέλετε να διαγράψετε και έπειτα αγγίξτε ή κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή .

Σημείωση: Ίσως παρατηρήσετε ότι το πρώτο διαμέρισμα που διαγράψαμε φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει. Κοιτάξτε πιο κοντά, όμως, και μπορείτε να πείτε ότι έχει φύγει. Η περιγραφή τώρα λέει Unallocated Space και δεν υπάρχει πλέον ένας τύπος διαμερίσματος που αναγράφεται. Με άλλα λόγια, αυτό είναι πλέον κενός χώρος, ο οποίος πλησιάζουμε στην τοποθέτηση των Windows 8.

Σημαντικό: Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι δεν καταργείτε διαμερίσματα που δεν θέλετε πραγματικά να καταργήσετε. Ένα από αυτά τα βοηθητικά διαμερίσματα των Windows θα επισημαίνονται σαφώς ως System Reserved και θα είναι πολύ μικρά, ίσως 100 MB ή 350 MB ανάλογα με την έκδοση των Windows που είχατε εγκαταστήσει.

14 από 32

Επιβεβαιώστε άλλες διαγραφές κατατμήσεων

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 14 από 32.

Όπως ακριβώς κάνατε μερικά βήματα πίσω, η Εγκατάσταση των Windows 8 θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την κατάργηση αυτού του άλλου διαμερίσματος .

Κάντε κλικ ή αγγίξτε OK για επιβεβαίωση.

15 από 32

Επιλέξτε μια φυσική τοποθεσία για να εγκαταστήσετε τα Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 15 από 32.

Όπως βλέπετε τώρα, όλος ο χώρος στο σκληρό σας δίσκο παρατίθεται ως Μη εκχωρημένος χώρος . Με άλλα λόγια, δεν έχω ρυθμίσεις διαμερισμάτων και η εγκατάστασή μου ή η επανεγκατάσταση των Windows 8 σύντομα θα αρχίσει να είναι "καθαρή" και "από το μηδέν" σε αυτή την κενή μονάδα δίσκου.

Σημείωση: Ο αριθμός των κατατμημένων κατατμήσεων και αν αυτά τα διαμερίσματα είναι μη κατανεμημένα τμήματα μιας μονάδας σκληρού δίσκου , χώροι που έχουν προηγουμένως χωριστεί ή διαμερίσματα που έχουν ήδη διαμορφωθεί και κενά θα εξαρτηθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση και από τα διαμερίσματα που διαγράψατε τα τελευταία μερικά βήματα.

Εάν εγκαθιστάτε τα Windows 8 σε έναν υπολογιστή με έναν μόνο φυσικό σκληρό δίσκο στον οποίο μόλις αφαιρέσατε όλα τα τμήματα, το Πού θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows; η οθόνη θα πρέπει να μοιάζει με την εικόνα που παρουσιάστηκε παραπάνω, εκτός από το γεγονός ότι η μονάδα δίσκου σας είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη από το παράδειγμα 60 GB μου.

Επιλέξτε τον κατάλληλο μη διατεθέντα χώρο για να εγκαταστήσετε τα Windows 8 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή αγγίξτε Επόμενο .

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο διαμέρισμα, ούτε να διαμορφώσετε ένα, ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης των Windows 8. Αυτές οι δύο ενέργειες ολοκληρώνονται αυτόματα, στο παρασκήνιο, μεταξύ αυτού του βήματος και του επόμενου.

16 από 32

Περιμένετε κατά την εγκατάσταση των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 16 από 32.

Η Εγκατάσταση των Windows 8 θα ξεκινήσει τώρα την εγκατάσταση των Windows 8 στο διαμέρισμα που δημιουργήθηκε από τον ελεύθερο χώρο που επιλέξατε στο τελευταίο βήμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε εδώ είναι να περιμένετε.

Αυτό το βήμα είναι το πιο χρονοβόρο από όλα αυτά. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 20 λεπτά, ενδεχομένως περισσότερο σε πιο αργούς υπολογιστές.

Σημείωση: Αυτό το μέρος της εγκατάστασης των Windows 8 είναι εντελώς αυτόματη και το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, την οποία δεν δίνετε ρητή άδεια. Έτσι, αν βγείτε μακριά, και τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά από τα παραπάνω, απλά συνεχίστε με τα επόμενα βήματα μέχρι να τα πιάσετε.

17 από 32

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 17 από 32.

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης των Windows 8 λήγει, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα.

Εάν τυχαίνει να πιάσετε αυτήν την οθόνη, η οποία είναι μόνο εκεί για δέκα δευτερόλεπτα, μπορείτε να κάνετε κλικ ή να αγγίξετε την επιλογή Επανεκκίνηση τώρα για να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο την επανεκκίνηση.

Προειδοποίηση: Ο υπολογιστής σας πιθανότατα θα σας παρουσιάσει αυτό Πιέστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από ... όταν ξεκινά πάλι και βλέπει πάλι τις πληροφορίες εκκίνησης από τα μέσα εγκατάστασης των Windows 8. Μην πατάτε ένα πλήκτρο ή θα ξανακάνετε εκκίνηση στον δίσκο εγκατάστασης ή στη μονάδα flash ξανά, κάτι που δεν θέλετε να κάνετε. Αν κάνετε λάθος αυτό, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και μην πιέσετε τίποτα εκείνη την ώρα. Η εγκατάσταση των Windows 8 πρέπει να συνεχιστεί ξανά όπως φαίνεται στην επόμενη οθόνη.

18 από 32

Περιμένετε να ξαναρχίσει η ρύθμιση των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 18 από 32.

Τώρα που ο υπολογιστής σας έχει επανεκκινήσει, τα Windows 8 μπορούν να συνεχίσουν να εγκαθιστούν.

Δεν υπάρχει τίποτα να κάνει εδώ. Το πρόγραμμα Εγκατάστασης των Windows 8 έχει μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει ακόμα να κάνει πριν γίνει, αλλά κανένα από αυτά δεν απαιτεί παρέμβαση του χρήστη.

Μπορείτε να καθίσετε σε αυτήν την οθόνη για αρκετά λεπτά, πριν να δείτε την επιλογή Getting devices ready , για την οποία μιλάω στο επόμενο βήμα.

19 από 32

Περιμένετε για εγκατάσταση των Windows 8 για εγκατάσταση υλικού

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 19 από 32.

Καθώς περιμένετε να ολοκληρωθεί η καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 , θα παρατηρήσετε μια ένδειξη Ετοιμάζοντας συσκευές έτοιμη να φτάσει μέχρι και 100% σε αρκετές ρυθμίσεις και ξεκινά.

Στο παρασκήνιο, τα Windows 8 αναγνωρίζουν όλο το υλικό που δημιουργεί τον υπολογιστή σας και εγκαθιστούν τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης για αυτές τις συσκευές, αν υπάρχουν.

Αυτή η διαδικασία συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και μπορεί να δείτε την οθόνη να τρεμοπαίζει και να διαφεύγει από καιρό σε καιρό.

20 από 32

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 20 από 32.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των Windows 8 , θα εμφανιστεί ένα μήνυμα Getting ready στο κάτω μέρος της οθόνης.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου σταδίου, η εγκατάσταση των Windows 8 ολοκληρώνει τις τελευταίες εργασίες, όπως την οριστικοποίηση του μητρώου και άλλων ρυθμίσεων.

21 από 32

Περιμένετε ενώ ο υπολογιστής σας επανεκκινείται αυτόματα

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 21 από 32.

Αυτή η οθόνη εμφανίζεται μόνο για ένα δευτερόλεπτο, ίσως λιγότερο, έτσι ώστε να μην το βλέπετε ακόμη, αλλά όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, η εγκατάσταση των Windows 8 λέει την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και στη συνέχεια το κάνει αμέσως. Αυτή είναι η δεύτερη και τελική επανεκκίνηση που απαιτείται κατά τη διάρκεια μιας καθαρής εγκατάστασης των Windows 8.

Σημείωση: Όπως σας προειδοποίησα για διάφορα βήματα πίσω, πιθανότατα θα πάρετε αυτό Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από ... επιλογή ξανά καθώς ο υπολογιστής σας γυρίζει πίσω, αλλά μην το κάνετε. Δεν θέλετε να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8, θέλετε να εκκινήσετε από τον σκληρό σας δίσκο , ο οποίος διαθέτει τώρα σχεδόν πλήρη εγκατάσταση των Windows 8 σε αυτό.

22 από 32

Περιμένετε κατά την εκκίνηση των Windows 8

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 22 από 32.

Για άλλη μια φορά, περιμένετε στα Windows 8 για να ξεκινήσετε. Αυτό πρέπει να διαρκέσει μόνο ένα λεπτό ή δύο.

Έχετε σχεδόν κάνει να περιμένετε μέσα από βαρετές μαύρες οθόνες, σας υπόσχομαι!

23 από 32

Περιμένετε να ξεκινήσει ο "Οδηγός βασικών λειτουργιών των Windows 8"

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 23 από 32.

Η επόμενη οθόνη που βλέπετε είναι μια εισαγωγή σε έναν οδηγό που πρόκειται να ολοκληρώσετε και βοηθά να προσαρμόσετε τα Windows 8 στις προτιμήσεις σας.

Εμφανίζονται τέσσερα τμήματα, όπως Εξατομίκευση , Ασύρματη σύνδεση , Ρυθμίσεις και Σύνδεση .

Αυτή η οθόνη εμφανίζεται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα προτού προχωρήσετε αυτόματα στην εξατομίκευση .

24 από 32

Επιλέξτε ένα θέμα χρώματος και ονομάστε τον υπολογιστή σας

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 24 από 32.

Δύο πολύ απλές επιλογές παρουσιάζονται στην οθόνη Προσαρμογή : μία για το χρώμα που σας αρέσει και ένα για το όνομα PC .

Το χρώμα που επιλέγετε βοηθά στη διαμόρφωση της οθόνης στην επόμενη οθόνη Windows 8 και σε μερικές άλλες περιοχές των Windows 8. Αυτό αλλάζει εύκολα αργότερα από την περιοχή της οθόνης εκκίνησης των ρυθμίσεων του υπολογιστή, οπότε μην πάρετε πάρα πολύ παγιδευμένο σε αυτό.

Το όνομα του υπολογιστή είναι απλώς μια φιλική φράση για όνομα κεντρικού υπολογιστή , το όνομα που αναγνωρίζει αυτόν τον υπολογιστή στο δίκτυό σας. Κάτι που μπορεί να αναγνωριστεί είναι πάντα καλό, όπως το timswin8tablet ή το pcroom204 ... παίρνετε την ιδέα.

Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο όταν ολοκληρωθεί.

25 από 32

Συμμετοχή σε ένα ασύρματο δίκτυο

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 25 από 32.

Σε αυτήν την οθόνη (δεν εμφανίζεται, δουλεύω για να αποκτήσω ένα καλό στιγμιότυπο οθόνης αυτού του βήματος), επιλέξτε από τη λίστα των διαθέσιμων ασύρματων δικτύων που βλέπουν τα Windows 8 αυτή τη στιγμή.

Αφού επιλεγεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης εάν το δίκτυο είναι κρυπτογραφημένο και απαιτεί ένα.

Κάντε κλικ ή πατήστε Επόμενο για να συνεχίσετε.

Σημείωση: Δεν θα δείτε αυτό το βήμα, εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει δυνατότητες ασύρματου δικτύου ή εάν τα Windows 8 δεν έχουν ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα οδήγησης για το ασύρματο υλικό και έτσι δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση αυτής της συσκευής. Μην ανησυχείτε αν ισχύει το τελευταίο - μπορείτε να εγκαταστήσετε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης ασύρματου δικτύου για τα Windows 8 μετά την ολοκλήρωση της καθαρής εγκατάστασης.

26 από 32

Χρησιμοποιήστε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή ορίστε τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 26 από 32.

Στην οθόνη Ρυθμίσεις , έχετε την επιλογή να αποδεχθείτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Microsoft για τα Windows 8 , οι οποίες εμφανίζονται λεπτομερώς στην οθόνη ή τις προσαρμόζετε στις προτιμήσεις σας.

Ως επί το πλείστον, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα αποδοχής των ρητών ρυθμίσεων.

Πατήστε ή αγγίξτε Χρήση ρητών ρυθμίσεων για να συνεχίσετε.

Σημείωση: Εάν θέλετε να εξερευνήσετε τις επιλογές σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή και να περπατήσετε σε μια σειρά πρόσθετων οθονών με ρυθμίσεις για κοινή χρήση δικτύου, Windows Update , αυτόματη ανατροφοδότηση στη Microsoft και πολλά άλλα.

27 από 32

Συνδεθείτε στον υπολογιστή σας με έναν λογαριασμό Microsoft ... ή Μην το κάνετε

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 27 από 32.

Η επόμενη οθόνη είναι το βήμα Εισαγωγή στο PC σας .

Έχετε δύο πολύ μεγάλες επιλογές εδώ για να συνδεθείτε με τα Windows 8 :

Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας Microsoft

Αν έχετε ήδη ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με μια σημαντική υπηρεσία της Microsoft τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εδώ. Εάν δεν το κάνετε, είναι εντάξει, πληκτρολογήστε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η Microsoft θα δημιουργήσει έναν λογαριασμό για εσάς βάσει αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός λογαριασμού της Microsoft είναι ότι μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Windows Store, μπορείτε να συγχρονίσετε σημαντικές ρυθμίσεις μεταξύ πολλών υπολογιστών των Windows 8 και πολλά άλλα.

Συνδεθείτε με τοπικό λογαριασμό

Αυτός είναι ο τυπικός τρόπος με τον οποίο εργάστηκαν οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 7 , τα Windows Vista και τα Windows XP .

Ο λογαριασμός σας αποθηκεύεται μόνο τοπικά σε αυτόν τον υπολογιστή Windows 8. Σημειώστε, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα ή να χρησιμοποιήσετε τον τρέχοντα λογαριασμό σας Microsoft κάποια στιγμή στο μέλλον εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Windows Store για να κάνετε λήψη εφαρμογών.

Η σύστασή μου είναι να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα λογαριασμό σας Microsoft ή να δημιουργήσετε ένα νέο.

Εάν υποθέσετε ότι αποφασίζετε να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε Επόμενο .

Οι επόμενες οθόνες (που δεν φαίνονται) θα επαληθεύσουν τον λογαριασμό σας, θα σας ζητήσουν τον κωδικό πρόσβασής σας και ενδέχεται να ζητήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή άλλες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στην αποκατάσταση του κωδικού πρόσβασης. Αν δημιουργείτε για πρώτη φορά έναν λογαριασμό Microsoft, ενδέχεται να δείτε και άλλες οθόνες. Εάν συνδέεστε με έναν υπάρχοντα λογαριασμό, ίσως σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον κωδικό που αποστέλλεται στο email ή το τηλέφωνό σας, τις ρυθμίσεις αντιγραφής και τις εφαρμογές από άλλους υπολογιστές των Windows 8 κ.λπ.

28 από 32

Αποδοχή ρυθμίσεων SkyDrive

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 28 από 32.

Το SkyDrive (τώρα OneDrive) είναι η ηλεκτρονική υπηρεσία αποθήκευσης της Microsoft και είναι ενσωματωμένη στα Windows 8 , καθιστώντας εύκολη τη διατήρηση των ρυθμίσεων και των αποθηκευμένων αρχείων σας, όπως έγγραφα, φωτογραφίες και μουσική, που έχουν δημιουργηθεί με ασφάλεια και είναι διαθέσιμα από άλλες συσκευές.

Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του SkyDrive.

Σημείωση: Θα δείτε μόνο αυτή τη σελίδα ρυθμίσεων του SkyDrive μόνο αν εγκαταστήσετε από τα Windows 8.1 ή νεότερα μέσα. Κάποιες μεταγενέστερες εγκαταστάσεις μπορεί να αναφερθούν σε αυτό ως το νεότερο σήμα της, το OneDrive.

29 από 32

Περιμένετε ενώ τα Windows 8 δημιουργούν το τοπικό τμήμα του λογαριασμού σας χρήστη

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 29 από 32.

Παρόλο που ίσως έχετε επιλέξει να δημιουργήσετε ή να χρησιμοποιήσετε τον τρέχοντα λογαριασμό Microsoft σας, υπάρχει ακόμα ένας τοπικός λογαριασμός που δημιουργήθηκε για να διευκολυνθεί αυτό.

Αυτό συμβαίνει με τα Windows 8 , ενώ στην οθόνη εμφανίζεται η δημιουργία του λογαριασμού σας ή η ρύθμιση του μηνύματος λογαριασμού σας .

30 από 32

Περιμένετε ενώ τα Windows 8 ολοκληρώνουν τις ρυθμίσεις

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 30 από 32.

Θυμηθείτε όλες αυτές τις εξατομίκευσεις και άλλες ρυθμίσεις που μόλις κάνατε; Τα Windows 8 δεσμεύουν τώρα αυτά στο λογαριασμό χρήστη που μόλις δημιουργούν.

Απλά περιμένετε κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης φάσης.

Η καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 είναι σχεδόν τελειωμένη ... μερικά ακόμη βήματα.

31 από 32

Περιμένετε ενώ τα Windows 8 προετοιμάζουν την οθόνη έναρξης

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 31 από 32.

Ανάλογα με την έκδοση των Windows 8 που εγκαθιστάτε, μπορείτε να καθίσετε σε μια μεγάλη σειρά οθονών, τα πρώτα από τα οποία εξηγούν τον τρόπο εργασίας με τη διεπαφή των Windows 8 .

Αυτό, ή ίσως θα δείτε μερικά μεγάλα μηνύματα στη μέση της οθόνης. Το φόντο θα αλλάζει συνεχώς τα χρώματα καθώς αυτό εξελίσσεται και θα δείτε την επιλογή Εγκατάσταση εφαρμογών στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ανεξάρτητα από αυτό, αυτή η ολόκληρη σειρά αλλαγών οθόνης και μηνυμάτων πρέπει να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

32 από 32

Η καθαρή εγκατάσταση των Windows 8 ολοκληρώθηκε!

Windows 8 καθαρή εγκατάσταση - Βήμα 32 από 32.

Αυτό ολοκληρώνει το τελικό βήμα της καθαρής εγκατάστασης των Windows 8 ! Συγχαρητήρια!

Τι έπεται?

Το πρώτο βήμα μετά την εγκατάσταση των Windows 8 είναι να κατευθυνθείτε στο Windows Update και να εγκαταστήσετε όλα τα σημαντικά service pack και ενημερωμένες εκδόσεις που έχουν εκδοθεί από την έκδοση των Windows 8 που μόλις δημιουργήσατε. εγκαταστάθηκε απελευθερώθηκε.

Αν ενεργοποιήσατε τις αυτόματες ενημερώσεις, τα Windows 8 θα σας προτρέψουν για οποιεσδήποτε σημαντικές ενημερώσεις που απαιτούνται.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής των ρυθμίσεων του Windows Update στα Windows 8 για μερικές ακόμη επιλογές στις επιλογές σας με το Windows Update στα Windows 8.

Μετά την ενημέρωση των Windows, θα πρέπει να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης που δεν εγκατέστησαν αυτόματα τα Windows 8 για το υλικό σας κατά την εγκατάσταση. Ενδέχεται επίσης να θέλετε να ενημερώσετε προγράμματα οδήγησης για συσκευές που δεν φαίνεται να λειτουργούν σωστά.

Δείτε τον τρόπο ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 8 για ένα πλήρες σεμινάριο.

Ίσως θελήσετε επίσης να δείτε τη σελίδα Drivers των Windows 8 που περιέχει πληροφορίες και συνδέσμους στα προγράμματα οδήγησης των Windows 8 από κάποιους από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές υπολογιστών και συσκευών στον κόσμο. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα χρήσιμος πόρος εάν αυτή είναι η πρώτη σας εγκατάσταση των Windows 8 καθαρή και βρίσκετε για πρώτη φορά τα προγράμματα οδήγησης των Windows 8 για τα διάφορα μέρη του υπολογιστή σας.

Σας συνιστώ επίσης να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης των Windows 8, μια μονάδα flash που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο μέλλον, ακόμη και εκείνων όπου τα Windows 8 δεν θα ξεκινούν καθόλου. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης των Windows 8 για οδηγίες.

Τέλος, εάν το μέσο εγκατάστασης στο οποίο εγκαταστήσατε τα Windows 8 δεν συμπεριέλαβε την ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1 (θα αναφερθεί στο δίσκο ή στο όνομα του αρχείου ISO ), τότε θα πρέπει να ενημερώσετε τα Windows 8.1 στη συνέχεια. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ενημέρωσης στα Windows 8.1 για ένα πλήρες σεμινάριο.