Εγκατάσταση των Windows 8 / 8.1 Από το Εκμάθησης USB

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα Flash για να εγκαταστήσετε τα Windows 8 ή 8.1

Εδώ είναι με λίγα λόγια: αν δεν έχετε μια οπτική μονάδα στον υπολογιστή σας (εκείνα τα πράγματα που παίρνουν αυτούς τους γυαλιστερους δίσκους BD, DVD ή CD) και θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 ή τα Windows 8.1 σε αυτόν τον υπολογιστή, εσείς θα χρειαστεί να πάρετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε κάποιο είδος μέσου από το οποίο μπορείτε να εκκινήσετε .

Ευτυχώς, η πανταχού παρούσα και φθηνή μονάδα flash ή οποιαδήποτε άλλη μονάδα δίσκου USB είναι μια τέλεια λύση. Ενώ πολλοί υπολογιστές δεν έχουν οπτικές μονάδες, όλοι έχουν θύρες USB ... ευχαριστώ την καλοσύνη.

Μόλις έχετε αυτά τα αρχεία εγκατάστασης σε μια μονάδα flash, η οποία είναι ακριβώς αυτό που θα σας δείξουμε πώς να κάνετε κατά τη διάρκεια αυτού του φροντιστηρίου, μπορείτε να προχωρήσετε στην πραγματική διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8, την οποία έχουμε επίσης ένα πλήρες σεμινάριο - αλλά θα φτάσουμε σε αυτό στο τέλος.

Σημαντικό: Εάν έχετε μια εικόνα ISO των Windows 8 και στην πραγματικότητα έχετε μια μονάδα DVD στον υπολογιστή, δεν χρειάζεστε καθόλου αυτό το φροντιστήριο. Απλά εγγράψτε το ISO σε ένα δίσκο και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τα Windows 8 .

Σημείωση: Δημιουργήσαμε αυτό το βήμα προς βήμα πέρα ​​από την αρχική μας Τρόπος εγκατάστασης των Windows 8 από έναν οδηγό συσκευής USB . Εάν γνωρίζετε την εκκίνηση από αφαιρούμενα μέσα, την εργασία με εικόνες ISO και την εγκατάσταση των Windows, τότε αυτές οι οδηγίες θα είναι πιθανόν αρκετές για εσάς. Διαφορετικά, σας συνιστούμε να συνεχίσετε με αυτό το σεμινάριο, το οποίο είναι πολύ πιο λεπτομερές.

01 από 17

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα αναλώσιμα

Απαιτήσεις για την εγκατάσταση των Windows 8 από μια μονάδα Flash. © SanDisk, Microsoft και ASUS

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε τα εξής τρία πράγματα:

Μια μονάδα Flash

Αυτή η μονάδα flash ή οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης USB που θέλετε να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχει μέγεθος 4 GB αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε μια έκδοση 32 bit των Windows 8 ή 8.1 ή μεγέθους τουλάχιστον 8 GB εάν προγραμματίζετε σε μια έκδοση 64-bit . Μια κίνηση 5 GB θα έκανε, αλλά το επόμενο εύκολα διαθέσιμο μέγεθος μετά από 4 GB είναι 8 GB.

Αυτή η μονάδα δίσκου USB πρέπει επίσης να είναι άδειο ή πρέπει να είστε εντάξει με τη διαγραφή όλων των στοιχείων από αυτήν ως μέρος αυτής της διαδικασίας.

Εάν δεν έχετε εφεδρική μονάδα flash, μπορείτε να πάρετε ένα 4 GB ή 8 GB ένα για κάτω από $ 15 USD στους περισσότερους λιανοπωλητές. Εάν δεν είστε σε μια βιασύνη, μπορείτε συνήθως να πάρετε μια ακόμη καλύτερη τιμή σε απευθείας σύνδεση λιανοπωλητές, όπως Amazon ή NewEgg.

Windows 8 ή 8.1 (σε DVD ή ISO)

Τα Windows 8 (ή τα Windows 8.1, φυσικά) είναι διαθέσιμα για αγορά είτε ως φυσικός δίσκος DVD είτε ως αρχείο ISO. Είτε είναι εντάξει, αλλά υπάρχει ένα επιπλέον βήμα για να πάρετε αν έχετε ένα πραγματικό DVD. Θα πάμε σε όλα αυτά σε λίγο.

Αν αγοράσατε τα Windows 8 από έναν έμπορο λιανικής εκτός της Microsoft, πιθανότατα έχετε ένα DVD. Εάν το αγοράσατε απευθείας από την Microsoft, είχατε την επιλογή να σας αποσταλεί ένα DVD εγκατάστασης των Windows 8, να κατεβάσετε μια εικόνα ISO των Windows 8 ή και τα δύο.

Έτσι, εάν έχετε ένα DVD των Windows 8, βρείτε το. Αν έχετε κατεβάσει μια εικόνα ISO των Windows 8, εντοπίστε τον στον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε το κλειδί προϊόντος που συνόδευε αυτή την αγορά επίσης - θα το χρειαστείτε αργότερα.

Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο DVD ή εικόνα ISO εγκατάστασης των Windows 8, τότε ναι, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα αντίγραφο των Windows 8 για να συνεχίσετε. Δοκιμάστε το Amazon ή δείτε πού μπορώ να κατεβάσω τα Windows 8 ή 8.1; για μερικές άλλες επιλογές.

Πρόσβαση σε υπολογιστή

Το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι η πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που λειτουργεί. Αυτός μπορεί να είναι ο υπολογιστής που πρόκειται να εγκαταστήσετε τα Windows 8 επάνω, αν υποτεθεί ότι λειτουργεί ή μπορεί να είναι κάποιος άλλος υπολογιστής. Αυτός ο υπολογιστής μπορεί να εκτελεί Windows 8, Windows 7 , Windows Vista ή Windows XP .

Αν αυτό που δουλεύετε τώρα είναι ένα DVD των Windows 8 (στίχοι σε μια εικόνα ISO Windows 8), βεβαιωθείτε ότι αυτός ο υπολογιστής που θα δανειστείτε διαθέτει και μια μονάδα DVD.

Ξεκίνα!

Τώρα που έχετε μια μονάδα flash, τα μέσα των Windows 8 και την πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που λειτουργεί, μπορείτε να εργαστείτε για να αποκτήσετε αυτά τα αρχεία εγκατάστασης από αυτόν το δίσκο ή να τα κατεβάσετε στη μονάδα flash, ώστε να εγκαταστήσετε τα Windows 8.

Υπάρχει ένα επιπλέον βήμα για να πάρετε αν το αντίγραφο των Windows 8 / 8.1 είναι σε ένα DVD, έτσι ώστε:

02 από 17

Δημιουργήστε μια εικόνα ISO του DVD των Windows 8 / 8.1

Δημιουργήστε ένα αρχείο εικόνας ISO με το δίσκο.

Όπως γνωρίζετε ήδη, ο δίσκος DVD των Windows 8 ή Windows 8.1 που έχετε δεν πρόκειται να σας κάνει καλό, καθώς ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει οπτική μονάδα για να κολλήσει το DVD.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλά να αντιγράψετε τα αρχεία από το DVD των Windows 8 απευθείας στη μονάδα flash που θέλετε και να περιμένετε ότι θα λειτουργήσει. Το DVD εγκατάστασης των Windows 8 πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε ένα αρχείο ISO (αυτό το βήμα) και στη συνέχεια το αρχείο ISO χρησιμοποιείται για να συμπληρώσετε τη μονάδα flash με τα κατάλληλα αρχεία για την εγκατάσταση των Windows 8 (τα επόμενα μερικά βήματα).

Δημιουργία εικόνας ISO από το DVD των Windows 8 / 8.1

Θα πρέπει να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα από τον άλλο υπολογιστή στον οποίο έχετε πρόσβαση - εκείνο με τη μονάδα DVD σε αυτό. Θα χρειαστείτε το DVD σας Windows 8 σε αυτόν τον υπολογιστή, αλλά δεν θα χρειαστείτε ακόμα τη μονάδα flash.

Η δημιουργία ενός αρχείου ISO από το DVD των Windows 8 δεν διαφέρει από τη δημιουργία ενός αρχείου ISO από οποιοδήποτε είδος δίσκου. Επομένως, εάν έχετε εμπειρία αποκρυπτογράφησης δίσκων που βασίζονται σε δεδομένα, πηγαίνετε για αυτό και, στη συνέχεια, συνεχίστε στο Βήμα 4 όταν τελειώσετε.

Διαφορετικά, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας εικόνας ISO από ένα DVD για ένα σεμινάριο και στη συνέχεια να συνεχίσετε στο Βήμα 4 αφού τελειώσετε.

Σημείωση: Μην αφήσετε αυτό το πλαϊνό έργο να σας τρομάξει - η δημιουργία εικόνας ISO του DVD σας με Windows 8 δεν είναι δύσκολη, ειδικά εάν ακολουθείτε τις οδηγίες με τις οποίες μόλις συνδέσαμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσετε κάποιο ελεύθερο λογισμικό, κάνοντας κλικ σε μερικά κουμπιά και περιμένετε μερικά λεπτά.

03 από 17

Κάντε λήψη του Εργαλείου λήψης USB / DVD των Windows 7

Αποθήκευση ως οθόνη για το εργαλείο USB / DVD (Chrome στα Windows 8).

Εδώ ξεκινάμε την πραγματική εργασία να μεταφέρουμε το αρχείο των Windows 8 ή Windows 8.1 σε μορφή ISO που μεταφέρεται στη μονάδα flash ή σε άλλη συσκευή αποθήκευσης USB.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κατεβάσετε ένα δωρεάν εργαλείο από τη Microsoft που ονομάζεται Windows 7 USB / DVD Download Tool . Μην ανησυχείτε ότι τα Windows 7 είναι τότε το όνομα. Ναι, είχε σχεδιαστεί αρχικά για να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος λήψης ενός ISO Windows 7 σε μονάδα flash, αλλά λειτουργεί πολύ καλά για εικόνες Windows 8 και Windows 8.1 ISO.

Κάντε λήψη του Εργαλείου λήψης USB / DVD των Windows 7

Συμβουλή: Το όνομα του αρχείου που θα κατεβάσετε είναι το Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US.exe , έχει μέγεθος 2.6 MB και προέρχεται απευθείας από τη Microsoft.com .

Με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος, κατά τη διάρκεια των επόμενων μερικών βημάτων, θα πάρουμε τη μονάδα flash κατάλληλα διαμορφωμένη και τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 θα αντιγραφούν σωστά σε αυτήν. Μόλις ολοκληρωθεί, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μονάδα flash για να εγκαταστήσετε τα Windows 8.

Σημαντικό: Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε, δεν μπορείτε απλά να αντιγράψετε τα περιεχόμενα του αρχείου ISO, ούτε το ίδιο το αρχείο ISO στη μονάδα flash και να περιμένετε να εκκινήσετε από αυτό και να εγκαταστήσετε τα Windows 8. Είναι λίγο πιο περίπλοκο από ότι, έτσι, η ύπαρξη αυτού του εργαλείου.

04 από 17

Εγκαταστήστε το εργαλείο λήψης USB / DVD των Windows 7

Εγκατάσταση του εργαλείου λήψης USB / DVD των Windows 7.

Τώρα που έχετε κατεβάσει το πρόγραμμα Windows 7 USB / DVD Download Tool, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε.

Σημείωση: Ως υπενθύμιση, το Windows 7 USB / DVD Download Tool λειτουργεί τέλεια για τη δημιουργία εκκινήσιμων μέσων εγκατάστασης για Windows 8 και Windows 8.1. Επίσης, το ίδιο το πρόγραμμα τρέχει στα Windows 8, τα Windows 7, τα Windows Vista, ακόμα και τα Windows XP.

Για να ξεκινήσετε, εντοπίστε το αρχείο Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer που κατεβάσατε και εκτελέστε το.

Σημαντικό: Ανάλογα με την έκδοση των Windows στα οποία εγκαθιστάτε αυτό το εργαλείο, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε πρώτα το .NET Framework. Αυτό είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που παρέχεται επίσης από τη Microsoft, οπότε φροντίστε να ολοκληρώσετε πρώτα την εγκατάσταση εάν σας ζητηθεί.

Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο ρύθμισης παραμέτρων του εργαλείου λήψης USB / DVD εγκατάστασης των Windows 7 , προχωρήστε στον οδηγό εγκατάστασης:

  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Επόμενο .
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση .
  3. Περιμένετε μέχρι να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση (όπως φαίνεται παραπάνω). Αυτό θα διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα.
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .

Αυτό είναι. Πρόκειται για ένα μικρό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, θα εκτελέσουμε το πρόγραμμα, θα του προσφέρουμε την εικόνα ISO των Windows 8 που κατεβάσατε ή θα δημιουργήσατε από το DVD σας και θα το έχετε διαμορφώσει σωστά και στη συνέχεια θα αντιγράψετε τα αρχεία εγκατάστασης στη μονάδα flash.

05 του 17

Ανοίξτε το Εργαλείο λήψης USB / DVD των Windows 7

Τώρα που το Windows 7 USB / DVD Download Tool είναι εγκατεστημένο, θα πρέπει να το ανοίξετε για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Τουλάχιστον με τους περισσότερους υπολογιστές, η εγκατάσταση που ολοκληρώσατε στο τελευταίο βήμα δημιούργησε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας που ονομάζεται Windows 7 USB DVD Download Tool . Ανοίξτε αυτό.

Συμβουλή: Έχετε πρόβλημα με την εύρεση της συντόμευσης; Το εικονίδιο που χρησιμοποιεί μοιάζει με φάκελο με βέλος λήψης και ασπίδα, όπως φαίνεται παραπάνω.

Εάν εμφανιστεί μια γραμμή ελέγχου λογαριασμού χρήστη μετά το άνοιγμα, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να συνεχίσετε.

06 από 17

Κάντε κλικ ή αγγίξτε το κουμπί Αναζήτηση

Εργαλείο λήψης USB / DVD των Windows 7.

Μόλις ανοίξει το εργαλείο λήψης USB / DVD των Windows 7, θα πρέπει να δείτε το παράθυρο παραπάνω, με το Microsoft Store στη γραμμή τίτλου.

Πατήστε ή πατήστε στο κουμπί Αναζήτηση .

07 από 17

Εντοπίστε & Επιλέξτε το αρχείο ISO των Windows 8

Επιλογή του αρχείου ISO των Windows 8.

Στο παράθυρο " Άνοιγμα" που εμφανίζεται, εντοπίστε την εικόνα ISO που δημιουργήσατε από το DVD των Windows 8 ή Windows 8.1 ή την εικόνα ISO που λάβατε από τη Microsoft, εάν αγόρασα τα Windows με αυτόν τον τρόπο.

Αν κατεβάσατε τα Windows 8 από τη Microsoft και δεν είστε σίγουροι για το πού αποθηκεύσατε το αρχείο, ελέγξτε για το αρχείο ISO στο φάκελο "Downloads" του υπολογιστή σας, αφού υπάρχει μια καλή πιθανότητα να βρίσκεται εκεί. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα Everything για να κάνετε αναζήτηση σε ολόκληρο τον υπολογιστή για το αρχείο ISO.

Εάν δημιουργήσατε ένα ISO από το DVD των Windows 8, το αρχείο θα είναι όπου και αν το αποθηκεύσατε.

Αφού επιλέξετε το αρχείο Windows 8 ISO, κάντε κλικ ή πατήστε στο κουμπί Άνοιγμα .

Σημείωση: Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω screenshot, το αρχείο ISO των Windows 8, το οποίο δημιούργησα εγώ από ένα DVD των Windows 8.1, ονομάζεται windows-8-32.iso , αλλά η δική σας μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

08 από 17

Επιβεβαιώστε το ISO & στη συνέχεια επιλέξτε Επόμενο

Windows 8 ISO φορτωμένο & έτοιμο.

Μετά την επιλογή της εικόνας των Windows 8 ή των Windows 8,1 ISO στο τελευταίο βήμα, επιστρέφετε στην κύρια οθόνη Windows 7 USB / DVD Download Tool όπου θα δείτε το αρχείο ISO που επιλέξατε ως αρχείο προέλευσης .

Επιβεβαιώστε ότι αυτό είναι το σωστό αρχείο ISO και έπειτα πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

09 από 17

Επιλέξτε την επιλογή Συσκευή USB

Εργαλείο λήψης USB / DVD των Windows 7 "Επιλογή τύπου μέσου".

Στη συνέχεια, στον οδηγό του Windows 7 USB / DVD Download Tool είναι το βήμα 2 , με τίτλο Choose Media Type (Τύπος μέσου εκτύπωσης) .

Ο στόχος σας εδώ είναι να αποκτήσετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 ή Windows 8.1 σε μια μονάδα flash ή σε κάποια άλλη θύρα USB, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί της συσκευής USB .

Σημείωση: Δείτε αυτή την επιλογή DVD ; Αυτό θα καταγράψει σωστά την εικόνα ISO που έχετε φορτώσει στο εργαλείο σε ένα δίσκο DVD, αλλά αυτό πιθανώς δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο από τότε που βρίσκεστε εδώ επειδή δεν έχετε μια μονάδα οπτικού δίσκου στον υπολογιστή που σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 στο . Εκτός αυτού, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα καυστήρα εικόνας για να το κάνετε αυτό. Δείτε το πώς να γράψετε μια εικόνα ISO σε ένα DVD για περισσότερα σχετικά με αυτό, αν σας ενδιαφέρει.

10 από 17

Επιλέξτε μια συσκευή USB και αρχίστε την αντιγραφή

Windows 7 Λήψη εργαλείου USB / DVD "Εισαγωγή συσκευής USB".

Θα πρέπει τώρα να δείτε το βήμα 3 του 4: Εισαγωγή οθόνης συσκευής USB , όπως φαίνεται παραπάνω. Σε αυτό το βήμα, θα επιλέξετε τη μονάδα flash ή άλλη συσκευή USB που θέλετε να αντιγράψετε στα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8.

Εντοπίστε τη συσκευή USB από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή αγγίξτε το πράσινο κουμπί Έναρξη αντιγραφής .

Σημείωση: Εάν δεν έχετε συνδέσει ακόμη τη συσκευή USB, κάντε το τώρα και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί λίγης ανανέωσης δίπλα στη λίστα. Δώστε το εργαλείο σε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα πρέπει να εμφανιστεί ως επιλογή.

Συμβουλή: Αν έχετε καταχωρημένους δίσκους, αλλά δεν είστε σίγουροι ποια είναι η σωστή επιλογή, αποσυνδέστε τη συσκευή USB που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, χτυπήστε την ανανέωση και σημειώστε ποια μονάδα θα πάει μακριά. Επανασυνδέστε το, ανανεώστε ξανά και στη συνέχεια επιλέξτε τη μονάδα δίσκου. Αν το μόνο που έχετε ποτέ είναι ένα μήνυμα που δεν ανιχνεύθηκε με συμβατές συσκευές USB , ενδέχεται να έχετε κάποιο πρόβλημα με τη μονάδα flash ή άλλο αποθηκευτικό χώρο USB που χρησιμοποιείτε ή με κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή σας.

11 από 17

Επιλέξτε να διαγράψετε τη συσκευή USB

Η συσκευή USB πρέπει να διαγραφεί.

Μπορεί να μην δείτε το μήνυμα Not Enough Free Space που εμφανίζεται παραπάνω, οπότε αν όχι, απλά συνεχίστε στο παρελθόν αυτό (και το επόμενο) βήμα.

Εάν το βλέπετε αυτό, αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή συσκευής USB για να διαγράψετε τη μονάδα flash κατά την προετοιμασία για την αντιγραφή των αρχείων εγκατάστασης των Windows 8 ή Windows 8.1.

Σημαντικό: Αυτό αναφέρθηκε νωρίς στο σεμινάριο, αλλά τώρα είναι μια καλή στιγμή για να σας υπενθυμίσω ότι οτιδήποτε σε αυτή τη φορητή μονάδα θα διαγραφεί οριστικά ως μέρος αυτής της διαδικασίας! Μετακινήστε τα πράγματα τώρα αν χρειαστεί.

12 από 17

Επιλέξτε Ναι για να επιβεβαιώσετε την διαγραφή

Επιβεβαίωση της διαγραφής της συσκευής USB.

Υποθέτοντας ότι είδατε το τελευταίο μήνυμα σχετικά με την ανάγκη διαγραφής της μονάδας και, στη συνέχεια, επιλέξατε να το κάνετε, θα δείτε και αυτό το ερώτημα εάν είστε πραγματικά βέβαιοι ότι θέλετε να το κάνετε.

Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε τη μονάδα USB.

13 από 17

Περιμένετε κατά τη διαμόρφωση της συσκευής USB

Μορφοποίηση της μονάδας USB.

Τέλος παίρνουμε κάπου! Η μονάδα flash ή οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης USB που χρησιμοποιείτε είναι σωστά μορφοποιημένη ώστε να μπορεί να εκκινηθεί από το απαραίτητο βήμα για την εγκατάσταση των Windows 8 ή των Windows 8.1.

Θα δείτε την κατάσταση μορφοποίησης ... για μερικά δευτερόλεπτα, ίσως και περισσότερο. Πόσο καιρό εξαρτάται πολύ από το πόσο μεγάλη είναι η μονάδα USB - όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερο θα πάρει αυτό το μέρος.

Σημείωση: Αυτό το σύντομο στάδιο της διαδικασίας είναι πραγματικά το κλειδί για το λόγο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Windows 7 USB / DVD Download Tool αντί να ρίξετε ακριβώς τα αρχεία σε μια μονάδα flash.

14 από 17

Περιμένετε ενώ αντιγράφονται τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 / 8.1

Αντιγραφή αρχείων εγκατάστασης των Windows στη μονάδα USB.

Αφού ολοκληρωθεί η μορφοποίηση, έφτασε η ώρα για την πραγματική αντιγραφή των αρχείων εγκατάστασης των Windows 8 ή Windows 8.1.

Η κατάσταση των αρχείων ... θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από την κατάσταση μορφοποίησης, ίσως όσο και 30 λεπτά ή περισσότερο. Ο χρόνος που απαιτείται για αυτό εξαρτάται από μια σειρά από μεταβλητές όπως η μέγιστη ταχύτητα USB που υποστηρίζεται από τη συσκευή USB και τον υπολογιστή, πόσο γρήγορα είναι ο υπολογιστής και πόσο μεγάλη είναι η εικόνα ISO των Windows 8 / 8.1.

Σημαντικό: Ο δείκτης επί τοις εκατό μπορεί να σταματήσει στο 99% για λίγο περισσότερο από ό, τι μπορεί να έχει σε οποιαδήποτε άλλη ποσοστιαία ένδειξη πριν από αυτό. Αυτό είναι φυσιολογικό, οπότε μην ακυρώσετε τη διαδικασία και αρχίστε να πιστεύετε ότι κάτι είναι λάθος.

15 από 17

Επιβεβαιώστε την επιτυχία της μονάδας USB των Windows 8

Επιβεβαίωση της επιτυχημένης δημιουργίας συσκευής USB.

Υποθέτοντας ότι όλα έχουν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, η επόμενη οθόνη που θα δείτε θα είναι η παραπάνω, με τίτλο Η συσκευή εκκίνησης USB που δημιουργήθηκε με επιτυχία , δείκτης προόδου 100% και κατάσταση Backup ολοκληρώθηκε .

Ποιο είναι το επόμενο?

Τεχνικά, τελειώσατε. Όχι με την εγκατάσταση των Windows 8 / 8.1, φυσικά, αλλά έχετε πάρει αυτά τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 ή Windows 8.1 από το DVD ή το αρχείο ISO που ξεκίνησε με αυτή τη συσκευή USB.

Για να χρησιμοποιήσετε πραγματικά αυτή τη φορητή μονάδα δίσκου για να εγκαταστήσετε τα Windows 8, θα χρειαστεί να εκκινήσετε από τη μονάδα, την οποία εξηγούμε παρακάτω.

16 από 17

Εκκίνηση από τη μονάδα USB των Windows 8 ή 8.1

Εκκίνηση από εξωτερική γραμμή συσκευής.

Τώρα που διαθέτετε μονάδα flash ή σκληρό δίσκο USB με τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 ή Windows 8.1, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 στον υπολογιστή που θέλετε να κάνετε.

Μπορείτε συνήθως να εκκινήσετε από τη μονάδα δίσκου USB των Windows 8 / 8.1 κάνοντας τα εξής:

  1. Συνδέστε τη μονάδα USB στον υπολογιστή στον οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8.
  2. Ενεργοποιήστε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή .
  3. Παρακολουθήστε ένα μήνυμα σχετικά με το πάτημα ενός πλήκτρου για εκκίνηση από τη συσκευή.
  4. Πατήστε ένα πλήκτρο για να αναγκάσετε τον υπολογιστή να εκκινηθεί από τη μονάδα USB αντί του σκληρού δίσκου .
  5. Περιμένετε να αρχίσει η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 / 8.1.

Σημείωση: Μερικές φορές το 3 και το 4 δεν αποτελούν μέρος της διαδικασίας, ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του υπολογιστή σας.

Μερικές φορές η σειρά εκκίνησης πρέπει να αλλάξει στο BIOS για να γίνει αυτό, μερικές φορές η θύρα USB που χρησιμοποιείται δεν είναι αυτή που η μητρική πλακέτα του υπολογιστή προτιμά για την εκκίνηση, κλπ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ανατρέξτε στο Βοήθημά μας για την εκκίνηση από μια συσκευή USB . Οι οδηγίες είναι πολύ πιο λεπτομερείς και υπάρχουν αρκετές προτάσεις σχετικά με το τι μπορείτε να δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση του υπολογιστή σας από τη μονάδα USB.

Εάν και αυτό δεν βοηθάει, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια επιπλέον βήματα για εκκίνηση από αυτή τη μονάδα USB των Windows 8. Βλ. Συμβουλή 1 στο τέλος της σελίδας Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 8 ή 8.1 Από μια συσκευή USB , τη συμπυκνωμένη έκδοση αυτού του φροντιστηρίου.

Αφού πάρετε τον υπολογιστή σας για εκκίνηση από τη μονάδα USB των Windows 8 / 8.1 που κάνατε κατά τη διάρκεια αυτού του φροντιστηρίου, το τμήμα εγκατάστασης των Windows πρέπει να είναι αύρα. Συνεχίστε στο επόμενο βήμα και θα σας ξεκινήσουμε με αυτό.

17 από 17

Ξεκινήστε την εγκατάσταση των Windows 8 ή των Windows 8.1

Εγκατάσταση των Windows 8.

Εάν αυτή η μονάδα USB που μόλις δημιουργήσατε με τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 ή Windows 8.1, έχει εκκινήσει σωστά, το επόμενο πράγμα που θα δείτε στην οθόνη είναι το λογότυπο των Windows 8, που ακολουθείται σύντομα από την οθόνη εγκατάστασης των Windows που εμφανίζεται παραπάνω.

Η εγκατάσταση των Windows 8 / 8.1 είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Ως επί το πλείστον, μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε τη διαδικασία που παρουσιάζεται σε εσάς στην οθόνη και μια ώρα αργότερα θα πρέπει να απολαμβάνετε τα Windows 8. Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα μερικά σημεία όπου μπορείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 8 ή 8.1 για μια πλήρη ανασκόπηση της διαδικασίας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε κάθε οθόνη που θα δείτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, από την αρχή του (που απεικονίζεται παραπάνω), μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Συμβουλή: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows 8 που συνδέεται παραπάνω ξεκινά από την αρχή της διαδικασίας, κάτι χρήσιμο για εκείνους που ξεκινούν με ένα DVD των Windows 8. Δεδομένου ότι αυτό το σεμινάριο σας οδήγησε στη δημιουργία μιας μονάδας USB με τα αρχεία των Windows 8 / 8.1 σε αυτό, καθώς και τη διαδικασία εκκίνησης, μπορείτε να ξεκινήσετε από το Βήμα 4 σε αυτό το σεμινάριο.