Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 8 ή 8.1 από μια συσκευή USB

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση μονάδας USB Flash για την εγκατάσταση των Windows 8 ή 8.1

Η ανάγκη εγκατάστασης των Windows 8 ή Windows 8.1 από μια συσκευή USB , όπως μια μονάδα flash , είναι συνηθισμένη αυτές τις μέρες.

Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί - πολλοί νέοι υπολογιστές, ειδικά ταμπλέτες και μικρότεροι φορητοί υπολογιστές και επιτραπέζιοι υπολογιστές, δεν διαθέτουν πλέον οπτικές μονάδες δίσκου . Αυτό το δίσκο εγκατάστασης των Windows 8 δεν σας κάνει πολύ καλό αν δεν έχετε πουθενά να βάζετε το DVD!

Προτιμάτε τις λήψεις οθόνης; Δοκιμάστε τον Οδηγό βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση των Windows 8 / 8.1 από μια συσκευή USB για εύκολη διέλευση!

Χρήστες των Windows 10: Δείτε τον τρόπο εγγραφής ενός αρχείου ISO σε μια μονάδα USB για έναν ευκολότερο τρόπο λήψης μιας εικόνας των Windows 10 ISO σε μια μονάδα USB για την εγκατάσταση αυτού του λειτουργικού συστήματος .

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από μια συσκευή USB, θα χρειαστεί να πάρετε αυτά τα αρχεία εγκατάστασης από το DVD στη μονάδα USB. Δυστυχώς, η απλή αντιγραφή τους δεν θα κάνει. Τα Windows 8 πωλούνται επίσης ως αρχείο με δυνατότητα λήψης ISO, το οποίο αν επιλέξετε να αγοράσετε τα Windows 8 με αυτό τον τρόπο, απαιτεί παρόμοια βήματα για να το αντιγράψετε σωστά σε μια μονάδα USB.

Ανεξάρτητα από το αν έχετε ένα Windows 8 DVD που χρειάζεται να έχετε σε μια μονάδα flash ή ένα αρχείο Windows 8 ISO με τον ίδιο στόχο, το ακόλουθο σεμινάριο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σωστά αντιγραφεί σε μια μονάδα flash ώστε να μπορείτε συνεχίστε με τη διαδικασία εγκατάστασης.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Η λήψη των αρχείων εγκατάστασης των Windows 8 σε μια μονάδα flash ή σε μια άλλη εξωτερική συσκευή USB θα διαρκέσει από 20 έως 30 λεπτά, ανάλογα με τη μορφή στην οποία βρίσκεται το αντίγραφο των Windows 8 και πόσο γρήγορα είναι ο υπολογιστής σας.

Ισχύει για: Η ακόλουθη διαδικασία ισχύει εξίσου στα Windows 8 (πρότυπο) ή στα Windows 8 Pro, καθώς και στις εκδόσεις των Windows 8.1 και νεότερων.

Απαιτήσεις:

Σημαντικό: Εάν διαθέτετε ένα αρχείο Windows 8 ISO και θέλετε αυτό σε μια μονάδα flash, ξεκινήστε με το Βήμα 2. Εάν έχετε ένα DVD των Windows 8 και χρειάζεστε αυτό στη μονάδα flash, ξεκινήστε με το Βήμα 1.

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 8 ή 8.1 από μια συσκευή USB

  1. Δημιουργήστε ένα αρχείο ISO από το DVD των Windows 8 . Αυτή είναι η διαδικασία με την οποία δημιουργείτε ένα μόνο αρχείο, που ονομάζεται εικόνα ISO, το οποίο περιέχει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίσκο DVD εγκατάστασης των Windows 8.
    1. Αφού έχετε δημιουργήσει μια εικόνα ISO που έχει δημιουργηθεί από το δίσκο Windows 8, επιστρέψτε εδώ και συνεχίστε με αυτό το σεμινάριο, το οποίο θα σας εξηγήσει πώς να αποκτήσετε αυτό το αρχείο ISO σε μια μονάδα flash.
    2. Σημείωση: Εάν γνωρίζετε ήδη πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία ISO με το αγαπημένο σας πρόγραμμα, συχνά αποκαλούμενο "αντιγραφή", τότε κάντε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο τον συνηθίζετε. Ωστόσο, αν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ μια εικόνα ISO ή δεν έχετε εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα που να το κάνει αμέσως, ανατρέξτε στο σχετικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο παραπάνω για πλήρεις οδηγίες σχετικά με αυτό με ένα δωρεάν πρόγραμμα.
  2. Κάντε λήψη του Εργαλείου λήψης USB / DVD των Windows από τη Microsoft και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το.
    1. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα από τη Microsoft διαμορφώνει σωστά τη μονάδα flash και στη συνέχεια αντιγράφει τα περιεχόμενα του αρχείου ISO εγκατάστασης των Windows 8 που έχετε στη μονάδα flash.
    2. Σημείωση: Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί πολύ καλά με τα αρχεία ISO των Windows 8 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista ή Windows XP.
  1. Ξεκινήστε το πρόγραμμα Windows USB Download Tool . Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τη συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, καθώς και στο μενού "Έναρξη" ή στην αρχική οθόνη σας, ανάλογα με την έκδοση των Windows στα οποία έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περιήγηση στο βήμα 1 από 4: Επιλέξτε την οθόνη ISO .
  3. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο ISO των Windows 8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ ή αγγίξτε Άνοιγμα .
    1. Σημείωση: Εάν κατεβάσατε τα Windows 8 από τη Microsoft, ελέγξτε το φάκελο "Downloads" ή την επιφάνεια εργασίας σας για την εικόνα ISO. Αν δημιουργήσατε μια εικόνα ISO από το DVD σας Windows 8, το αρχείο ISO θα είναι όπου θέλετε να το δημιουργήσετε.
  4. Κάντε κλικ ή αγγίξτε Επόμενο .
  5. Επιλέξτε συσκευή USB στο Βήμα 2 από 4: Επιλέξτε οθόνη τύπου μέσου .
    1. Σημείωση: Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, υπάρχει και μια επιλογή DVD . Ενώ αυτό δεν μας κάνει πολύ καλό σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι το τέλος παιχνίδι είναι να πάρει τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε μια μονάδα flash, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να εγγράψετε μια εικόνα των Windows 8 ISO σε ένα δίσκο DVD ή BD.
  6. Στο βήμα 3 από 4: Εισαγάγετε την οθόνη USB , επιλέξτε από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο τη μονάδα flash ή εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου που θέλετε να τοποθετήσετε στα αρχεία ρυθμίσεων των Windows 8 και έπειτα αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη αντιγραφής .
    1. Συμβουλή: Εάν δεν έχετε συνδέσει ακόμη τη συσκευή αποθήκευσης USB που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να το κάνετε αυτόματα και να αγγίξετε ή να κάνετε κλικ στο μπλε κουμπί ανανέωσης για να εμφανιστεί στη λίστα.
  1. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το στοιχείο Διαγραφή συσκευής USB, εάν σας ζητηθεί να το κάνετε σε ένα παράθυρο Not Enough Free Space . Εάν δεν το βλέπετε αυτό, μην ανησυχείτε, αυτό σημαίνει ότι η μονάδα flash ή ο εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι ήδη κενός.
    1. Σημαντικό: Εάν αυτό το μήνυμα δεν το έκανε εμφανές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε δεδομένα ενδέχεται να έχετε στη μονάδα δίσκου θα διαγραφούν ως μέρος της διαδικασίας αντιγραφής των αρχείων εγκατάστασης των Windows 8.
  2. Στο βήμα 4 του 4: Δημιουργία της συσκευής USB με δυνατότητα εκκίνησης , περιμένετε απλώς το εργαλείο λήψης USB DVD των Windows για να προετοιμάσετε τη μονάδα και να αντιγράψετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε αυτήν.
    1. Η πρώτη Κατάσταση που βλέπετε θα είναι Μορφοποίηση , η οποία θα διαρκεί από λίγα έως μερικά δευτερόλεπτα, ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας USB που χρησιμοποιείτε. Επόμενο θα είναι η αντιγραφή αρχείων, τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν οπουδήποτε από 15 έως 30 λεπτά, ενδεχομένως περισσότερο, ανάλογα με το αρχείο ISO των Windows 8 από το οποίο εργάζεστε, καθώς και σχετικά με το πόσο γρήγορα είναι η μονάδα flash, η σύνδεση USB και ο υπολογιστής.
    2. Συμβουλή: Μην ανησυχείτε αν ο δείκτης ποσοστού αναπηδά γρήγορα, αλλά έπειτα κάθεται σε έναν μόνο αριθμό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ μπορεί να μην έχει πολύ νόημα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι δεν είναι σωστό.
  1. Υποθέτοντας ότι όλα πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί, η επόμενη οθόνη θα έπρεπε να δηλώσει ότι η συσκευή εκκίνησης USB δημιουργήθηκε με επιτυχία με μια κατάσταση που δηλώνει ότι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολοκληρώθηκε .
    1. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο του Windows USB Tool Download Tool. Η μονάδα flash ή άλλη εξωτερική μονάδα USB που χρησιμοποιείτε διαθέτει τώρα τα απαραίτητα αρχεία για να εγκαταστήσει τα Windows 8 και είναι επίσης σωστά ρυθμισμένη ώστε να εκκινείται .
  2. Εκκίνηση από τη συσκευή USB που μόλις δημιουργήσατε για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8.
    1. Συμβουλή: Εάν η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8 δεν ξεκινήσει, είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στη σειρά εκκίνησης στο BIOS . Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής της σειράς εκκίνησης στο BIOS εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό.
    2. Συμβουλή: Εάν διαθέτετε σύστημα βασισμένο σε UEFI και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να εκκινήσετε τη ρύθμιση των Windows 8 από τη μονάδα flash, ακόμα και μετά τη ρύθμιση της συσκευής USB πρώτα στη σειρά εκκίνησης, ανατρέξτε στην ενότητα Συμβουλή # 1 παρακάτω για βοήθεια.
    3. Σημείωση: Εάν ήρθατε εδώ από το Πρόγραμμα Οδηγών για την Καθαρή Εγκατάσταση των Windows 8 ή 8.1 , μπορείτε να επιστρέψετε εκεί τώρα για να συνεχίσετε τη διαδικασία αυτής της διαδικασίας.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Το εργαλείο λήψης USB DVD των Windows μορφοποιεί τη μονάδα USB ως NTFS , ένα σύστημα αρχείων το οποίο πολλοί υπολογιστές που βασίζονται σε UEFI δεν εκκινούν από όταν βρίσκονται σε μια μονάδα USB.
    1. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, κάντε το εξής:
      1. Μετά το βήμα 11 παραπάνω, αντιγράψτε όλα τα αρχεία από τη μονάδα flash σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας.
    2. Μορφοποιήστε τη μονάδα flash με μη αυτόματο τρόπο, χρησιμοποιώντας το παλαιότερο σύστημα αρχείων FAT32 .
    3. Αντιγράψτε όλα τα αρχεία από το φάκελο που κάνατε στο Βήμα 1 πίσω στη μονάδα flash.
    4. Επαναλάβετε το Βήμα 12 παραπάνω.
  2. Υπάρχει μια εναλλακτική μέθοδος για την σωστή λήψη εικόνας ISO 8 ή 8 ISO σε μια μονάδα USB. Βλ. Πώς να γράψετε ένα αρχείο ISO σε USB για μια βόλτα. Προτιμούμε τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω, αλλά αν έχετε πρόβλημα με αυτήν, η γενική διαδικασία ISO-to-USB θα πρέπει να λειτουργεί επίσης.
  3. Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση των Windows 8 ή 8.1 από μια μονάδα flash ή άλλη συσκευή USB; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.